local-stats-pixel fb-conv-api

Glieme1

32 0

Kad pamatīgās okeāna straumes bija nedaudz nomierinājušās, tad zemūdens klints, kuras izrobotā virsma saskārās ar dzelmju ieskaloto no Dienvidiem, uzsila tik daudz, lai klinti varētu pārklāt paši niecīgākie no zemūdens augiem. Tie pārklāja zemūdens klints krauju kā zaļgans mauriņš, kurš sevī aicina kādu, kas būtu spējīgs viņā atgulties. Taču vienīgais, kas izrādija jēlkādu interesi par zemūdens kraujas apaugušo virsmu bija dažādi okeāna zivji, kuri kā izbaduši liellopi no kraujas plūkāja nost niecīgās ūdensaugu bārkstis.
Uz kāda zemūdens zīdītāja muguras, tam rīvējot muguru pret okeāna dibena klonu, bija pieķērusies glieme Ēua. Taču zemūdens dzīvnieks pēc neilgas uzturēšanās okeāna Dienvidos uzsāka savu ceļu uz Ziemeļiem, kur viņu aicināja priekšteču atstātā dziesma. Glieme Ēua nepaspēja laikus atrauties no dzīvnieka muguras, kapēc tai nācās nostiprināt no viņas čaulas līdz dzīvnieka mugurai esošo spraugu ar kalcija kārtu, kas saauga ar ūdens dzīvnieka ādu tik cieši, ka gliemes trauslā čaula tika noslēgta pavisam. Ēua varēja mierīgi atdusēties neviena netraucēta, kāmēr okeāna dzīvnieks veica savu garo ceļu, ik pa brīdim izlecot no ūdens, lai sevī ierautu gaisu, tas kustinādams savu ķermeni strauji virzijās uz priekšu, jo zināja kā izmantot okeāna dzīles, kuras tam ienirstot pietiekami dziļi viņa ķermeni spieda pretī virsmai. Tā ievilcis sevī gaisu, tas varēja to arī sevī saspiest, lai zem ūdens varētu pavadīt stundu vai pat divas. Kad tas bija ieniris pietiekami dziļi, tad, palaižot savus elpceļus nedaudz vaļīgāk, tas ļava gaisam izplesties, kas viņu nesa augšā pretī okeāna virsmai, kā vieglas gāzes piepildīts balons tiecas pretī debesīm.
Ēua visu garo ceļu pavadīja mēmā klusumā ievilkusies sevī. Bet kad dobjā skaņa, kuru ik pa brīdim izdvesa dzīvnieks sāka atskanēt klinšainā krastā, tā sarosijās un sāka lēnām pārklāt jauno kalcija kārtu ar perlamutam līdzīgu plēvi, kas padarija čaulas saauguma vietu nedaudz vaļīgāku un čaulas iekšieni gludāku. Tā piepeldot pie jaunapaugušā klints mauriņa uz okeāna dzīvnieka muguras, Ēua atrāvās un viegli slīdot uz leju ieķērās kādā garākā okeāna auga bārkstī, kur varēs uzsākt savu gatavošanos tā pārraudzīšanai un izmantošanai, lai sevī sāktu audzēt palīgus.

lasi, vērtē un iekomentē emotion

32 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt