local-stats-pixel fb-conv-api

Mēness Saules gaismā (28)4

28.Nodaļa

Mamma ar tēti atbrauca uz lielpilsētu un pašu slimnīcu ātrāk nekā tas likās fiziski iespējams. Ja kopēji ceļā bija jāpavada vairāk kā pusstunda, tad viņi šeit ieradās nepilnās 20 minūtēs.

Visa tikšanās ar vecākiem bija tik asaraina no viņu puses. Protams arī es priecājos viņus satikt, bet manas emocijas nebija tik spēcīgas kā viņu. Bet tās vēl vairāk pastiprinājās, kad es beidzot saņēmos un piedevu vecākiem par viņu rīcību un atvainojos par savu ilgo un auksto attieksmi. Tajā brīdī mans palāts gandrīz vai pārvērtās par ezeru.

Kad visas emocijas bija mazliet nomierinātas un mēs visi četri sēdējām uz manas gultas, mamma ar tēti “nometa” man ar brāli liels jaunumus, ka viņi ir iesnieguši šķiršanās papīrus. Es nezinu, vai viņi no manis un Adriana gaidīja kādu lielu reakciju, bet mēs tikai pasmaidījām un pateicām, ka tā droši vien viņiem un arī mums būtu vislabāk.

Tomēr mani interesēja, kāpēc viņi tā pēkšņi ir izdomājuši šķirties pirms man paliek 18, jo mana pilngadība bija viņu nesen izdomātais kopdzīves termiņš. Bet vecāku atbilde bija diezgan skaidra un arī pareiza – viņi saprata, ka nav ko vilkt garumā un mocīt gan sevi, gan mūs. Adrians tāpat drīz izvāksies no vecāku mājas un man ir atlicis vēl tikai gads līdz skolas beigšanai, kā arī viss šis skandāls ir palīdzējis viņiem saprast, ka bija nepareizi mums melot. Viss būtu bijis vieglāk, ja tas būtu atrisināts ātrāk.

Mani vecāki laikam bija gatavi palikt pie manis palātā un runāt visu atlikušo dienu, tomēr galvas sāpes mani bija nogurdinājušas un fiziski piebeigušas, tāpēc cik vien maigi es varēju, es pateicu vecākiem, lai viņi dodas atpūsties, jo arī man vajag atpūtu un, ka es sazināšos ar viņiem vēlāk.

Pirms Adrians pazuda aiz durvīm kopā ar mammu un tēti, es apstādināju brāli, lai varētu viņam uzdot vēl pēdējo jautājumu.

-Teo un Eleonora. Viņi šeit vēl ir?

-Nē. Es aizsūtīju visus mājās un pateicu, ka esi pamodusies, bet lai apciemo tevi rīt. – To noteicis un uzsmaidījis man pēdējo smaidu arī brālis mani atstāja vienu.

___

Pulkstenis rādīja septiņus no rīta, kad pie mana palāta durvīm atskanēja klauvējiens, kam sekoja medmāsas un ārsta ienākšana palātā. Tajā brīdī es jutos kā izrauta no miega, kas ilga tikai pāris minūtes, lai gan īstenībā biju nogulējusi vairākas stundas.

Slimnīcas darbinieku apciemojums nebija diez ko ilgs. Viņi tikai izmērīja manu temperatūru un pārbaudīja manu pašsajūtu. Neviena no abiem nebija diez ko laba. Mana temperatūra sasniedza 39 grādus pēc Celsija, bet pašsajūta bija pilnīgi zem nulles. Manas galvas sāpes atsākās uzreiz, kad pavēru acis, bet svīšana bija notikusi visu nakti, jo es pamodos pilnīgi izmirkušos palagos. Arī iesnas un sausais klepus bija mani piemeklējis, bet tos abus nomāca galvas sāpes. Tās bija vistrakākās.

Ārsts teica, ka tā ir tikai spēcīga saaukstēšanās no aukstā gaisa, kurā es atrados vairākas dienas un, lai gan es šo varētu izārstēt arī mājās, viņš ieteica man palikt vēl divas dienas slimnīcā, pirms dodos prom.

Ap pulksten divpadsmitiem atskanēja vēl viens klauvējiens pie manām durvīm. Tikai šoreiz tas nebija ne ārsts, ne medmāsa, bet gan Eleonora ar savu mammu. Draudzenes mamma mūs uzreiz atstāja vienas un līdz ko viņa bija izgājusi pa durvīm Eleonora gandrīz vai sāka raudāt ieraugot manu seju.

Viņa vairākas minūtes bez pārtraukuma kaut ko bubināja – tad bļāva un dusmojās uz mani, ka es esot gribējusi pazust un atstāt viņu vienu (kas protams nebija taisnība, bet viņa neļāva man pa vidu pateikt ne vārda), tad viņa stāstīja cik ļoti priecīga bija mani atrodot, tad cik bezspēcīga un bēdīga viņa jutās, ka nevarēju palīdzēt mani meklēt sava ratiņkrēsla dēļ un tā uz priekšu līdz viņas mute bija pilnībā sausa. Tajā brīdī es saņēmu draudzenes roku un izstāstīju savu stāstu. Es pateicu Eleonorai to pašu, ko stāstīju brālim, jo viņa bija viens no tiem cilvēkiem, kuriem es varēju stāstīt savas problēmas, lai gan dažreiz likās grūti. Viņa man protams prasīja, kāpēc es domāju par vecākiem, bet tur es tikai pieminēju to, ka viņi šķiras. Tomēr lieta, kas protams viņas interesēja visvairāk bija Teo.

-Kāpēc tu biji tik ļoti par viņu uztraukusies? Teo taču tu patiki un tev viņš, vai ne? Tad kādas tur bailes. – Es Eleonorai vēl nebiju stāstījusi par savām bailēm no attiecībām, jo tā bija ļoti jūtīga un sāpīga tēma man. Kā arī es nezināju kā to vispareizāk viņai izskaidrot tā, ka arī viņa saprot, jo kā nekā, Eleonorai ir draugs jau ļoti ilgi, kas varētu sarežģīt šo skaidrojumu. Tomēr es sapratu, ka šis ir pēdējais laiks kādam to pastāstīt un viņa bija vienīgais cilvēks, kam varēju.

Pēkšņi es sajutos ļoti uztraukusies un nepatīkami domājot par to, ka grasos Eleonorai to stāstīt. Es šīs sajūtas un domas biju tik ilgi turējusi sevī, ka pastāstot šīs lietas kādam citam likās tas pats it kā es iedotu visu savu sirdi un prātu cita cilvēka rokās. Šīs sajūtas un domas bija mans noslēpums, gandrīz vai ka mans patvērums un lieta, kas piederēja tikai man, tāpēc doma par šo lietu dalīšanu lika vēderam apmest kūleņus. Tomēr , es nedrīkstēju tā domāt, jo man vajadzēja dalīties šajās sajūtās, vismaz ar Eleonoru, kura mani neuzskatīs par jukušu vai dīvainu. Tāpēc es ievilku dziļu elpu un paskatījos uz savu draudzeni, kura jautājoši vērās manās acīs.

-Es sākšu ar to, ka es nekad nevienam šo neesmu stāstījusi, jo man likās, ka tā justies ir nepareizi un dīvaini un varbūt, ka arī ir. Varbūt nevajadzīga domāšana par šīm lietām ir mani tik tālu novedusi, bet es nevaru nedomāt un neprātot par to, ka varbūt, lai kā arī es vēlētos, mīlestība nav domāta man. – Es varēju redzēt Eleonoru atveram muti un jau gatavojamies man nolasīt lekciju par to, cik ļoti liela nepatiesība šī ir, bet pirms viņa paspēja izdvest kaut skaņu, es turpināju. – Tas viss sākās ar Džeimsu. Pirmajā reizē. Kad es domāju, ka vienkārši neesmu gatava attiecībām. Bet es nezinu vai tā bija tā problēma. Manuprāt, problēma ir tajā, ka es baidos no tā, ka es nekad neatradīšu cilvēku ar kuru es domāju, ka varu pavadīt visu savu atlikušo mūžu. Jo, ja nu man tāda nav? Ja nu es pārkāpju pāri savām bailēm no mīlestības un esmu ar kādu kopā, bet tad saprotu, ka nemaz nemīlu šo cilvēku, ka nevēlos ar viņu būt kopā? Un jā, cik es zinu, Teo es patiku un man viņš arī, bet kad es sapratu, ka visa mūsu draudzība sāk pārvērsties nopietnās jūtās, es sabijos. Es vismaz domāju, ka tās ir nopietnas jūtas. Bet…es nezinu. Man viņš patīk Eleonor, bet… - Manas acis bija palikušas pavisam slapjas un es jutu asaras ripojam lejā pa manu vaigu, tāpēc es atstāju teikumu karājamies gaisā un saķēru savu seju plaukstās.

Manas galvas sāpes draudēja pasliktināties ar šo raudāšanu un deguns sāka tecēt līdz ar asarām. Es dzirdēju Eleonoru piebraucam tuvāk ar savu ratiņkrēslu un jutu viņu saņemam manas rokas, liekot atklāt manu noraudāto seju.

-Bet tev ir bail Teo sāpināt, ja izrādās, ka nevēlies ar viņu būt kopā? – Eleonoras balss bija pavisam mierīga, bet tajā pašā laikā skumīga, kas lika manām asarām un galvas sāpēm tikai pastiprināties, tāpēc viss, kas no manis iznāca bija viegls mājiens ar galvu, kas apstiprināja viņas teikto.

Brīdi Eleonora vērās manī ar samiegtām acīm it kā viņa censtos sakārtot savas smadzenes, lai izdabūtu no tām atbildi. Bet nepagāja ne minūte, kad viņai atbilde bija rokā.

-Saulīt, es teikšu šo cik vien viegli un maigi es varu, jo es zinu, ka šī tev ir ļoti sarežģīta tēma, bet dzirdi mani, kad es saku, ka tu nekad nevari zināt, kā viss izvērtīsies, ja nepamēģināsi. Es zinu, ka tas droši vien tev nepalīdz, bet es jau nesaku, ka jums uzreiz ir jābūt pārim un jādara visas “pāra” lietas. Sākat ar vienkāršu laika pavadīšanu kopā. Jo ilgāk jūs būsiet pazīstami un jo labāk viens otru iepazīsiet, jo skaidrāk tu sapratīsi savas jūtas.

-Bet, ja nu es nesaprotu? Ja nu es baidos, ka viņš nevarēs mani sagaidīt vai, ka es vienkārši nevarēšu saņemties un viņam pateikt visu kā ir? Man ir bail, ka es sapratīšu savas jūtas pret šo puisi pārāk vēlu… - Mans domu gājiens palika karājāmies gaisā, kad es izdzirdēju vāju klauvējienu pie durvīm un pēc sekundes tajās parādījās Teo.

136 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion 

5 0 atbildēt

 emotion 

5 0 atbildēt
Perfekti!!!! Atkal ideāli!!! Izcili!!!! Lieliski!!! Burvīgi!!!! Milu!!!! Nākamo!!!!!🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤😍😍😍😍💖💖💖❤💕💓💓💜💜💗💗💜💜💜💕💕❤💖💖❤💕💓💜💗💓💓💜💜💓💕❤💖😍😍😍🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤
4 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt