local-stats-pixel fb-conv-api

Dvēseļu kari4

82 0

Šis stāstiņš agrāk jau bija ielikts, bet es izņēmu, jo nebija laika rakstīt pārējās daļas. Esmu gatava rakstīt tā, ka viss štokos.

*************

''Nu kā gāja ar prezentāciju?'' jautāja Marita. ''Slikti,'' es skumji pasaku ''skolotāja sāka kaut ko bubināt, bet es viņu pasūtīju uz poda.'' Mana draudzene izkatījās šokēta tik ļoti, ka es neizturēju un sāku smieties. ''Ak dievs, es taču jokoju! Ja tu būtu redzējusi savu seju...'' es smējos tā ka vēders jau sāka sāpēt, bet ja tik jūs būtu ieraudzījuši Marisas seju! Viņa bija tik...tik... njam, paši varat to iedomāties, jums taču ir iztēle.

Marita mani draudzīgi iedunkāja, sakot lai rimstos. ''Bet kā citādi tev iet? Tātad projekts bija labs?'' Es tēloti skumji nopūšos, jo patiesība man tas sociālo zinību projekts bija pie vienas vietas. ''Nop, es nemeloju, kad teicu, ka man slikti gāja. Dabūju smuku četrinieku.'' Draudzenei novibre telefons un viņa to ieslēdz. ''Jaj, mammucis sauc. Nu būs pakaļā, nenomazgāju traukus.'' Es paskatos uz Marisu. Viņa šķiet tāda kā parasti, tikai pēdējā laikā ir sākusi aizņemties manus ''smukos'' vārdiņus. Parasti es esmu tā kura nemazgā traukus, nemazgā grīdu, neslauka putekļus u.tt, bet kaut kas ir sagājis štepselī un es jūtu, ka pēdējā laikā Marisa ir nomākta.

''Labi, Denij, es nu došos. Vakars paliek spēkā?'' Es uzmetu viņai uzjautrinājuma pilnu skatienu un nosaku: ''Marisa tu taču zini, ka neiedabūsi vakarā mani mājā, jo es nekādīgi nepalaistu garām helovīnus. Par spīti tam, ka man ir sešpadsmit, man tomēr patīk jautroties un končas ēst.'' Viņa jau grasās jautāt nākamo jautājumu, bet es pasteidzos pirmā. ''Jā, pēc tam būs šausmu filmu maratons, protams, ja tava mamma tevi tagad nenogalinās un līķi neapraks mežā.'' Draudzene ievaidējā. ''Ak nē! Ja kas, man šķiet, ka vecāki nevar tā vienkārši nogalinat savus bērnus par to sūda trauku nemazgāšanu.'' Šķiet, viņa to vairāk saka sev, bet es tam nepievēršu nekādu uzmanību. Nu atkal jau rupjie vārdi. Labi, es saprotu, ka es pati arī tos lietoju, bet Marisai tie nepiestāv. Tas ir kā piens ar citrona sulu vai salami desa ar putukrējumu (zinu, ka šie nav labākie salīdzinājumi, bet es esmu izsalkusi). Kas varētu Marisu nomākt? Uz vēdera uzmetās sāpīga pumpa? Dabūja piecinieku matemātikā (parasti viņai matene ir desmit vai deviņi)? Viņu pameta Kristians? Pie pēdējās domas es apstājos. Varbūt viņa tiešām ir izšķīrusies no sava draudziņa (es viņu nevaru ciest). a) viņa nav ar viņu sarakstījusies jau vismaz divas stundas b) nēsmu manījusi to čalīti ilgu laiku c) Marisa vairs nerunā par viņu, kā to parasti dara.

''Marisa, kas tevi nomāc?'' es tieši pajautāju. ''Tevi pameta Kristians?'' Uzrunātā persona sarāvās, bet nepacēla skatienu. ''Nē.'' Meitene piecēlās kājās un nonākusi līdz istabas durvīm, pagriezās pret mani. Viņa man uzmeta nožēlas pilnu skatienu un es jutu, ka viņa pateiks ko tādu, kas man nepatīk. ''Denij... Es laikam tomēr neiešu ar tevi helovīnos, man sāka sāpēt galva.'' viņa vainīgi pablendza uz grīdu. Es sastingu. Nevar būt! Viņa atsakās iet uz helovīnu! Kaut kas nedzirdēts, jo parasti Marisa ir dedzīgāka helovīna piekritēja par mani, ja tas vispār ir iespējams. Ja situācija nebūtu tik nopietna, es pat iesmietos par šiem apsurdajiem vārdiem. ''Nerunā muļķības! Helovīns ir tikai vienreiz gadā, bet tu saki, ka gribi tos palaist garām. Kur tad ir palikusi mana Marisa?'' es paskatos uz draudzeni, ''Kas īsti ar tevi notiek? Tu sāc lamāties, neklausīt vecākus un sliktāk mācīties - vardu sakot tu pārvērties par mani. Kas, ellē ratā, ar tevi notiek?''

Marisa negribīgi paskatās uz mani un es ieraugu, ka esmu viņu sadusmojusi. ''Denij, lai gan tu esi mana draudzene, tev tomēr nevajāg bāzt savu garo degunu kur nevajag.'' Un viss. Viņa iziet ārā no istabas un pēc brīža es dzirdu kā aizcērtas mājas parādes durvis. Esmu galīgi satriekta. Kas ir noticis ar Marisu?

82 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Štrunts ar visu rakstu , bet kas par beibēm 😏❤️❤️
0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt