local-stats-pixel fb-conv-api

kā izārstēt mājdzīvnieku no cērmēm2

34 3

Gribu padalīties metodē, kas ir iedarbīga, dabīga un absolūti nekaitīga jūsu mīlulim.Tā gan derēs vairāk kā profilakse. Kad kaķis vai suns jau vemj baltas vai dzelteneas putas kopā ar cērmēm un neēd - būtu tomēr jāmeklē vetārsta palīdzība un jādod tabletes.

iesākumā par pašiem parazītiem:

Inficēšanās: cērmju oliņas atrodas gan zemē, gan netīrā ūdenī, gan smiltīs, kas pielipušas pie jūsu āra apaviem. Kaķis tās norij kopā ar ūdeni un barību vai ielaiza, mazgādams kažoku. Grūsnām kaķenēm grūsnības beigu posmā cērmju kāpuri, kas ieperinājušies muskuļos, var atgūt aktivitāti un ar asins straumi nonākt piena dziedzeros 14 dienu laikā pēc dzemdībām, un tādā veidā inficēt jaundzimušos kaķēnus.

Inficēšanās pazīmes: visbiežāk cērmes pamana izkārnījumos. Parasti ar cērmēm inficēti kaķi ir vāji, lai gan ēd daudz. Vilna saveļas un zaudē spīdumu. Kaķēniem ir liels, it kā uzpūsts vēders, tie bieži atpaliek attīstībā.

Slimības norise: ja cērmju ir daudz, var būt vemšana, caureja, klepus, var pat sākties plaušu karsonis. Cērmju izdalītie toksīni rada centrālās nervu sistēmas traucējumus, pat krampjus. Reti cērmju kamols rada zarnu aizsprostojumu. Cērmes pazemina arī organisma spēju pretoties slimībām. Ar cērmēm kaķis inficē arī cilvēkus.

Tātad: nopērciet veikalā parastās ķirbju sēklas, vēlams jau nomizotas un negrauzdētas vai kādā citā veidā neapstrādātas, samaliet kafijas dzirnaviņās (vai kā savādāk, ja nav dzirnaviņu). apmēram 2 tējkarotes pulvera iemaisiet vienā porcijā barības un dodiet mājdzīvniekam. iesākumam pietiks ar vienu reizi, kaut arī domajat, ka kaķis ir vesels. Ja parazīti būs iekšā, dzīvnieks tos izvems, tad dodieties uz vetaptieku pēc attārpošanas līdzekļiem un lietojiet tos atbilstoši vetārsta norādījumiem. Izdezinficējiet barības un ūdens traukus, mājdzivnieka tualeti un izmazgājiet grīdas ar, piiemeram, ūdenī atšķaidītu ACE, lai izvairītos no atkārtotas infekcijas.

Šādā veidā pabarojiet savu mīluli vismaz reizi mēnesī profilaktiskos nolūkos, jo parazītien nepatīk dzīvot kuņģos un zarnās, kur pabijušas ķirbju sēklas:) un reizi gadā iedodiet attārpšanas līdzekļus. Ja jums ir vairāki mājdzivnieki tad jāārstē arī pārējie. Paši arī šad un tad ieēdiet ķirbju sēklas

tas viss derēs arī suņiem, tikai atkarībā no suņa izmēriem palieliniet ķirbju sēklu pulvera devas, lielam sunim var pielikt kādas 4-5 tējkarotes vienā porcijā.

atšķirībā no zālēm, šādu ēdienu kaķis vai suns apēdīs ar gardu muti!

34 3 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

ka izarstet kaki no cermem, tadu rakstu spokos nebiju gaidijis emotion

3 0 atbildēt