local-stats-pixel fb-conv-api

Stāstiņš, kas jāizlasa #31

81 0

Rakstu sērijas turpinājums. Tālāk sekos aizvien interesantāki un mistiskāki notikumi, taču, manuprāt, lai šo rakstu ievietotu kategorijā Mistika, ar to būs par maz. :)

Šajā stāstiņā nedaudz sīkāk pastāstīšu par pašu Lāsmiņu, kura bija iepatikusies abiem "Strazdu" māju saimniekdēliem.

Lāsmiņa jeb Lāsma bija bija dzimusi nabadzīga zemnieka un pūšļotājas ģimenē. Visas viņas bērnība pagāja mežā, vai ložņājot pa bērzu birzi, slēpjoties aiz bērziem un vērojot kaimiņbērnus. Mamma Grieta Lāsmai mācīja pazīt augus, sēnes, dažādas tējiņas un viedus vārdus. Gan mātei, gan meitai bija ļoti gara, melna bize, tikai atšķirībā tāda, ka mātes matos pa vienam vien sāka parādīties daži sirmi pavedieni. Lāsmai ļoti patika vērpt dziju, viņasprāt, skatīšanās, kā griežas vērpjamais ratiņš, bija vislabākais antidepresants.

Vienu dienu Grieta bija aizsūtījusi Lāsmiņu lasīt bērzu skaras, taču viss notikā ne tā, kā tam vajadzēja notikt. Jaunuve atcerējās, ka māte bija brīdinājusi: "uzmanies no kaimiņpuišiem, citādi viss var slikti beigties."Kā par skādi, meitene lasīdama skaras, nepamanīja, ka viņai no mugurpuses pietuvojies "Strazdu"dēls Jēkabs. Protams, liktenis jau tā bija lēmis, ka jaunieši viens otram iepatiksies.

Tā sākās abu jauniešu draudzība, bieži viņi nāca uz birzi klausīties putnu dziesmās, šad tad meitene viena gaidīja Jēkabu, jo šis bija aizņemts lauku darbos, kā nekā "Strazdi" viena no lielākajām saimniecībām visā apriņķī.

Grieta nojauta par to, ka meitene bija satikusi Jēkabu, taču viņa klusēja, cerēdama, ka gan jau meitēns nāks pie prāta un ieklausīsies mātes teiktajā.

Nepagāja ilgs laiks līdz tam, ka arī Jēkaba vecāki uzzināja par abu jauniešu mīlas dēku, viņi nolēma aiziet un aprunāties ar Grietu un Rūdolfu par viņu bērniem, cerēdami, ka viņi centīsies atrunāt jauniešus no šāda soļa, kas nestu vienas bēdas un kreņķus vien. Jaunieši solīja laboties. Taču, šoreiz šie bija tikai tukši solījumi, jo jaunieši pa kluso turpināja satikties...

Ja vēlies izlasīt iepriekšējo stāstu no šīs sērijas: http://spoki.tvnet.lv/literatura/Stastins-kas-jaizlasa-2/817514

81 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt