local-stats-pixel fb-conv-api

Pavasari, Tu maģiskais kretīn!1

Reiz, kad Pavasaris vēl gāja gadalaiku skolā, viņam bija problēmas ar draugiem.
Ne jau tādas problēmas kā strīdi vai brāzmu izvicināšana, bet viņam draugu īsti nebija..

Taču viņam nebija arī problēmu sadraudzēties ar jaunsatiktajiem gadalaikiem – jā, viņš bija mazliet bikls, neveikls, reizēm ar vareni garmām jokiem un nebija arī tas pievilcīgākais, bet viņš izvēlējās to neņemt par šķērsli komunikācijai ar citiem – un viņa īstums šarmēja citus gadalaikus.

Taču noturēt draudzību, tas jau bija daudz sarežģītāk.

Pavasaris priekš sava apraksta bija ļoti komunikabls un viņam patika ielaisties gadalaiku dejās un afērās. Viņi miksēja siltu ar aukstu, saulainu ar lietainu, laida negaisus un grieza lapu virpuļus, bēra krusas gabalus un cepināja dabu saules svelmē. Pavasaris ar savu spēju atgriezt dabā dzīvību un iegriezt cilvēkos dzīvessulu, bija populārs, viņam pieminta kvalitātes, kuras nebija citiem, kvalitātes, kas šķietami bija ļoti vērtīgas.

Un viņš sāka arvien variāk par to domāt. Gadalaiku koledža – tas bija laiks, kad svaigi pieaugušie gadalaiki tika aicināti izbaudīt brīvību pirms viņu obligātās iestāšanās gadalaiku apritē – bet Pavasaris nebija noskaņots uz izklaidēm, viņu vairāk saistīja uzmanība un vara. Jo vairāk viņš par to domāja, jo absēstāks ar viņš ar to kļuva – novērtējumi, komplimenti, uzmanība un vara manipulēt ar dzīvību tik gaišā un enerģiskā veidā – tas viss bija kā narkotika viņam.

Lai arī viņš patika tik daudziem, Pavasaris nepievērsa uzmanību draudzību stiprināšanai ar jau esošajiem draugiem, kā arī ar jauniegūtajiem – viņu interesēja konstanti svaiga uzmanība un pielūgsme. Un viņš to apzinājās, taču bija jau par dziļu tajā visā iekšā.

Pienāca laiks obligātajam gadalaiku dienestam gadu apritē.

Pavasaris tika nosūtīts uz Latviju – vietu ar daudz gadalaikiem, kuri savā starpā bija ļoti draudzīgi un nereti viens otru laida savās kalendāru dienās – dažreiz viņi visi kopīgi draudzējās vien pāris dienu ietvaros, sūtūt cilvēkiem reizē gan sniegus, gan sauli, lietus un vējus. Taču Pavasaris nebija nācis šeit draudzēties – viņam bija savi pienākumi un savas prioritātes, kuru augšgalā nebija draudzēšanās ar citiem gadalaikiem.

Ap šo laiku pavasaris jau bija tik ļoti atkarīgs no uzmanības un varas, ka viņš sāka pat cilvēkus ķircināt – viņš pēkšņi, vispār negaidīti mēdza ierasties Ziemas laikā, dažas dienas paciemojās un tad atkal nozuda, dodot cilvēkiem to, ko viņi vēlas tieši tik, lai viņi no jauna tajā iemīlētos, sajustu Pavasara maģisko spēku, un paliktu jau ilgās, kamēr viņš jau atkal nozuda. Un tas strādāja.

Cilvēki Latvijā pielūdza Pavasari. Viņš bija kā glābējs, kā Gadalaikplēsis, kas nāca glābt Latvju tautu no bargās Ziemas ledainās dūres. Un gadu no gada viņš Ziemu pieveica un cilvēki līksmoja, izbaudot dzīvi ar gaišāku skatu un mazāk raizēm, ar tauriņiem vēderā un hormoniem biksēs, Pavasaris ik gadu iegrieza dabas dzīvības sulu.

Bet viņš nekad nepalika par ilgu.. tas mazinātu viņa vērtību nākamajā gadā.

Viņš vienmēr nemanāmi nozuda tieši pirms Vasaras ierašanās, lai atkal atgrieztos tikai nākamajā tūrē.

Un var jau nepatikt tieša valoda, bet, ja saka kā ir, tad Pavasaris vienkārši ir uzmanības mauka. Un mums tas patīk! Mēs taču spēlējam līdzi gadu no gada – nevaram vien sagaidīt, kad atkal varēs nomest kamzoļus un zābakus, lai dotu vietu svārkiem un šortiem, krekliem un blūzēm. Un kā gan mēs varam vainot Pavasari par to, ka viņš ir reizē tik maģisks un mums pievilcīgs, un arī kretīns, kas savā draudzībā ir iedomīgs kā kaķis, ja tieši mūsu konstantais apbrīns un priecāšanās par viņa spējām un šarmu, bija tieši tas, kas viņu padarīja par tik iedomīgu un distancētu, par tik kāru pēc kontrolētas uzmanības un pielūgsmes? Nevaram.

Tāpēc novērtēsim Pavasari, sauksim viņu par maģisku, kad viņš to ir pelnījis, jo viņš tiešām tāds ir, bet reizē neaizmirsīsim saukt viņu par kretīnu, kad viņš izrīkojas kā kretīni izrīkojas.

Pavasari, Tu maģiskais kretīn, es mīlu Tevi.

92 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://kadnavkodarit.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt