local-stats-pixel fb-conv-api

Medūza44

53 0

Paisums vienmērīgi virzijās uz krastu, savā apskāvienā iekļaudams gan lielākus, gan mazākus klints bluķus, kuri kā nevīžīgi izsvaidīti domino kauliņi roboja krastu.
Medūza Aiu nebija no mierīgākajām, tā vienmēr pamanijās iekļūt kādā vietā, kurā varēja sagaidīt, ko neparastu. Šoreiz Aiu bija rotaļājusies ar planktonu, kurš Saules staru uzsildīts vienmērīgi pārklāja, kādu mierīgāku okeāna lauku. Kad okeāna ūdens virsma, spilgtās Saules stariem vienmērīgi sijājoties sāļajā ūdenī, tika uzsildīta vairāk kā parasti, tad dzestrais ūdens, kuru uz augšu izspieda kāda zemūdens straume, lēnām sāka virzīties uz piekrastes pusi. Aiu atrada vietu, kur sālsūdnes, dzesēdams uzsilušo, sāka viedot tiko manāmu virpuli. Viņa iegrieza savus krokainos, želantīnam līdzīgos svārkus tā, ka rietošā Saule viņos atstāja savu varavīksni.
Bija pienācis laiks, kad paisums nāca atpakaļ uz krastu, viņš nespēja novērtēt mazās Aiu centienus parādīt savas prasmes, kuras tā tika apguvusi Saulei rietot. Aiu viegli sasvērās uz vienu pusi, paisuma tvēriens bija neatsverams. Tas visu, kas bija zem viņa, grunts līmenim paliekot augstākam, izspieda sev priekšā. Aļģes, jūras zāles un baltā okeāna smilts vienmērīgi tika uzjundīta līdz ūdens virsmai. Sālsūdenim viegli čūkstot, saduļķotajā ūdenī tika iejaukti zivju mazuļi un citas niecīgas radībiņas. Aiu vēl nekad nebija jutusies tik jautri. Tā centās paslēpt savos svārkos mazās jūras radībiņas, lai tās nesaskrambātu šķembainā okeāna grunts. Tā pavērsās uz priekšu, lai dūņās un ūdenszālēs nesapītos tie, kuri ir aiz viņas. Tā viņi visi strauji virzijās uz krastu, paisuma tvēriens ar katru sēkli kļuva spēcīgāks un ūdens viņa priekšā kūlās kā neizbēgams dzirnakmens, kurš uz tā bērto labību saberž miltos.
Par laimi Aiu priekšā patrāpijās kāds maktens, jūras zāļu iekļauts klints bluķis, kurš viņu noturēja no izskalošanas krastā, kur, paisumam atkāpjoties, jūras zāles un dūņas palika slānī virs krasta. Aiu spēja sagaidīt bēgumu, kurš krasta smiltīm Mēness gaismā, lika vizēt zeltainā krāsā, atgādinot par dienā notikušo. Aiu tika ieskalota atpakļ okeāna dzīlēs un kopš tā laika izvairījās no negantā paisuma tvēriena.

lasi, vērtē un izsaki savas domas emotion

53 0 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Labs emotion

Bet gaidu kaut ko par baložiem. emotion

2 0 atbildēt

Agh, pēc titulbildes sapratu, ka stāsts būs par badmintonu...

0 0 atbildēt