local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīve mēdz būt arī gaišos toņos. #158

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-14/764555">http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-14/764555

*************

Laiks kopā ar Dereku bija neaizmirstams un šo dienu es pa tiesi neaizmirsīšu. Nekad. Ar Dereka palīdzību biju izvēlējusies atbilstošāko apģērbu, priekš darba intervijas. Melni pieguļoši svārki, blūzīte ar mežģīņotu apkakli. Vēl vajag tikai nedaudz kosmētikas un tad es būšu gatava.

Patreiz Dereks sēdēja pie manis numuriņā, lai varētu novērtēt, manu izskatu ar kosmētiku un bez tās. Es lēnām un uzmanīgi, ar laineri vilku līnijas, kas neizdevās ideālas. Vairākas reizes, tīrīju nost un vilku pa jaunu, jo nesanāca vienādi. Pēc kādām desmit minūtēm, man beidzot bija izdevies uzklāt laineri tā, lai abās pusēs līnijas virs skropstām, uz acu plakstiņiem būtu vienāda biezuma.

Sēdēju skatījos uz acu ēnām un nezināju, kuras klāt uz acu plakstiņiem... Itkā viss skaidrs, pelēkas acu ēnas, bet, te, šajā acu ēnu komplektā bija tik daudz pelēko toņu, ka es nevarēju izlemt, kurš būs atbilstošākais. Nav tā, ka es neesmu pilnībā nekad krāsojusies, bet izvēlēties acu ēnas... Tas nav man pa spēkam....

-Varbūt man tev palīdzēt? - atspiedies, pret stenderi, Dereks skatījās uz mani ar uzjautrinātu smaidu. - Tu jau ilgu laiku centies izvēlēties tās acu ēnas, varbūt tomēr atļausi man? - viņš nomainija savu ķircinošos smaidu un jauku un rūpjpilnu smaidu. Acīs pavīdēja raizes un rūpes.

-Jā, labprāt. Tas ir tik sarežģīti, no tik daudz toņiem izvēlēties atbilstošāko. - skatījos spogulī uz sevi, Dereks bija pienācis klāt un stāvēja man aiz muguras.

-Tas nemz nav grūti! Aplūko savu apģērbu un paskties uz acu ēnām, tad izvēlies vienu, kas būtu vislīdzīgā tavam apģērbam. - darīju kā viņš lika, bet man tik un tā nekas neizdevās. Dereks noliecās man pāri un norādīja uz vienu, ne pārāk tumši pelēku toni. Es sapratu, ka tas ir domāts kā tas tonis, kurš piestāvēs apģērbam. Ar vieglām un veiklām kustībām uzklāju acu ēnas un uzkrāsoju savas garās skropstas. Piecēlos kājās un varēju teikt, ka esmu gatava!

-Tā jau labāk! Tagad tu izskaties ļoti skaista un atbilstoša darba intervijai. - nosarkusi pateicos par komplimentu un izgāju no savas, tā teikt istabas. Pirms iešanas uz manu, cerams, ka jauno darba vietu es vēlējos nedaudz uzkost. Piedāvāju Derekam aiziet uz kādu klusāku vietiņu papusdienot.

Pa ceļam uz kafejnīcu neviļus iejautājos:

-Kā tā ir sagadījies, ka tu esi viens? Tu taču esi tik gudrs un pievilcīgs, orientējies kosmētikā un tādās lietās labāk nekā es. - paskatījos uz viņu, viņš tikai nolieca galvu un paraustīju plecus.

-Man bija sieva... Viņa mani pameta, kad bija stāvoklī... No cita. - viņā sacītajā es sajutu stipras sāpes un es uzreiz sajutos kā briesmone jautājot, kaut ko par tik sāpīgu tēmu.

-Atvaino, es nezināju... - sapratu, ka tagad labāk jāpaklusē. Varēja manīt, ka smaidīgais man blakus esošais vīrietis bija sasprindzis un vairs nesmaidīja.

-Viss ir kārtībā, tā ir pagātne. Kāpēc tu pati esi viena? Tu taču esi skaista un saprātīga, ko mūsdienās nevar pateikt par citām tavā vecumā. - vārgi uzsmaidījis viņš nobrauca ar roku man pa muguru.

-Tu tikai izsaki komplimentus, lai mani iepriecinātu! Es pati ļoti labi apzinot to, ka neesmu skaista un man nebūs normālas un mīlošas ģimenes, jo uz mani neviens pat neskatās. - nobēru vārdus kā pupas un skatienu pievērsu kurpēm. Sajutos dranķīgi un tam pa virsu iedzēla sāpes un greizsirdība paskatoties un laimīgu pāri, kurš pagāja mums garām.

-Nemēģini tagad neko iebilst! Mana rēta atbaida visus vīriešus un mani centās nogalināt tikai dēļ manas naudas! Man tas ir apnicis un tāpēc es gribu sākt jaunu dzīvi, šeit, ar cerību par skaistu nākotni. Es gribu sevi pierādīt, es gribu, lai cilvēki ierauga manu iekšējo skaistumu nevis raugās uz manu ārieni raucot degunus un augstu paceltu galvu aizsoļotu prom, tā it kā viņi būtu labāki! Es esmu nogurusi no šiem riebīgajiem cilvēkiem, es beidzot vēlos dzīvot normāli kā visi citi cilvēki. - viss, kas bija manī ilgu laiku krājies, jau atkal gāžas laukā pa manu muti un es to nespēju kontrolēt, lūpas visu spļāva laukā neļaujot man pat normāli ievilkt elpu. Asaras aumaļām sāka tecēt uz leju, pa manu seju, bet viss ko es spēju pateikt, - Piedod, es labāk iešu.

************

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-16/768853">http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-16/768853



81 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Un rūpīga kosmētika ar asarām noies nostemotion Bet, kad būs nākošā daļa?:^^
0 0 atbildēt
Gaidu, gaidu, gaidu.Gribu jauno daļu.
0 0 atbildēt
_"_
0 0 atbildēt