local-stats-pixel fb-conv-api

Stāstiņš, kas jāizlasa #41

24 0

...Pavasaris nāca ar pamatīgiem plūdiem, netālu tekošā urdze pārvērtās par mežonīgu upi, kur appludināja nelielu daļu no "Strazdu" pļavām. Saimnieki katru vasaru algoja kādu kaimiņbērnu, lai tas ganos pieskata govis, dodot tam kā algu ēdienu un rudenī dažus rubļus. Aizvien skaļāk sāka vīterot putni, lauki jau bija apsēti. Jēcis ar Jēkabu devās zivīs uz netālu Sudmaļu purvu. Šodien vajadzēja būt labam lomam, jo grasījās līt lietus. Un tā arī bija - zivis tika ķertas viena pēc otras.

Tā bija sava veida svētku diena, jo visai ģimenei nekur nebija jāsteidzas, darbi bija apdarīti, varēja uzkurt ugunskuru un izcept zivis... To gaļa smaržoja pēc dūņām, puiši pat nebrīnījās, ka ap viņiem sāka lakstoties viņu abi runči, censdamies izprasīt pa kādai zivij.

Tad, kad visi bija aizgājuši gulēt, Jēkabs izlīda pa savas istabas logu, un viņš devās uz birzi, lai satiktu savu mīļoto, kurai bija pataupījis pāris zivis. Lāsmiņa tās kāri apēda. Un pēc tam viņa centās iemācīt Jēkabam dažādas dabas zīmes, kuras liecina par laikapstākļu maiņu... Lāsmasprāt, Jēkabs tikai izlikās par muļķīti, āzēdams meiteni.

Gaiss sāka kļūt dzestrs, vēl tālumā varēja sadzirdēt pēdējās sienāžu dziesmas, un tad viņi sāka skūpstīties... tas bija ilgs, kaisles pilns skūpsts, kurš abiem likās ļoti īss un tajā pašā laikā ļoti garš... Gar Lāsmas acīm skūpsta laikā garām aizslīdēja šausmīgas ainas, viņas sirds likās, ka uzsprāgs no redzētā: "Jēkabs guļ asiņu peļķē un Jēcis cenšās brāli atdzīvināt, bet pati Lāsma no bērzu birzs cenšas valdīt asaras, smagi elsdama, taču tas neizdodas". Viņa pārtrauc skūpstu, atraujot savas lūpas un bēg projām uz mājās, lūgdamās, lai tas, ko viņa redzēja nebūtu īstenība. Ko tādu, tik šausmīgu viņa negribēja piedzīvot.

Jaunasi puisis, nesaprasdams, kas notika, mēģināja panākt savu mīļoto, taču bija par vēlu, viņa bija aizskrējusi par tālu. Puiša sirdī iedūrās skaudra sāpe no neziņas. Tā arī viņš devās mājās...

Kā arī, ja vēl neesi izlasījis /-usi iepriekšējās daļas, spied šeit: http://spoki.tvnet.lv/literatura/Stastins-kas-jaizlasa-3/817530

24 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt