local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīve mēdz būt arī gaišos toņos. #145

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-13/764554

***********

Sēdēju kādā viesnīcas numuriņā un lūkojos uz savām rokām. Es nezinu, ko man iesākt tālāk. Varbūt doties uz kādu veikalu pēc jauna apģērba, lai vartu doties uz darba interviju? Vai varbūt palikt te un turpināt lūkoties uz rokām? No vienas puses negribas nosēdēt visu dienu viesnīcas numuriņā lūkojoties uz rokām, no otras puses arī nekur negribas doties. Man nav vēlmes apmaldīties, jo orientšanās spējas šādā vietā man ātri zūd.

Piegāju pie loga un lūkojos ārā uz Ņujorkas ielām, kur cilvēki skaida turp un šurp, kur mašīnas brauc bez mitas. Tā īsti nespēju izprast cilvēkus, kuri tiecas pēc Ņujorkas. Te, gaisā, virmo mašīnu izplūdes gāzes, koku te gandrīz vai nav... Spīd saule un ārā ir silts, tikai cilvēki ir ietērpušies mēteļos un vējjakās, kas neatbilst šai dienai... Reti kura meitene ir atļāvusies uzvilkt šortus un topiņu...

Aizgāju, apsēdos gultā un bezmērķīgi sāku skatīties spogulī uz sevi. Es izskatos nogurusi, ar ziliem lokiem zem acīm, mati izpūruši un taukaini, nemazgāti. Tikai tagad, es beidzot saprotu cik ļoti es esmu sevi pakļāvusi postam. Man steidzami kaut ko jāmaina! Nē, nevis steidzami, bet tulīt pat!

Paķēru maku un jaku, un devos laukā no viesnīcas uzmeklēt tuvāko skaistumkopšanas salonu. Man šķiet, ka te tādi ir uz katra stūra! Pēc nelielas apmaldīšanās, biju nokļuvusi līdz skaistumkopšanas salonam "Be beautiful". Nostājos pie stiklotajām durvīm un saņēmusi drosmi, atgrūdu tās un iegāju salonā. Nostājos pie kataloga ar frizūru veidiem. Pētīju, pētīju, līdz kamēr izvēlējos manuprāt atbilstošāko man. Ieraudzīju nākamo katalogu ar make-up un intereses pēc tajā ielūkojos.

-Labdien! Kā varu jums palīdzēt? - pie manis bija pienākusi sieviete svārkos un blūzē, kura ir konsultante. Vismaz tā vēstīja lapiņā pie sievietes krūtīm.

-Labdien! Es vēlētos veikt izmaiņas savā izskatā, tas ir, es vēlos citu matu griezumu un varbūt arī kādu kosmetaloga konsultāciju. - vienīgi es par to neesmu īsti pārliecināta...

-Jauki! Tulīt es jūs aizvedīšu pie mūsu frizieres un tad, jau tālāk jūs pati izvēlēsities, ko vēlaties. - sieviete laipni uzsmaidīja un norādīja uz kurieni jāiet.

-Liels paldies! - atsmaidīju sievietei un uzsāku iet viņai pa priekšu, norādītajā virzienā. Smaidīdama mani sagaidīja friziere, ar platīna blondiem matiem. Viņa izskatījās jauka, bet izskats var maldināt.

Pēc kāda laika mani mati bija apgriezti un ieveidoti, kas manu izskatu padarīja svinīgāku un kā es vēlējos - lietišķāku. Friziere arī izrādījās jauka. Tas manu garastāvokli tikai uzlaboja.

Domās atķeksēju padarīto un devos iepirkšanās centra meklējumos. Lai gan cilvēku bija daudz, mans skatiens šaudījās no viena debesskrāpja, pie otra.

Lielie stikla logi lika domāt, ka caur tiem var redzēt, visu, kas notiek augstceltnes telpās, bet īstenībā no šejienes, tas ir no apakšas neko nevar saredzēt.

Tālumā saskatīju kādu ēku ar milzīgu spīdošu nosaukumu, kas vēstīja par veiksmīgu iepirkšanās centra atrašanu. Lieliski! Nebija nemaz tik ilgi jāmeklē.

Nostājusies pretī milzīgajai ēkai ar vairāiem stāviem, lūkojos uz to, nepievēršot ne mazāko uzmanību neapmierināto cilvēku straumei, kas mani grūstīja un sauca nepiedienīgos vārdos.

Manas acis bija ieplestas un lūpas izveidoja vārdu - Vaaaau! - tā pat, kā Kevina lūpas no "Viens pats mājās 2", kad viņš nonāca pie milzīgā rotaļlietu veikala. Sirds auļoja no prieka un apbrīnojamās augstceltnes.

Lēnām soļoju iekšā lūkodamās apkārt necenšoties noslēpt savu izbrīnas pilno seju. Manī kāds ieskrēja, bet es tikai lūkojos apkārt, lai gan jutos, kā sarkans mērķis, kurā visi vēlas ieskriet, cerot saņemt kādu balvu.

-Skaties kur ej! - skatiens automātiski aizslīdēja pie neapmierinātās balss īpašnieka, kas izklausījās dzirdēta. - Ak, tā esi tu Agnese! Ņujorka nav tā vieta, kur var iet neskatoties uz priekšu! Šādi tevi var arī apzagt!

-Sveiks Derek! Atvaino, es aizskatījos! Te ir tik skaisti! - veikli atvainojusies pievērsos atkal veikala pētīšanai.

-Uz kurieni tu dosies? Nāc es tevi pavadīšu un palīdzēšu tev! - Vīrietis atplauka smaidā un pasniedza man roku. Es nedaudz vilcinājos nezinādama, vai tā var, vai mani atkal nepiekrāps...

Vai man viņam uzticēties? Vai jau kārtējo reizi ir vērts uzticēties cilvēkam, kurš tevi var pataisīt par muļķi un likt vēlēties pēc iespējas ātrāk nomirt?

Pie velna! Es riskēšu! Kas neriskē, tas nevinē!

Pasniedzu Derekam savu roku un atplaukusi smaidā sāku iet uz priekšu!

*********

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-15/766422">http://spoki.tvnet.lv/literatura/Dzive-medz-but-ari-gaisos-tonos-15/766422

Paldies lasītājiem, kas vēl lasa emotion Es to novērtēju! emotion

75 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

emotion

Lai arī, kur bēgtu vienmēr, kāds pazīstams pretimemotion

Kad būs nākošā daļa?^^ 

0 0 atbildēt