local-stats-pixel fb-conv-api

Humatoputa un Humapututa0

12 0

Tā Humapututa izslīdēja no savām vientuļajām mājām, kur vairs vien dzirdēja viņas senču soļus. Jo viņas vecāku miesa bija atstājusi dvēseli. Miesa vairs nespēja sevī noturēt acu skatienu. Acis klejoja apkārt, bezcerīgi vācot sevī tumsu, lai jaunam rītam pienākot, varētu atrast to pašu punktu, kurā sevi savāca katru rītu. Humapututa aizgāja līdz tuvējajai autobusa pieturai, kur varēja sagaidīt laika ratus, kuri pārvietojās uz elektomagnētiskajiem spilveniem. Viņa, nokārusi galvu, skaitīja asfalta melnos akmeņus, lai ar tiem padalītos ar kādu, kuram paliks vēl vientuļāk par viņu pašu. Uz katra asfalta piķa pārklātā akmentiņa virsotnes viņa uzbūvēja pa sapņu pilij, kur tās iemītnieki varēja viņai pačukstēt, kādu senaizmirstu gudrību, kas nav izsakāma ne vārdos, ne izdziedama dziesmās. Vienīgais, kā par to varēja pavēstīt kādam, kurš to spēs saprast bija viegli noņirbinot aci, kas otra acīm lika savākt gaismu tādā veidā, ka viņš varēja saredzēt tajā niecīgāko no niecīgākajiem cukura graudiņiem, ko varēja aiznest tālāk kādam, kurš cieš no nespējas pateikt otram paldies.
Elektriskajam motoram nedzirdami sīcot, laika rati piešļūca pie pieturas. Spalga pīkstoņa, kura grieza ausis pušu, kā šņerkstoš stilks, vēstīja pasažieriem par to, ka viņi var atstāt savas vietas. Humapututa teju paspēja ierausties laika ratos, jo bija pārāk aizrāvusies ar melno akmentiņu skaitīšanu. Humatoputa vēl noteikti arī nemaz nenojauta, ka pie viņa ir gaidāma Humapututa, taču tas nemazināja mazās Humapututas satraukumu par to, kas viņu sagiada ceļā.

Šeit arī būs turpinājums stāstam par Humatoputu un Humapututu. Pārāk necentos, bet par cik bija pāris komentāri iepriekšējajā daļā, tad uzrakstīju pāris rindiņu garu turpinājumu. Stāsts nav īpaši pārdomāts un vārdu izvēle varētu būt labāka, bet tas neietekmē stāsta sižetu, par cik pats stāsts ir par paaudzi, kurai nāksies sevī atteikties no nevērības, alkatības un citiem netikumiem, tos aizstājot ar sapratni un atklātību. lai sevī saturētu kaut mazāko daļiņu no otra tuvības.

Humatoputa un Humapututa:
pirmā daļa
otrā daļa
trešā daļa
ceturtā daļa
piektā daļa
sestā daļa
septītā daļa
astotā daļa
devītā daļa
desmitā daļa
vienpadsmitā daļa
divpadsmitā daļa
trīspadsmitā daļa
četrpadsmitā daļa
piecpadsmitā daļa

lasi, vērtē, komentēemotion

12 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000