local-stats-pixel fb-conv-api

Ikars #24

107 0

Elektriskās lampas vienmērīgi zuzēja starp gājēju galvām un debesīm, lietus pilieni, kūpēdami pārvērtās tvaikos, šķērsodami nokaitēto, cēlgāžu pildīto spuldžu caurules. Pakritusi meitene gulēja peļķes malā, jakas piedurkne saskaroties ar ūdens virsmu liegi piesūcās ar mitrumu, padarot materiālu ne vien tumšāku, bet arī dzen krietni smagāku.
Kas ar mani notika - pie sevis klusiņām, neizpratnē nočukstēja Ursula?
Gājēji visai nevienmērigi virzijās pa ietvi un pamanot meitenes ķermeni tumsā jau iztālēm šķērsoja ielu, lai nokļūtu uz pretējās puses ceļa ietvi. Kaut kur tālumā atskanēja dunnoņa, kura drīzāk bija sajūtama ar krūtīm, kā sadzirdama ar ausīm. Smagā sastāva vilciens lēnām uzsāka savu gaitu un tā vibrācija pārpildīja apkārtējo telpu.
Kapēc man nav spēka, lai pieceltos - meitene nevarīgi savilkās sevī?
Es mēģināšu saskaitīt sastāva vagonu daudzumu, neredzot vilcienu un nezinot tā garumu - Ursula sajutās nedaudz pašpārliecinātāka. Tas ir ritms kādai pagātnē atstātai dziesmai, kuras meldiņu vairs nespēj noturēt neviens. Tas ir taktsmērs manu senču himnai, par kuru izcelsmi un valodu jums neizināt nekad.
Meitene saņēma spēkus un pieslējās sēdus. Kaut kur netālu atskanēja kāda veca suņa rejas, kurš visdrīzāk centās azibiedēt kādu bezkaunīgu kaķi nostāk no sevis.
Kapēc man reibst galva? - Meitene šņukstot, norausa ūdens piles sev no sejas.
Cik ilgi esmu te tā gulējusi un cik ilgs laiks vēl paies, līdz tikšu uz priekšu? - Kā klusas elsas meitenes vārdi izlauzās ārā balsī no krūtīm.
Ursula viegli notrīsēja. Kaut kur no krūmu puses atskanēja lapu čaboņa un viņa dzirdēja vieglus soļus tuvojamies sev. Mazs puišelis dzeltenā kombinzonā, krūmu zariem lūztot, izlēca uz trotuāra. Neizpratnē lielām acīm veroties meitenē viņš uzrunāja to.
- Nāc, ejam - un saķēra Ursulu aiz jakas stūra.
- Es tev parādīšu vienu māju, kurā neviens nedrīkst iet iekšā - viņš nepacietīgi dīdijās un centās meiteni ātrāk dabūt kājās.


Rakstu tapis pēc jenotina kundze ierosinājuma, kā turpinājums rakstam http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-1/728714.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-1/728714
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-2/740379 tapis pēc jenotina kundze pasūtijuma
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-3/773010 tapis pēc WhatDoesTheFoxSay pasūtijuma

Jāatzīst, ka uzrakstīt man viņu prasīja vairāk laika, nekā biju iedomājies. Lai kā arī tur nebūtu vari izteikt ierosinājumus un idejas komentāros, bet negalvoju, ka nākamo daļu uzrakstīšu ātri, ja kādam par to būs kāda inerese. Tā ka lasi, vērtē, komentē. :emotion:

107 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Trešo daļu. emotion

0 0 atbildēt

nesaprotami

0 0 atbildēt