local-stats-pixel fb-conv-api

Vecais Hatābičs [Izbrīns]0

16 0

Knodīne Epifāne atskātra sevi milzīgā telpā, kura bija piepildīta ar daž ne dažādākajiem krāšņumiem. Viņa vairs nesēdēja uz savas šaurās gultiņas, bet atradās uz pamatīga pēļiem nokrāmēta dīvana. Vīrs pelēkajā uzsvārcī stāvēja blakus dīvanam sakrustojis uz krūtīm rokas. Kā tikai Knodīne paspēja atvērt muti, lai kaut ko teiktu, vīrs pelēkajā uzsvarcī sasita plaukstas un telpā, kurā viņa atradās sāka nākt viens pēc otra pils personāls, piedāvājot Knodīnei dažādas rotaslietas. Viņi viens pēc otra pienesa viņai klāt pamatīgas zelta rotas lietas, kuras rotāja smaragdi, rubīni safīri un citi dārgakmeņi. Skatoties, kā pils peronāls kārtojas pamatīgā rindā, lai iepazītos ar jauno pils valdnieci, Knodīnei vēl nebija iespēja atgūties no straujās notikumu gaitas. Kad beidzot viņai izdevās ievilkt krūtīs gaisu, lai kaut ko pateiktu viņa ar pārmetuma pilnu skatienu vērsās pie vīra pelēkajā uzsvārcī - Ko viņi visi te dara un kas viņi tādi ir? - Viņa pikti uzšņāca vīram pelēkajā uzsvārcī. Vīrs pelēkajā uzsvārcī dziļdomīgi atbildēja meitenei, ka tas esot pils personāls, kuru viņš viņai esot sagādājis šaurās istabiņas vietā.
Kāpēc viņi stājās rindā un rāda man dažādas rotaslietas, nav man nekāda interesa par to, kādas kuram tik nav īpašumā rotaslietas - Knodīne nespēja nomierināties.
Tās ir dāvanas, kuras pils personāls tev nes, lai tu par viņiem būtu labās domās. - Vīrs pelēkajā uzsvārcī, nopietni atbildēja.
Ar to meitenes mērs bija pilns un viņa sāka bļaut, lai vīrs pelēkajā uzsvārcī pils personālam liekot pazust.
Vīrs pelēkajā uzsvārcī divreiz sasita rokas un viss pils peronāls ātri vien atstāja neizmērojami lielo telpu.
Vai tev nešķiet, ka cilvēkiem no sākuma vajadzētu iepazīties pirms viņi viens otru apdāvina? - Knodīnes balsī bija jaušams sašutums.
Vīrs pelēkajā uzsvārcī stomīgi atbildēja, ka esot gribējis vien kā labāk, jo viņa pavēlniece esot nobijusies no niecīga daudzuma tvaika, kurš pārņēmis šauro kopmītnes istabiņu, šajā telpā viņa varēšot par tādām lietām neraizēties.
Tas Knodīnes sašutumu vien vairoja spēkā - Neesmu es tev nekāda pavēlniece, no kurienes tu bez manas piekrišanas ņēmi, ka es varot būt tava pavēlniece? - meitene pikti, abas rokas pacēla gaisā.
Vecā vīra sejā parādijās bažas - Es nevēloas atpakaļ lādē, kurā mani iespundēja sultāns, bet ja tu man liksi atgriezties viņā, man nekas cits neatliks kā gaidīt, kad kāds cits iegadāsies lādi - Vīrs pelēkajā uzsvārcī, skumīgi novilka.

Vecais Hatābičs
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Rits/843075
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Akvarijs/842986
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Iepazisanas/791877
Izbrīns
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Pils/790718
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Kopmitnes/790110
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lade/789476
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lombards/788733
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Sesija/788088

lasi, vērtē, komentē emotion

16 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000