local-stats-pixel fb-conv-api

Elpa. ~6~4

184 0

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Elpa-5/726329




~ ~ ~






Es skrienu tā, kā nekad mūžā neesmu skrējusi. Šķiet, ka lidoju. Ātriem, apdomīgiem soļiem ieskrienu tuvējajā mežā un ignorējot vēlmi palūkoties atpakaļ, metos iekšā tumsā. Kautkur aiz muguras, veicot smagas izelpas, seko Melvins. Tumsa sabiezē un tinās ap augumu, bet es nevaru,- es nedrīkstu apstāties. Sejā sitās ledaini aukstais vējš un asie egļu zari. Mežs ir piesūcies biezās miglas un skuju smaržas, un lai cik stingri es lūkotos sev priekšā, nespēju saredzēt pat savas plaukstas.

Manas kājas skar sasalušos, sarmas klātos pelašķus un biezo dūmaku.

Plaukstas vārgi laužās cauri trauslajiem zariem.

Šī tumsa šķiet tik sveša. Tik nepazīstami auksta. Aiz muguras, kailo koku ielokā, skatam pazūd Nakts Institūts. Mani mati, kas sasūkušies tumsas vaibstus, viegli pland gar seju.

Pēkšņi tumsu iekrāso zems, saraustīts kliedziens- Melvins. Viņa balss ir piesūkusies bailēm un nepārpeldamām sāpēm. Kliedziens apraujās tik pat ātri, cik iesākās. Kautkur apraujās kāda elpa. Man ir jāturpina skriet. Turpini. Skriet. Bet es atskatos. Skatam paverās tikai tumsa un tumši zilas debesis, kuras iezīmē kaili, trausli un mikli koku zari. Vējš gaudo gar ausīm. Koki man pretī sniedz savus kalsnos pirkstus. Tur nekā nav. Cenšos saukt zēnu vārdā, bet balss aizlūzt un saplūst ar dūmaku. Kur tu esi? Atskatīšanās nojauc ātro soli un līdzsvaru, liekot man paklupt pāri kādam miklam koka zaram. Noslīdu uz zemes un smagi atdauzu galvu pret tumsā nemanāmu akmeni. Zeme ir mikla un tā izsūcās cauri drēbēm, liekot man neviļus nodrebēt. Tas nedrīkst mani aizturēt. Ignorējot sāpes, pieslienos kājās un atsāku skriet. Man ir jātiek prom.

Elpa smagi skar auksto gaisu. Kakls dīvaini sūrst. Es skrienu vēl ilgi, līdz plaušas sāk izmisīgi lūgties un tad notiek kas dīvains. Skrienot, manu ceļu nobloķē kaut kas neredzams un šķietami nekaitīgs. Tur, pilnīgā meža tumsībā kaut kas ir. Milzīgs, netrenētai acij neredzams kupols. Necaurejams vairogs. Skrienot, tas mani atsviež lielu gabalu atpakaļ. Cauri ķermenim izšaujās nepārpeldamas sāpes.

Es degu.

Šķiet, biju bezsamaņā. Tumsa palēnām izplenē. Atverot acis, labais vaigs ir nogulēts. Drēbes,- sasūkušās tumsas un miklās sūnu smaržas. Man tik ļoti sāp. Uzmanīgi apriezusies uz muguras, sastopos ar divām, man blakus stāvošām, asinssarkanām acīm. Koncentrēju skatienu un apjaušu, ka tas ir vīrietis, kuru ieraudzījām pie Nakts Institūta. Mūsu skatieni sastopās un liegi kavējās. Klusums sabiezē.

Pēkšņi vīrieša stingrie vaibsti nocietinās. - Tu esi stulba. - viņš nepierasti valdzinošā un dusmīgā balsī nosaka. Apmulsusi un dīvaini aizkaitināta atspiežos pret elkoņiem un atkārtoti uzlūkoju vīrieti. Viņš pavisam noteikti neizskatās pēc cilvēka. Jau vīrieša skatiens un aura vien, liek bijībā notrīsēt. Viņš pat neizskatās diez ko vecāks par mani. Ir dīvaini apzināties, ka arī es kādreiz būšu tāda,- auksta, skaista un nepārpeldama, kaut arī tagad par to iedomājoties, tas šķiet neiespējami.

- Kā to saprast? - aizkaitināta norūcu un cenšos piecelties kājās, bet mēģinājums izrādās neveiksmīgs, liekot man novelties atpakaļ miklajā zemē.

- Tu esi stulba. - vīrietis neizteiksmīgi atkārto un vienaldzīgi noraudzījies manos centienos piecelties, paskaidro. - Tas bija bezatbildīgi bēgt no Nakts Institūta, zinot, ka apkārt skolas teritorijai stiepjās elektriski uzlādēts vairogs. -

- Un kā, tavuprāt es to varēju zināt? - sakostiem zobiem jautāju, vienlaicīgi izpūsdama gaisā smagu elpas mutuli.

- Palīdzēt? - pēc ieilgstošā klusuma, vīrietis gurdi iejautājās, redzot kā es vairākas neveiksmīgas, sāpju pilnas reizes cenšos nostāties uz kājām. Ignorēju jautājumu un nepadodos atkārtot vienkāršo kustību vēlreiz un vēlreiz, līdz sāpju izelpas pavadīta, vārgi pieceļos kājās.

184 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Lūdzu, atvainojiet par to, ka nebiju ievietojusi titulbildi.

2 0 atbildēt

Tāds panikns tev tas stāstiņš sanācis, bet par savu identitāti ir jāmācas cīnīties

2 0 atbildēt
Jā, šī filma ir tiešām burvīga un ja nekļūdos, viņu sauc- Bridge to Terabithia (2007)
1 0 atbildēt