local-stats-pixel fb-conv-api

Ilgas //1017

50 0

Loreta pārlaiž drebošos pirkstus pāri kleitas audumam. Artūrs ar īsu kustību norāda, lai viņa apsēžas pie galda tieši tajā mirklī, kad šaurajā virtuvē parādās Ērika siluets.
Viņa pleci un seja izskatās saspringti, Loreta jūt, ka atliek tikai bilst vienu vārdu, kas būtu pilnīgā nevietā, bet tieši laikā, lai veicināta eksploziju. Viņa nodur galvu un klusē. Viņa šajā shēmā ir tikai viena niecīga figūriņa, kas izpilda cita vēlmes.


-Es no tā atsakos! - Ēriks paziņo, uzsisdams ar dūri pa nelielo galda virsmu. Loreta saraujas jau no domas vien, ka tā varēja būt arī viņas seja.
Artūrs nepacietīgi sagrozās savā vietā un pakasa zodu. Iestājas klusums. Tas ir saspringts un jau atkal gaiss ir nokaitēts tiktāl, ka nākamais posms būtu pilnīga eksplozija, kas iznīcinātu visu savā ceļā.
-Kā tu to domā? - Visbeidzot Artūrs jautā tik mierīgā balsī, it kā vaicātu Ērikam izpaust pēdējos vārdus dzīvē.


-Viņa nav tā vērta. - Ēriks pauž, jau nedaudz nomierinājies, - Bez tam, Hannai ir uzradies kāds cits. - Viņš piebilst, izraisot pārējos patiesu ziņkāri un apjukumu.
-Kurš tad? - Loretai pasprūk pirmajai, kaut gan viņai galvenokārt ir atļauts tikai klausīties, nevis pašai izteikties vai uzdot stulbus jautājumus.
-Es nezinu un man neinteresē. Kāds zaļknābis, ar kuru viņa mīcījās tualetē, kamēr kā es kā pēdējais idiots meklēju to skuķi pa visu viesnīcu. Es gribu, lai jūs abi saprastu, ka es neesmu nekāds pusaudzis, kurš cīnīsies par vienas bastardes uzmanību. - Viņš norāda uz abiem sēdošajiem un seja dusmās pietvīkst koši sarkana.


-Ērik, tu nevari tagad lauzt vienošanos. - Artūrs turpina mierīgā tonī runāt, kaut gan iekšā viņam viss dreb, - Tu jau esi pavisam tuvu, lai aizsniegtu to sasodīto māju. - Viņš turpina.
Uzrunātais tikai papurina galvu un tad aizsmēķē cigareti.
Loreta prāto par viņu un Hannu. Ko gan viņi abi ir sastrādājuši pa šo neilgo laika posmu, kas pavadīts kopā. Vai tiešām tās ir tikai nevainīgas pasākumu apmeklēšanas reizes kopā, vai arī abu starpā jau ir izveidojies kaut kas vairāk, kā rezultātā Ēriks ir kļuvis greizsirdīgs uz katru vīrieti, kas met acis Hannas virzienā.


-Tu vienkārši esi viņā iemīlējies. - Loreta saka, pati būdama pārsteigta par drosmi, kas tik pēkšņi uzradusies.
-Beidz muldēt! - Ēriks nikni izgrūž, sakodis zobus. Viņš būtu gatavs iesist, lai tikai Loreta beidz muldēt patiesību, kas grauž visvairāk.
-Viņai taisnība. Tu esi sasodīti iemīlējies un mēs palīdzēsim panākt, lai Hanna izjūt to pašu un pat vēl vairāk. - Artūrs saka, pieceldamies no krēsla.
Viņš pienāk tuvāk Loretai un pieliecas pie pašas auss. Sieviete jūt viņa karsto elpu, kas smird pēc cigarešu dūmiem un alkohola.


-Šis būs darbiņš tev. - Artūrs iečukst Loretas ausī un viņa automātiski pamāj, jo šādā situācijā citas iespējas neeksistē.
-Es parūpēšos, lai Hanna sāk just pret tevi to pašu. Tu vari uz mani paļauties. - Viņa robotiskā balsī saka, domās meklēdama risinājumu tik tikko pateiktajiem vārdiem.


