local-stats-pixel fb-conv-api

Pagājušās vasaras karstākā diena #10

40 1

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Pagajusas-vasaras-karstaka-diena/691493

Karmena stāvēja ūdenī līdz pleciem, kā iemieta zemē, nespēja bilst ne pusplēsta vārda..

Puisis, kurš bija apžilbinājis Karmenu no pirmā acu uzmetiena, mazliet pasmaidīja ar lūpu kaktiņu un vaicāja: "Šis šķīvitis pieder Jums, jaunkundz?" Karmenas prātā šaudījās domas - "Neviens mani tā nekad nav uzrunājis, ja vien neskaita opīšus publiskās vietās!", "Saņemies taču, atbildi viņam kaut ko!" Karmena izteica frāzi: "Mans vārds ir Karmena, bet draugi mani sauc par Karmī!" Apjēgusi, ko nupat pateikusi, viņa pielika rokas priekšā mutei un knapi novaldot smieklus ienira ūdenī. Ilgi gan tur neuzturoties..

Tikmēr, jaunais puisis paspēja pamest frisbija šķīvīti atpakaļ jauniešu pulciņam. Karmenai iznirstot no ūdens, puisis ar pusmaidu sejā, stādījas priekšā: "Mani, savukārt, sauc Olivers, draugi mani dēvē par Oli!" Karmena, cenšoties neizrādīt mulsumu, atbildēja: "Prieks iepazīties, Oli! Varbūt vēlies mums pievienoties?"

Karmena jutās gluži vai ne savā ādā, parastā situācijā, viņa puisi nemaz nebūtu sākusi uzrunāt. Meitenes vārdi bira pār lūpām kā zirņi no pākstīm. Uz Karmenas jautājumu, Olivers atbildēja apstiprinoši. Abi jaunieši peldēja atpakaļ pie pārējiem.

Ansis kopā ar Hugo pasmējās: "Karmi pat uz sekundi nevar atstāt vienu!" Tikmēr, Karmena ar nedaudz pietvīkušiem vaigiem bilda: "Šis ir Olivers - viņš mums pievienosies!". Olivers piemetināja: "Variet mani saukt vienkārši par Oli!" Uz šiem vārdiem Hugo atmeta: "Nu tad rādi klasi, Oli!" un pameta Oliveram frisbija šķīvīti!

Meitenes savā starpā saskatījās un puišiem noziņoja, ka viņas dosies ārā no ūdens, jo kļūstot vēsāks. Nav jau ar nekāds brīnums, saule jau bija pusceļā aiz horizonta..

Jaunieši, apstiprinoši pamāja ar rokām un meitenes nesteidzoties devās ārā no ūdens. Puiši palika aiz muguras, atskanēja vien lieli smiekli, ūdens šlakatas un plunkšķi.

Ilze un Katrīna gāja abpus Karmenai, saskatoties, abas meitenes reizē iedunkāja Karmenu. Karmena: "Kas Jums abām lēcies?". Ilze, smaidot noteica: "Karmī jauns pielūdzējs?" Karmena, mazliet iepauzējot: "Ai, liecieties taču mierā, kāds vēl pielūdzējs?! Vienkārši puisis, kurš pievienojās mūsu puišiem, lai viņiem divatā nav jāmētā šķīvītis!", meitene nodomāja pie sevis - bet ja nu tiešām pielūdzējs..

Katrīna, vīpsnājoši piebilda: "Kā tad, mūsu puišiem, kompānijai! Ka tik tur nesanāk, kas vairāk par vienkāršu kompāniju!"

Karmena pagrūžot abas meitenes, katru uz savu pusi, pasmējās un skriešus, izskrēja ārā no jūras..

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Pagajusas-vasaras-karstaka-diena-2/691811

40 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000