local-stats-pixel fb-conv-api

Pērkona Grāviens.5

191 1

Kur sastopās gasma ar tumsu? Vai nāve ir iespējama dzīvībā? Kas ir robeža brīvībā? Cik tālu ir jāiet, lai ceļš ievilktos mūžībā?

Es stāvu uz tilta un pārliekusies pāri tā margām, truli veros neko nevēstošajā, savādi tumšajā ūdenī. Vēlā rudens vējš jauc manus matus un aukstiem pirkstiem glāsta manu dvēseli.

Kaut arī esmu pelēkajā rudens mētelī, es stāvu gaužām kaila. Aukstums skar ne tikai manu bālo ādu, bet arī dzīvības paliekas mana ķermeņa dzīlēs.

Pasaule man apkārt slīgst viegli zilā, noslēpumaini drēgnā dūmakā un saplūstot ar tumšo ūdeni, liek man pazaudēt pašai sevi. Kailās koku galotnes līgojās vēja klusajā ritmā un negaisa zilie, biezie mākoņu vāli, apmaldījušies klejo pa debesu plašumiem.

Šī nav mana pasaule. Tilta margas manās atmiņās nekad nav bijušas tik aukstas. Vēja čuksti,- tik drēgni un sajūta, ka iederos,- tik sveša. Kur ir palicis viss tas, kura dēļ es vēlējos dzīvot?

Pasaule ir mainījusies. Vai varbūt tomēr es?

Vējš man ausī čukst savu kluso dziesmas melodiju, un aizverot acis, es cenšos saklausīt tās vārdus. Varbūt vienīgi vējš ir tas, kurš zin atbildes uz maniem jautājumiem.

Kādēļ man ir jādzīvo? Kādēļ jācenšās un jāceļās pēc katra kritiena? Kādēļ es nevaru vienkārši sadegt, un ļaut lai mani pelni aizpeld tukšumā? Man ir tikai viens solis, lai to izbeigtu. Ūdens zem manām kājām ir tik vilinošs un tā dzīles aicina mani savā mūžības apskāvienā. Taču vien apziņa un cerība, ka tur ārā, kaut kur aiz apvāršņa ir dzīve, liek man stingrāk iekrampēties tilta margās un palikt stāvot.

Man blakus apstājās kāds cilvēka siluets, taču es to ignorēju, un turpinu lūkoties tāluma tumšajās dzīlēs. Vēja čuksti tikai pieaug spēkā, un sāk atgādināt izmisušus cilvēka kliedzienus. - Tev nešķiet, ka debesis šovakar ir gaužām savādā krāsā? - pēc ieilgušā klusuma, es klusu uzrunāju atnācēju un uzlūkoju viņa vaibstus.

- Mēs jau kavējam. - pasmaidot ar lūpas kaktiņu, viņš atbild un pēc mirkļa piebilst. - Jā, debesis ir gaužām savādas. It kā ko gaidītu. -

191 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Interesanti. Un, protams, tavs izteiksmes veids un plašā valoda mani apbur. Man patīk arī tie jautājumi sākumā... Ak, jau pats sākums ir piesaistošs un lieliski uzrakstīts. emotion
1 0 atbildēt

Savs stiliņš, drosmīgs salīdzinājums par Nāvi un Dzīvību. Interesanti! emotion

1 0 atbildēt
Kad būs turpinājums?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt