local-stats-pixel fb-conv-api

Vecais Hatābičs [Banknote]8

44 0

Knodīne turot žūksni erio banknošu, kuru bija ieguvusi aicināja Hatābiču nopirkt viņam atbilstošas drēbes.
Hatābičs neizpratnē vaicāja jaunietei. - Jūs parastus papīra gabaliņus turat lielākā vērtībā kā zeltu? - Kas ievērojami uzjautrināja Knodīni, jo viņai bija labs garstāvoklis - ieprikšanās viņai vienmēr sagādāja prieku.
Tie gan nav parasti gabaliņi papīra, ja aplūkosi tos tuvāk, tad redzēsi katrā iestrādātu metāla līniju un ūdenszīmes, kas katru banknoti padara, var teikt neatdarināmu. Bez tam valsts izmantojot eiro garantē saviem pilsoņiem zināma veida došību, kas dotajā gadījumā ir valstu apvienība, ko sauc par Eiropas savienību. - Jauniete sāka palikt nedaudz pļāpīgāka vecā vīra klātbūtnē.
Valsts, Eriopas savienība, pilsoņi.. - Hatābičs pie sevis purpināja, aplūkojot studentes sniegto eiro banknoti - Es par tādām lietām neesmu dzirdējis.
Jums nav valdnieks vai Sultāns, kurš nodrošina kārtību padoto starpā, ja rodas kāda veida domstarpības?
Šāds jautājums lika Knodīnei smieklos iespurgties, taču viņa savaldījās, jo nevēlējās aizskart vecā vīra uzskatus. - Mums ir prezidents, bet viņš visai maz ko dara, lai noteiktu valstī esošo kārtību. Viņa uzdevums ir būt kā valsts sejai, kurā valsts pilsoņi ir vislabprātāk spējīgi ieklausīties, ja valstī notiek kas svarīgs. Pilsoņi ir valsts iedzīvotāji, kuri kopīgi ik pa četriem gadiem ievēlē Saeimu, kuras uzdevums ir gādāt par kārtību valstī. Vienvārdskaot, valsts iedzīvotāji paši cenšas kopīgiem spēkiem apvienot savus uzsktaus, lai viņu izvirzītie politiķi pārstāvētu viņu intereses.
Tik tiešām smalks darbs, - Hatābičš atdeva Knodīnei eiro banknoti, kuru rūpīgi bija aplūkojis. - nestādos priekšā, kā kaut kas tāds var drboties, ja tautai nav valdnieka.
Daudzi lielākā vai mazākā mērā netic demokrātiskajiem procesiem valstī, - Knodīne mierināja Hatābiču. - bet ejot laikam un iepazīstoties ar valsts organizāciju, tas viss vairs nešķiet tik dīvaini. Pats ar laiku redzēsi un sapratīsi, kāpēc viss tas ir labāk par vienu valdnieku valstī. Valstī ir pārāk daudz iedzīvotāju, lai viņu intereses viennozīmīgi reprezentētu tikai viens indivīds. To visu kopā sauc par politiku, ko arī nemaz nav tik vienkārši pieņemt un saprast.

Vecais Hatābičs
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Informacijas-galds/843298
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Nauda/843252
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Biblioteka/843168
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Rits/843075
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Akvarijs/842986
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Iepazisanas/791877
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Izbrins/791301
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Pils/790718
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Kopmitnes/790110
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lade/789476
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Lombards/788733
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vecais-Hatabics-Sesija/788088

lasi, vērtē, komentē emotion

44 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

 emotion  emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Labs.  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt