local-stats-pixel fb-conv-api

Viņš ir man līdzās. #12

Alise piecēlusies pektdienas rītā vēljoprojām nesaprot, kā vasara tik ātri paskrēja garām, kā viņa vispār kārtīgi nau izpeldējusies , un kā šodien ar maigi rozam lillijām un smaidu uz sejas viņai jau 7 gadu pēckārtas jādodas uz 1. septembri. Alise ir mazliet uztraukusies, jo ir padzirdēkusi, ka klasē būs 3 jauniņie, bet par kuriem neviens, neviens nau neko teicis, ne dzirdējis. šogad Alise speciāli piecēlas pussotru stundu ātrāk, lai atrastu svētku drēbes, lai uzkrāsotos, lai paēstu brokastis un lai izmazgātu matus, par kuriem Alise ir diezgan vīlusies, jo galus nau apgriezusi jau 6 mēnešus un tāpēc viss ko viņa domā par matiem ir : ''Viņi izskatās pēc vecas apdilušas slotas!'' Alisei skolā viss sākās 9, bet par tik par cik, ka Alise nedzīvo tuvu skolai jau 8:03 viņa izskrēja ārā no dzīvokļa. Skolā viņu sagaidīja viņas labākā draudzene Paula un labi cilvēki Roze un Rebeka. Alisei draugu klātbūtnē uzreiz palielinājās cukura līmenis, un viņa sāka palikt atraktīva un jautra.Līdz ''stundu'' sākumam bija atlikušas vēl 50 minūtes tāpēc viņas četras aizgāja līdz Alises klasei un gaidīja zvanu.

Kamēr Paula, Rebeka un Roze dejoja un dziedāja dažādas nepazīstamas dziesmas pie palodzes Alise iegrima dziļās domās skatoties uz skolotāju fotogrāfijām. Kad Alise bija pavisam noklīdusi savās domās pēkšņi lielā ātrumā viņai virsū uzskrēja nepazīstams cilvēks, kurš paklupināja Alisi, bet uzrezi viņu noķēra savās siltajās rokās : ''Vai tev viss kārtībā, es to nedarīju speciāli!''mierīgā un smaidīg;a balsī atbildēja cilvēks, bet Alise nezinādama, ko tajā brīdī teikt vienkārši ātri uzleca kājās, piekārtoja svārkus un ar nosarktu seju atbildēja : "N........e..ee......e...ē viss labi.'' "Tad labi!'' viņš pacēla savas puķes , kuras bija paredzētas skolotājai un aizgāja tālāk. Bija atlikušas vēl 10 minūtes līdz zvanam, bet visu to laiku Alise nevarēja beigt domāt par to cilvēku no vienas puses viņai likās, ka viņš ir simpātisks, no vēl vinas viņš nebija rupjš pret viņu un dusmīgs ar ne, bet priekš Alises tas tā nav pierasts it īpaši ar puišiem, jo viņai pēc viņas domām ar klasi vispār nav paveicies. Jau noskanēja zvans tāpēc Roze, Paula un Rebeka ātriem soļiem aizskrēja uz savu klasi.

Alises piedzīvojumi atsākās tajā pašā brīdī, kad viņa izdzirdēja sarunu starp skolotāju un cilvēku, kurš starp citu bija līdzīgs tam, kas uzgrūdās virsū Alisei. ''Nu bet nu kā var neatrast 16. kabinetu, ja es tev 100 reižu e-klase sūtīju vēstules?'' jautāja skolotāja, bet pretī nāca tīri mierīga atbilde ''Man skolā izstījās paviiiiiiiiiiiiiisssssam savādāk." un tieši pēc šīs balss Alise saprata, ka tas ir viņas jaunais klasesbiedrs, jā tas pats kurš uzgrūdās virsū. Viņa ātri ieskrēja klasē lai redzētu, kur var apsēsties, bet visas vietas bija aizņemtas, izņemot klases beigās bija brīvs sols un tad Alise saprata, ka nesēdēs viena, bet ar viņu.Skolotājā ienāca ieksā ar to cilvēku un lika vēl 2 jauniņajiem pastāstīt par sevi klases priekšā, bet kur nu neskaties vai neelpo, katrai Alises kustībai ar smaidu sejā sekoja Gabriels, jā Alise beigās uzzināja to , ka viņu sauc Gabriels. Divi jauniņie apsēdās tur kur sēdēja, bet nu Gabrielam nebija citas izvēles, kā tikai sēdēt blakus Alisei, bet nu pēc viņa smaida nevarēja pateikt to ,ka viņš bija neapmierināts.Skolotāja 40 minūtes stāstīja par jauno mācību programmu,bet beigās pārējas 10 minūtes viņa atļāva runāt ar blakussēdošo, protams sarunu pirmais iesāka Gabriels : '' Tātad tevi sauc Alise?'' ''jā'' nedrosā balsī atbildēja Alise. Tā nu viņi runāja 8 minūtes par dzīvi, kāda ir jaunā klase u.t.t. Bet pēkšņi Gabriels uzdeva Alisei neirastu un viņai nedzirdētu jautājumu :'' Klausies Alis, ko tu dari pēc šitās stundas, man vienkārši radās ideja par to , ka mēs varētu aiziet uz coffee in, nu protams es izmaksāju!'' ar smaidu piebilda Gabriels, bet vienīgais, ko varēja pateikt Alise bija : emmm nuuu ehmhbn nuuuu jnjnenjaa jbh neevhjaaammmm

Bet Gabriels to uztvēra kā jā,paķēra alisi aiz rokas,iekāpa tramvajā un devās uz coffee in kur padzēra karstu kafiju un sasildījās,kā arī iepazina viens otru tuvāk, pēctam viņš aizveda Alisi uz mājām un pateica, ka ne ar vienu nav pavadījis 1.septembri tik labi kā ar viņu. Alise pasmaidīja pateica paldies un iegāja mājā.

21 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt