local-stats-pixel fb-conv-api

Vecais Hatābičs [Iepazīšanās]4

40 0

Tagad tā - novilka Knodīne - pirms mēs esam iepazinušies, centies vairs mani nepārsteigt ar lietām, kuras es varu pārprast un pirms kaut ko pasāc, uzprasi vai es to arī vēlos.
Vīra sejā atausa cerība, jo viņš ne par ko negribēja pavadīt šaurajā lādē vēl gadu tūkstoti. Kā teiksi, manu .. - un vīra balss aizķerās - kā lai es tevi uzrunāju, ja nevēlies, lai saucu tevi par pavēlnieci?
Redzi nu, - Knodīne sarauca pieri - kā tu vari man kaut ko piedāvāt pirms vispār zini kā mani sauc?
Manās dienās tas bija nepieklājīgi, kādam, kurš tevi atbrīvo no ieslodzījuma prasīt, kā viņu sauc - vīrs skumīgi šūpoja galvu.
Tad ļauj man tev pajautāt, kā tevi sauc un pēc tam arī pats man varēsi paprasīt, kāds ir mans vārds - Knodīnes lūpas savilkās smaidā.
Es esmu Hatābičs, un kā man uzrunāt tevi, ja tev nav pa prātam, kad saucu tevi par pavēlnieci - Vīra balsī vairs nebija jaušams satraukums.
Tad tā Hatābič, es esmu Knodīne un mans uzvārds ir Epifāne, tāpēc nesauc mani vairs par pavēlnieci, jo esmu studente un nebiju neko tādu iecerējusi sagaidīt, kad atvēru lādi, kuru iegādājos lombardā, tāpēc centies mani vairs nepārsteigt ar tādām lietām, kuras manī var izraisīt nesapratni. - Meitene strikti uzlūkoja vīru pelēkajā uzsvārcī.
Centīšos to kā pienākas atcerēties, ka esi studente un tavs vārds ir Knodīne, un uzvārds ir Epifāne, lai gan man īsti nav skaidrs, kas ir uzvārds un kas ir studente. - Hatābičs centās atkārtot meitenes pateikto.
Meitene atkal jutās pārstegta - vai tad tev pašam nav uzvārda un nekad nēsi bijis studens? - Viņa neticībā versās pie Hatābiča.
Es tūkstots gadus esmu pavadījis lādē, kurā mani iesprostoja sultāns Džulbubla Hulbubula, iespējams, ka kopš tās dienas uz pasaules ir kaut kas mainījies, tāpēc es par to nezinu - Hatābičs dziļdomīgi novilka.
Uzvārds ir tava vārda daļa, ko esi mantojis no vecākiem un studente ir meitene, kura ir izvēlējusies apgūt zināšanas padziļināti - Knodīne Hatābičam ātri atbildēja.
Pirms tūkstots gadiem, man ar tādām lietām nenācās saskarties. - Hatābičs paskaidroja Knodīnei.

Vecais Hatābičs
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Rits/843075
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Akvarijs/842986
Iepazīšanās
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Izbrins/791301
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Pils/790718
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Kopmitnes/790110
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lade/789476
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lombards/788733
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Sesija/788088

lasi, vērtē, komentē emotion

40 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Ko vairs neko neliec? emotion
0 0 atbildēt