local-stats-pixel fb-conv-api

Foto projekti3

66 0

Man ļoti patīk fotografēt (tikpat ļoti arī apstrādāt bildes) un ticu, ka visi mūsdienu cilvēki ir uzņēmuši, kaut vienu bildi. Vienalga selfijus vai dabasskatus, abstraktas vai vienkāršas bildes.

Un tieši tāpēc gribēju apkopot un padalīties arī ar jums foto projektos, kuri noteikti būtu izmēģināšanas vērti.

1.Timelapse

Ar šo esmu aizrāvusies es. Tas gan ir diezgan laikietilpīgs process, bet iznākums, manuprāt, ir vienreizējs.
Timelapse ir hronoloģiska bilžu uzņemšana pēc noteikta laika intervāla. Vēlāk visas bildes saliekot kopā, veidojas kā paātrināts video.
Šis projekts var būt tik daudzveidīgs un interesants, ka ir vērts to pamēģināt. Es pagaidām timelapse veidoju tikai telefonā un ar aplikācijas “Framelapse” palīdzību.
Šajā aplikācijā var izvēlēties cik ilgi telefons pats uzņems fotogrāfijas un cik garš būs gala rezultāts.
Noderīga ir arī aplikācija “TimeLapse Calc”, ja tomēr grib izmēģināt veidot timelapse video ar digitālās kameras palīdzību.

2. Projekts 365.
Šis ir viens no projektiem, kuru visu laiku vēlos sākt, bet nesaņemos drosmi.
Projekta galvenā doma ir 365 dienas (katru dienu vienu bildi) fotogrāfēt kaut ko konkrētu, piemēram, pašam sevi, skatu no savas istabas loga, kādu augu utt.
Internetā var atrast ļoti daudz šī projekta piemērus.
3. Projekts 12
Princips tāds pats kā projektam 365, tikai šajā fotografēts tiek reizi mēnesī vienu gadu. Tāpat arī var veidot projektu 52
Fotografējot objektu reizi nedēļā.

4. Foto uzdevumu mēnesis.
Šis populārs ir interneta lietotājiem, īpaši instagram lietotāju vidū.
Princips ir tāds: kāds izveido mēneša foto uzdevumus (katru dienu ir jānofotografē Kaut kas konkrēts un jādalās tajā ar citiem. Protams, dalīšanās jau nav obligāta un piedalīties vari tāpat.


5. Weekend hashtag project.

Šis ir instagram veidots foto projekts, kurā piedalās cilvēki no visas pasaules. Katru piektdienas vakaru instagram kontā publicē brīvdienu foto uzdevumu.

6.Melnbaltais mēnesis/nedēļa/diena
Šis projekts ir manuprāt nav nemaz tik viegls kā sākumā varētu likties. Mērķis nav fotografēt visu pēc kārtas melnbaltu, bet gan fotografēt to, kam melnbaltais varētu piestāvēt labāk nekā krāsas.
Šis projekts palīdzētu ne tikai raudzīties uz pasauli mazliet savādāk, bet arī attīstītu bilžu apstrādi (jup, nepietiek ar vienu instagram melnbalto filtru).

Protams, ir arī daudzi citi foto projekti, piemēram, makro fotografēšana, panorāmas fotografēšana, dubultās ekspozīcijas fotografēšana (šo ne visas kameras piedāvā, tāpēc to var arī veidot Adobe PS).





66 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Izklausās interesanti, gribētos kādu izmēģināt! 😊
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt