local-stats-pixel fb-conv-api

Interesants raksts par Džimu Morisonu!9

65 2

Floridas štatā 39 gadus pēc nāves oficiāli apžēlots amerikāņu rokgrupas The Doors līderis Džims Morisons (attēlā), kurš sodīts par lamāšanos publisku atkailināšanos koncerta laikā, vēsta aģentūra Reuters.

Kā The Doors faniem labi zināms, Floridas policistu uzmanību tālajā 1969. gada 1. martā pievērsa Morisona izdarības grupas koncertā Maiami. Uzstāšanās laikā Morisons it kā izkliedzis faniem adresētus necenzētus izteikumus un demonstrējis savu dzimumlocekli.

Pēc incidenta tiesa Morisonu apsūdzēja nepieklājīgu izteikumu lietošanā un nepiedienīgā uzvedībā. Toreiz tiesas lēmums bija piespriest Morisonam sešus mēnešus cietumsoda, un arīThe Doors koncerti tika aizliegti uz pieciem mēnešiem.

Pats Morisons, kurš koncerta vakarā bija ļoti piedzēries, toreiz atzina vien to, ka tiešām lamājies, bet pārējās apsūdzības noliedza. Tāpat nav bijusi arī neviena fotogrāfija, kas apstiprinātu apsūdzības vai - gluži pretēji - atspēkotu. Arī liecinieku versijas bijušas neviennozīmīgas - vieni apgalvojuši, ka dziedātājs tiešām uzvedies nepiedienīgi, bet citi norādījuši, ka neko tamlīdzīgu nav redzējuši.

Morisons iesniedza apelācijas sūdzību, taču tā arī nepiedzīvoja lietas noslēgumu - 1971. gada 3. jūlijā viņš 27 gadu vecumā Parīzē mira (iespējams) no sirdstriekas.

Jau kopš tā laika Morisona fani vairākkārt aicinājuši Floridas varasiestādes apžēlot Morisonu, tomēr aktīvo The Doors fanu rīcība nebija vainagojusies panākumiem. Savukārt, kad Floridas gubernatora amatā stājās liels grupas The Doors cienītājs Čārlijs Kraists, faniem radās cerība, ka Morisons beidzot varētu tikt amnestēts.

Lēmums par Morisona apžēlošanu pieņemts īpašā komisijā, kuras dalībnieki vienbalsīgi nobalsojuši par to, lai piedotu mirušajam mūziķim viņa izdarības dzīves laikā. "To, vai viņš [Džims Morisons] ir vainīgs, lai izlemj Dievs," komentējot komisijas lēmumu, teicis gubernators.

Jau novembra beigās Kraists solījis panākt mūziķa apžēlošanu līdz 8. decembrim - šajā dienā Morisons būtu kļuvis 67 gadus vecs.

Sīkāk par incidentu var uzzināt, piemēram, no Olivera Stouna 1991. gadā uzņemtās mākslas filmas The Doors

65 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Ja gribat ko labu palasīt par Jim Morrison, tad iesaku izlasīt grāmatu par viņa dzīvi, ko ir sarakstījis Stephen Davis. Šajā rakstā pieminētie fakti salīdzinājumā ar to, kas ir rakstīts grāmata ir mazuļa puņķi. 

5 0 atbildēt

Malcis! Pac tūlkoji?

4 0 atbildēt

Es ļoti atvainojos, BET vai tā ir smuki? Pirmkārt jau nokopēt tekstu pa tiešo no mango.lv un vēl uzdot kā savu oriģinālrakstu? Kauns, kauns.. emotion

4 0 atbildēt

Iesaku Tev turpināt taisīt org. rakstus.

1. free cookies.

2. respect no citiem!

3 0 atbildēt