***


Hanna pārvelk pāri galvai džemperi ar kapuci, ieliek ausīs austiņas un uzvelk savus skriešanas apavus. Viņa tik sen nav skrējusi, ka ir aizmirsušās visas sajūtas, kas liek justies brīvai un neatkarīgai.
Visvairāk Hannu pievelk diennakts tumšais laiks, tāpēc sagaida, kad aiz loga sāk jau krēslot un tikai tad ir gatava mesties tumsas apskāvienos. Neraugoties uz nelielo sniega kārtiņu, kas jau izveidojusies uz kokiem, ietvēm, ceļiem un cilvēku apģērbu, meitene ir nolēmusi doties relaksējošā skrējienā, lai pārstātu sevi vainot pie visa, kas pēdējā laikā ir noticis.


Sākumā Brendons un pēc tam Ēriks, kas Hannu bija rupji pagrūdis un promejot paziņojis, ko par viņu domā, izmantojot sulīgākos vārdus no sava krājuma, kas nebūt nebija glaimojoši vai patīkami.
Vairākas dienas Hanna bija nogulējusi gultā, cenzdamās atrast cēloni visam, kas notika tajā vakarā. Protams, tālu jau nebija jāmeklē, jo visu problēmu sākotnes vārds sākas uz burtu "B". Arī no Brendona kopš tā vakara nav bijusi nekāda ziņa, kas Hannai liek domāt, ka visa tā izturēšanās un uzspēlētais teātris kārtējo reizi ir bijis veids, kā viņš ņirgājas par savu bērnības draudzeni.


Jau atkal viņam kaut kādā veidā bija izdevies ielauzties Hannas dzīvē un to pilnībā nobrucināt. Neviens cilvēks, ko viņa pēdējā gada laikā ir satikusi un iepazinusi nav apzināti izvairījies no meitenes sāpināšanas, bet gan tieši dara pretējo, lai panāktu pēc iespējas sāpīgāku rezultātu.
Visi cilvēki viņu ir centušies izcīnināt, atņemt pēdējo, kas palicis pāri pēc karalauka, ko Hanna dēvē par savu dzīvi. Un tad viņa vienā dienā atvēra acis un saprata, ka līdzšinējā dzīve nav devusi itin neko, lielākoties centusies atņemt to nelielo daļiņu, ko meitene bija iekrājusi.
Un tas bija viens no galveajiem iemesliem, kāpēc viņa vēlas visu mainīt jeb sākt no gala, cik nu tas ir iespējams tādā situācijā.


Meitenes kājas nes viņu uz priekšu, patīkami vēsais gaiss atvēsina sakarsušo prātu un ievainoto dvēseli. Vabūt viņai ir jāaizbrauc pavisam...
Jāpazūd no valsts, gluži kā Brendons to izdarīja, neteikdams ne pušplēsta vārdiņa. Vienkārši nozust un nekad neatgriezties. Sākt jaunu un skaistu dzīvi pilnīgi citā kontinentā.
Doma ir pārāk vilinoša un Hanna pie tās pieķeras kā pie pēdējā salmiņa.
Viņa apstājas, lai ļautu ķermenim mazliet atgūties pēc slodzes. Meitene apstājas pie kāda koka, lai izstaipītu kājas un saspringtos muskuļus, kas rītdien noteikti ziņos par to esamību.
Tad viņa paceļ acis un sastingst.


Kājas viņu ir aiznesušas līdz bijušo dzīves vietu.
Tur, kur mitinājās Ksenija, viņa un Artūrs.
Māja tukši raugās pretī tās bijušajai iemītniecei. Hanna nespēj pretoties tās valdzinājumam. Jau atkal kājas viņu nes. Šoreiz tieši mājas virzienā, nevis prom no tās, kā būtu pareizāk.

50 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Manuprāt, Hanna ir iztērējusi daudz vairāk par mājas vērtību emotion

2 0 atbildēt

Par kādu māju Artūrs runā? Vai par Monikas māju kura stāv pamesta jau vairākus gadus?

2 0 atbildēt

Vai tad Hanna tiešām ir tik glīta, ka visi viņā ieķerās?

Brendons, Niklāvs(par šo gan īsti pārliecināta neesmu, kā arī nedrīkst piemirst vēl kādu no tā internāta, kura dēļ Hanna Niklāvu nodeva. Liekas viņu sauca Raivis vai Reinis.), Alans, Reinis, Ēriks(Artūra negadījumus nemaz neminēšu..).

Kurš nākamais?

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Pag, Ēriks, kuram tur ir nez kāds bizness smalkās aprindās, tusē ar pusgopņiku Artūru un iesaistās apšaubāmās afērās, lai tikai izkrāptu no Hannas vientuļas pensionāres māju, kura jau kādu brīdi de facto stāv pamesta? Kaut kas te īsti neiet kopā.

0 0 atbildēt