local-stats-pixel fb-conv-api

Putna Dziesma. #715

165 1

Man šķiet, ka man ir jāpazūd no spokiem. Piekrītiet man? :) Un es zinu, ka īsa daļa..

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Putna-Dziesma-6/740237

Aleksa gandarīti pasmaida, kad es padevīgi atspiežos ar muguru pret kādu koku. Dažas asaras izsprūk un lēni noslīd pār vaigiem. Nolaižu galvu un skatos sev uz kājām.

Sadzirdu klusos Aleksas soļus un tad man priekšā parādas Aleksas kājas. Man pat nav jāskatās, lai zinātu, ka meitenei rokā ir tā stulbā šļirce un uz sejas ir tas smaids, kas liek bailēs notrīsēt.

Sajūtu meitenes ledus aukstos pirkstus sev uz rokas un man aizraujas elpa. Skatiens aizklīst uz to vietu, kur Aleksa ir pielikusi savu plaukstu. Sarautīsti izelpoju un lēni paceļu galvu pret meitenes seju. Viņa skatās tikai uz manu roku, kur gatavojas iedurt to smalko adatiņu, lai es kļūtu kā viņa.

Es to negribu, tiešām negribu, bet man nav izvēles. Man ir jākļūst par tādu bezjūtīgu robotu, kas dara to, ko tam liek.
Es to tik ļoti nevēlos.

Sajūtu sāļo asaru garšu sev uz lūpām un iekožos apakšlūpā, lai nesāktu raudāt.

Aizveru acis, kad Aleksa tuvina šļirci manai rokai. Viss. Tagad viss mainīsies, ļoti mainīsies, bet es to nesapratīšu, jo man tas neinteresēs. Mani interesēs tikai dotās pavēles un cilvēki, kuri tām nepaklausa. Cilvēki, kuri bēg no šī visa. Tādi cilvēki kā es.

Smalkā adatiņa lēni ieiet man vēnās un es jūtu kā biezais šķidrums ieiet manī. Tas nesāp, bet tā dīvainā sajūta liek man atvērt acis un skatīties uz Aleksu.

Sakožu zobus, un meitene izrauj man no rokas smalko adatiņu un nomet šļirci uz zemes. Viņa man uzsmaida un uzliek rokas man uz pleciem.

-Viss mainīsies,- viņa man saka. -Viss būs kārtībā. Tā būs labi. Tā būs pareizi. Viss, ko tev liks darīt būs uz labo pusi. Mēs mainīsim pasauli, visi mainīsies un mēs dzīvosim mierā,- meitene čukst. Galva sāk griezties un es nesaprotu, kas ir man apkārt. Es tikai dzirdu Aleksas čukstus. -Tā būs labāk. Gan man, gan tev, gan visiem pārējiem. Atceries, ko tev saku. Tas ir pareizi un tā būs labāk,- meitenes klusie čuksti pazūd un viss paliek melns.

Es neko neredzu, nedzirdu, bet visu jūtu. Es jūtu diezgan silto vēju, kas pūš manus matus pār pleciem. Es jūtu arī meža īpatnējo smaku, tāpat kā jūtu sāļo garšu uz lūpām.

Aleksas rokas stingri mani notur uz kājām. Viņa saņem manas plaukstas un sāk mani vilkt. Lēni speru soļus uz priekšu, baidīdamās kaut kam uzkāpt un nokrist.

Aleksa spēcīgi parauj mani aiz rokām, liekot man paklupt pašai aiz savām kājām, bet es veiksmīgi noturu līdzsvaru un nedroši stāvu uz vietas. Tā vien gribas atvērt acis un apskatīt apkārtni, bet tas nav iespējams. Es jūtu, ka mani plakstiņi ir atvērti, bet es redzu tikai tumsu.

Aleksas rokas pazūd un es gandrīz nokrītu bez to sniegtās drošības. Rokas man tausta gaisu, meklēdamas kādu koku vai kaut ko, kur pieturēties, lai nenokritstu, bet nekā te nav. Te tiešām nekā nav. Tikai es.

Lēni pietupjos un rokas nolieku uz zemes. Tās satausta nesen pļautu zāli, kura kutina plaukstas iekšpusi. Nedroši rokas pārbrauc zemei man apkārt. Tikai zāle, nekā cita.

Apsēžos uz zemes un pierauju kājas sev klāt. Rokas apiet tām apkārt un galvu es atstutēju pret ceļiem.

Pagaidām nekas nav mainījies, neskatoties uz to, ka neko nedzirdu un neredzu. Es esmu es pati, tikai bez redzes un dzirdes.

Tagad tikai jāgaida, kas notiks tālāk, un tas, ka nezinu, kas mani sagaida, mani tiešām ļoti biedē.

Es varētu nomirt. Es varētu palikt šāda. Es varētu tiešām ļoti izmainīties, bet es varētu arī palikt tāda, kāda biju.
To nevar zināt. To nav iespējams paredzēt.

Nopūšos un atguļos zālē. Jāgaida. Tikai jāgaida.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Putna-Dziesma-8/741207

165 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Es vienīgais izlasiju "Putina dziesma"? emotion

3 0 atbildēt

pazudīs viņa.. es tev tā pazudīšu emotion nekur tu nepazudīsi emotion tad jau man drīzāk jāzūd emotion

1 0 atbildēt

Tu taču zini ko ar tevi tad izdarīšu, vai ne?

1 0 atbildēt

Kad nakama?

0 0 atbildēt

Tu ko galīgi traka? Tu raksti brīnišķīgus stāstus un neredzu nekādu iemeslu tev pazust emotion

0 0 atbildēt

Padomā pa mani ,ko es darīšu ja tu pazudīsi????????????????????? emotionDDDDDDDDDD

0 0 atbildēt

Bet tu taču zini par ko tev jādomā,ne....? emotion

0 0 atbildēt