local-stats-pixel fb-conv-api

Pamestā (31)0

149 0

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Pamesta-30/716322

Pēc pamošanās es sāku strauji atlabt, kaut gan vēl neatcerējos savu uzbrucēju un galva man sāpēja vēl joprojām, ja strauji cēlos augšā un kustējos. Tomēr paklausīgi dzēru zāles pēc ārstu rekomendācijām, un pēc nedēļas biju gatava izrakstīšanai ar norunu, ka cītīgi turpināšu lietot iesāktās zāles. Mani sagaidīja tikai Kate, protams, cits neviens tas nevarēja būt.

- Esmu sagatavojusi visu tavai atbraukšanai, un šodien mums būs saldumu vakars. Pārēdīsimies saldumus un skatīsimies komēdijas. – viņa man iečukstēja ausī, un es iespiedzos un priecīgi viņu apskāvu.

Bija tik patīkami apzināties, ka viss ir tāpat, kā agrāk, ja neņem vērā atmiņas caurumu, tā teikt.Tomēr nez kāpēc instinktīvi jutu, ka lieta, ko esmu aizmirsusi, nav nekas īpaši svarīgs. Arī tas, kurš cilvēks man iesita. Galvenais bija tas, ka biju sveika un vesela.Brauciens ar vilcienu, kā vienmēr, pagāja labi.Man bija prieks, atgriežoties atpakaļ mājās – visa mūsu mājiņa bija skaisti sakopta un iztīrīta, manu gultu klāja kaudze šokolādes batoniņu, konfekšu, čipsu un citu saldumu.Griesti un sienas bija izdaiļoti ar smaržīgām pļavas puķēm, radot ilūziju, ka esam nekurienes vidū uz kādas pamestas salas. Un īstenībā daudz nemaz netrūka, lai tā būtu. Tovakar skatījāmies divas komēdijas, kuru nosaukumi bija pārāk gari, lai es ar savu viegli sāpošo galu tos atcerētos; bet filmas bija tik smieklīgas, ka, manuprāt, mūsu skaļos smieklus varētu dzirdēt pat Saldū. Tovakar izsmējāmies līdz asarām un devāmies gulēt smaidīgas ar sāpošiem vēderiem no pārmērīgās smiešanās.

Nākamajā dienā nolēmām nedaudz uzkopt mājiņas ārpusi un tuvāko apkārtni, tāpēc, kamēr Kate mazgāja mūsu māju no ārpuses, es kārtīgi izravēju visas nezāles, kuras bija apkārt mājiņai. Pēc piecpadsmit minūtēm kārtīga darba biju pabeigusi apravēt visas nezāle, tāpēc pacēlu skatu augšup. Kate visu darīja kārtīgi, gluži kā es, tāpēc viņa bija tikai pusē. Nolēmu izravēt nezāles arī visās mūsu iestaigātajās taciņās, lai tās izskatītos tīras un kārtīgas.

Šis darbs bija jāveic ilgāk, jo taciņas bija lielākas un garākas. Pēc stundas biju visu pabeigusi arī te, tāpēc devos uz māju pusi pie Kates, kura solījās drīz pabeigt uzkopšanu. Devos viņai palīdzēt, lai darbs ritētu ātrāk. Skanēja Europian Hit Radio, un mēs, skaļi dziedādamas un dejodamas, jau pēc desmit minūtēm ienesām spaiņus iekšā.

Mums paveicās, ka tik laicīgi pabeidzām,jo savā priekā nebijām pamanījušas, kā apmācas un debesis kļūst tumšas. Tūlīt pēc tam, kā aizvērām durvis, sāka gāzt lietus un sākās pērkona negaiss. Aizslēdzām durvis un aizvilkām aizkarus. Iededzām sveces, radot mājīgāku atmosfēru.

- Un viss mans cītīgais darbs ir kaķim zem astes, nezāles ataugs. – nopūtos.

- Viss vienmēr aug no jauna. Bet par to tu domāsi rīt. – draudzene iesmējās, un pēc viņas ieteikuma mēs sākām spēlēt spēli “Monopols” .

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Pamesta-32/716622

149 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000