local-stats-pixel fb-conv-api

Vecais Hatābičs [Informācijas galds]6

30 0

Hmmm... ar šito mums pietiks, lai tev nopirktu kaut ko jaunu lielveikalā. - Knodīne paskaidroja Hatābičam.
Tas ir savādi, ka jūs laprātāk izmantojat preču apmaiņai parastu metālu nevis zeltu. - Hatābičs domīgi raudzījās uz pilno riekšavu ar eiro monētām.
Es tev parādītu eiro banknotes, ja vien man būtu kāda, tās ir vieglākas un vērtīgākas par monētām. - Jauniete, nevēlējās lai svešeniekam rodas nepareiz priekštats par iepirkšanos. - vienīgais, centies savus trikus paveikt tā, lai apkārtējie to nepamanītu, jo šeit neviens nav pieradis pie tādām lietām un tas viņus var pat biedēt, ja viņi kam tādam nav sagatavojušies.
Vīrs piekrītoši māja ar galvu un sekoja Knodīnei. Ieejot lielviekalā, durvis automātiski atvērās, kas Hatābičam lika palekt malā, taču jauniete mierināja veco vīru, lai viņš nebaidas un ka elektronika mūsdienās ir iestrādāta praktiski jebkur, kas ievērojami atvieglo sadzīvi un ļauj visiem dzīvot daudz taupīgāk. Tā viņi abi nonāca līdz lielveikala informācijas galdam, kur Knodīne palūdza monētas apmainīt pret banknotēm, kas vecā vīra sejai lika paust vilšanos, taču Knodīne viņam piemiedza ar aci. Nez vai Hatābičs pareizi saprata jaunieti, bet tūdaļ viņš iebāza kabatā roku un no turienes izņēma vēlvienu sauju ar eiro monētām, kuras varēja samainīt pret banknotēm. Tā Hatābičš sev no kabatas vilka ārā vienu sauju ar erio monētām pēc otras, lai tās tiktu apmainītas pret banknotēm, kuras Knodīne rūpīgi lika kaudzītē, pārskaitot to skaitu. Kad informācijas centra administrators ar neticības pilnu skatienu sāka skatīties uz vecā vīra kabatu, jo Hatābičš no savas kabatas bija izņēmis nu jau duci pilnu sauju ar eiro monētām, tad Hatābičš viņam uzsmaidīja, liekot saprast, ka nu jau viņa kabata ir tukša, kas informācijas galda administratoram, lika vien neticībā noskuruināties. Visas monētas tika rūpīgi sakārtotas pa desmit, lai infromācijas galda administratoram būtu vieglāk visu saskaitīt un atgriezt nepieciešamo banknošu skaitu. Kad visas monētas tika apmainītas pret banknotēm, tad Knodīne jautri iesaucās - mums kopā ir nepilns piecsimt eiro, ar to tev pietiks, lai iegādātos labu, labās drēbes!

Vecais Hatābičs
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Nauda/843252
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Biblioteka/843168
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Rits/843075
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Akvarijs/842986
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Iepazisanas/791877
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Izbrins/791301
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Pils/790718
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Kopmitnes/790110
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lade/789476
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lombards/788733
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Sesija/788088

lasi, vērtē, komentē emotion

30 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt

Interesanti. emotion

4 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt