local-stats-pixel fb-conv-api

Latvian izteicienu vārdnīca :D13

51 27

Kā jau par to Jums vēsta tēmas virsraksts, šeit apkopoti mani pašizdomātie izteicieni, kuri man bieži vien pasprūk dažādu sarunu un apspriežu laikā (parasti interneta sarakstēs - administratīvajās sarunās).

Šeit protams nebūs visi no tiem (jo tos bieži vien piefiksē citas personas, bet to esat laipni lūgti darīt un atsūtīt man personīgi un tie tiks pievienoti.

[Papildināts , palabots , pacelts - raksts]


[*] Tēmas galvene tiks atjaunota ar jauniem izteicieniem un to skaidrojumiem neregulāri , bet samēra aktīvi.

[*] Skaidrojumi frazeoloģismiem un izteicieniem būs tikai aptuveni definējumi par to nozīmi.

> Pakaļsprādzis - Cilvēks kurš izsaka neskaitāmu skaitu ar idejām kuras nav pilnīgi nekam derīgas, bet šai personai liekas svarīgi ideju daudzums , nevis kvalitāte.Sajūta tāda ka idejas burtiski izsprāgst no pakaļas, jo galvā taču neko tādu izdomāt nevar - nereti sastopama suga

> Pakaļtipa domātājs - Indivīds nereti grūti atšķirams no pakaļsprādža - bet šo indivīdu būtiskākā atšķirība ir tāda, ka pakaļtipa domātājiem bieži vien idejas nemaz nerodās , tie tikai aprobežojās ar pārspriedumiem par citu cilvēku darbiem un panākumiem - to nopelšanu un nicināšanu - lai gan paši reāli māk tikai spēlēt flash spēlītes un klabināt pa tastatūru.

> Ķieģeļgalva - Persona kam galvā skan tikai zvanu skani un paša domas, šai personai informācija neuzsūcās, bet ievadās kopā ar pavasara vējiem un rudens pērnajām lapām. Viņiem nav svarīgi kāda ir informācija, šādi cilvēki "maļ" tikai to kas viņiem liekas pareizi - pat tad ja tā nav un neņemās parbaudīt īstās informācijas patiesumu.

> brickbrainer un ķieģeļdomātājs - līdz muļķībai muļķīgs cilvēks. Neteiksim ka stulbs , bet muļķīgs. Šīs personas nav īpaši intelektuālas kadā konkrētā tēmā un spējās, bet cenšās pierādīt pretējo lai justos pārāki vai nostiprinātu savas psiholoģiskās pozīcijas kāda personu lokā.

> Verbālā caureja - Cilvēka psiholoģiskais un/vai morālais stāvoklis - kad tam ir nepārvarama vēlme runāt un/vai rakstīt garus pārspriedumus par visdažādākajām tēmām - pat tad ja tam nav īpašas jēgas. Šī tipa personas var būt pat ļoti intelektuālas un zinošas, vai arī pretēji - bet viņu tā brīža mērķis ir izteikties un sniegt informaciju - kautvai nekurienei.

> tupeļmīzenis - Ka jau noprotat tas ir cilvēks kas baidās no visa - it īpaši no lietām ko neizprot pilnībā. Viņu ir grūti pārliecināt nebaidīties, bet nereti šādi cilvēki arī vēlas izzināt un staties pretī tupeļmīzenismam

> fluperis - ļoti līdzīga tipa kā "Pakaļsprādzis" vai "Pakaļdomātājs" bet fluperiem šie simptomi biezi vien ir pārejoši.

> smadzeņubags - Smadzeņubagi , jeb Smadzeņu ubagi , biezi vien meklē kontaktus skype, e-pastā u.c un pēctam stundām uzmācās ar jautajumiem "kā izdarīt šito" un "kā izdarīt to" - tas jau itka būtu tikai normāli , bet šie "kā izdarīt.." ir tikai plikas frāzes jo īstā viņu vēlme ir lai viņam ar karotīti visu iekrāmē smadzenēs caur ausi vai degunu. ļoti bieži no viņiem dzridamās frāzes Piemērs:"Gribu būt hackeris...atsūti man kādu hacku" - bet reali persona pat īsti nezin ko nozīmē mySql nerunājot par pārējo.

> Pakaļtupeļnieks - cilvēks kam tupeles aug no pakaļas, un turpat netālu arī pastaigājas viņa vēsais saprāts, šādi cilvēki parasti tautā definējami un apzīmējami ,kā žirafveidīgi dzīvnieki ar aizturi domāšanā un darīšanā.

> Torpēdvaļinks - cilvēks kurš nereti sevi nenovērtē, bet pēcāk paveic mega lielus darbus pašam un citiem par pārsteigumu.
Ģeometriskais vemstikulieris - visbiežāk piedzērusies un kuņģa saturu atgrūdoša persona publiskās vietās. Bieži vien izliktas kuņģa saturs uz horizontālās plakne atgādina ģeometriskas regulāras un/vai neregulāras figūras.

> Fruktfingers - reti bet tomēr sastopams indivīds, viņus var atpazīt pēc tā , ka viņi uzmācīgi cenšās sevi izcelt ar savu šķietamo varonību un "spicumu". Parasti uz nepazīstamiem garāmgājējiem izkliedzot izaicinošas frāzes, rādot zināmus žestus, mīmiku un citas verbālas vai neverbālas aktivitātes. Tomēr tā ir tikai izrādīšanās - parasti gan citu bara locekļu vidū, it īpaši sieviešu kārtas īpatņu vidū, kas šiem indivīdiem pievērš pastiprinātu uzmanību.

> Ģeometriskais vemstikulieris - visbiežāk piedzērusies un kuņģa saturu atgrūdoša persona publiskās vietās. Bieži vien izliktas kuņģa saturs uz horizontālās plakne atgādina ģeometriskas regulāras un/vai neregulāras figūras.

[*] Šī tā teikt _Latvian_ vardnīca tiks papildināta ar laiku un jaunās frāzes tiks pievienotas vecajām apakšā - nevis komentāros - bet ja atceraties vēl kādu manu frāzi un īsti nezinat tai skaidrojumu , būšu priecīgs to pievienot šeit un izskaidrot.

Publicējot so rakstu saņēmu daudz mīnusus, bet nekautrējos to pacelt uz augsu vēlvienu reizi - jo uzskatāmi redzams ka mīnusu licēji bija tie, kuri atpazinuši sevi šajos izteicienos un skaidrojumos :D

Jauku lasīšanu :)

51 27 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

nez..... gaidi mīnusus, vai arī raksta izdzēšanu.

9 2 atbildēt

Verbālā caureja - piedod, bet tieši to es saskatu saistībā ar šo rakstu.

9 3 atbildēt

Man patika , Bija intresanti palasit emotion

4 0 atbildēt

Tu vienmer, kautko izdomasi :D

2 0 atbildēt

emotion

3 1 atbildēt

Sorry, citi tavi raksti ir ok, bet ar šo rakstu labu slavu neiegūsi... emotion

0 0 atbildēt

labs raksts pluss

4 9 atbildēt

Kāpēc nevari vienā valodā rakstīt?

0 5 atbildēt