local-stats-pixel fb-conv-api

Samuraja ceļš #42

3. daļa

Nakts klusumu iztraucēja švīkstoņa. Hinšjū ciemata sargbūdu piepildīja asinis no uz zemes guļošā sarga ķermeņa caur, kura kaklu un pieri bija iztriekušās divas bultas. Klusi kā nakts vaininieks devas pagodas, kurā naktsmieru baudīja Sui Jin virzienā.

Slepkava uzrāpās uz pagodas jumta, ko viņam bija jādara ar dzērves cienīgu grāciju. Japāņu arhitektūra nebūtu nebija tik monolīta kā citur pasaulē un neuzmanīgs solis paziņotu visiem iedzīvotājiem par nelūgtu viesi uz šīs mājas jumta. Slepkava uzmanīgi pārlauza jumtu virs telpas, kurā dusēja Sui Jin. Nākamais solis bija ar virvi nolaisties telpā. Slepkava izvilka savu mazo dunce un devas pēļu virzienā, kuros bija jāguļ Sui Jin. Slepkavam par nelaimi Sui Jin tur vairs nebija.

Sui Jin bija dzirdējis to, ka kāds ir uz jumta. Kā jau samurajs, turklāt, šoguna dēls, viņš bija apmācīts visaugstākajā pakāpē un pat miegā viņa modrība varētu cīnīties ar labākajiem sargsuņiem. Izdzirdot soļus uz jumta jaunais vīrietis bija cēlies un paslēpies gaismas neapspīdētā stūrī un tālāk jau pārsteidza slepkavu ar viņa paša ieročiem – klusumu un slepenību. Cīņa nebija ilga. Jaunais samurajs savu slepkavu nolika pie zemes un pārcirta tam rīkli ar savu zobenu. Ciršanas procesā nokrita arī maska. Sui Jin pamanīja slepkavas seju. Tas izrādījās visas zemēs bieži pieminētais Hirokaši Matsiumodo –viens no bīstamākajiem nindzjām, kura seju redzējis bija retais un vēl retāk, kāds pēc tās ieraudzīšanas bija palicis dzīvs. Un še viņš gulēja. Miris no Sui Jin rokas. Sui Jin ar to nelepojās, jo viņš atbalstīja mierīgu rīcību, taču slepkava nebūs tas ar ko spēs sarunāt mierīgu risinājumu, tāpēc arī viņš nekavējās kļūt par nāves soda izpildītāju. Šajā mirklī Sui Jin saprata, ka viņa misija ir vēl bīštamāka nekā viņš bija domājis. Acīmredzot, ziņas par viņa došanos uz sarunām ir izplatījušās tālu un, kāds, visticamāk, naidnieks vēlās to visu novērst ar viselementārāko veidu –slepkavību. Sui Jin izsauca sardzi, kura aizvāca Matsiumodo līķi. Sui Jin pateicās dieviem par to, ka vēl ir dzīvs, par to, ka tie devuši viņam labvēlību būt pārākam un atgriezās pie miega. Vairs šajā naktī neviens viņam to neiztraucēja.

60 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

Mhmm... emotion

0 0 atbildēt