local-stats-pixel fb-conv-api

Bērza ielas astotnieks0

8 0

Sveiki visiem!

Šodien es nolēmu uzcept rakstu jeb stāstu.

Bērza ielas astotnieks

Ievads

Reiz kādā iela ar nosaukumu Bērza iela pastāvēja tāds bars kurš saucās “Bērzu ielas astotnieks”. Šis astotnieks satāvēja no 4 meitenēm un 4 zēniem. Astotnieka vadonis bija zēns vārdā Jānis. Viņa vietniece bija Aina. Pārējie 6 bija astotnieka locekļi. Henrījs, Zane, Marta, Anna, Andris un Jēkabs. Viņi bija bērni uz goda. Tomēr bija kāds bars kas viņus ļoti ienīda. Šo baru sauca “Vilku bars” un viņu vadoni sauca Edgars. Šis bars atšķirībā no Bērza ielas astotnieka bija ne pārāk draudzīgi un šajā barā visi bija divus gadus vecāki. Šis stāsts būs par abu baru nessaskaņām un citām izdarībām.

Jāņa neveiksmes

Bija skaists pavasara rīts. Visapkārt smaržoja pēc ziediem un pavasara. No ziemas miega modās visas dzīvās radības. Visapkārt laistijās saulīte. Neviens nejutās nelaimīgs. Jānis pamodā un atvēr aizskarus un ieraudzija pavisam citu skatu. Jānis ātri apģērbās nogāja leja ātri paēst brokastis un aizskrēja uz skolu. Parasti viņš būtu skrējis pie Ainas, bet šoreiz Jānis par to neiedomājās. Jānim pirmā stunda bija mājturība kas viņam ļoti patika. Bet nejau tāpēc viņš neaizegāja pie Ainas, bet gan tāpēc, ka viņam šodien bija dzimšanas diena.

-Šodien man veiksies,-Jānis pārliecināts pie sevis sacija.

Bet diemžēl Jānim jau pirmajā stundā sāka neveikties. Viņš bija aizmirsis mājās mājturības grāmatu. Skolotājs ieraudzīdams ka Jānim nav grāmatas momentā piegāja pie Jāņa un prasija:

-Tā, kāpēc tev Jāni nav grāmatas?

Jānis bailīgi atbildēja:

-Es steigā aizmirsu grāmatu mājās.

-Nu ko rakstīsim piezīmi,- Skolotājs atbildēja.

Pēc stundas Jāni sagaidija velviena neveiksme. Pie durvīm viņu sagaidija Edgars un prasija viņam:

-Pa kurieni tev sist?

Jānis atbildēja:

-Sit pa sienu.

Edgars riktīgi sadusmojās un pārsita Jānim lūpu. Tad sekoja pavisam neredzēts skats. Jānis sāka raudāt. Viņš parasti būtu sitis pretī, bet šoreiz bija pavisam citādi. Tad Jānis aizskrēja uz matemātikas kabinetu kur viņam notika nākamā stunda. Aina ienākdama iekšā gribēja Jāni sabārt par to, ka viņš viņu bija aizmirsis. Taču ieraudzīdama Jāni raudam viņai dusmas pārgāja un viņa piegāja tuvāk Jānim un prasija:

-Kas tev notika?

-Man nekas nenotika.

-Bet es redzu, ka kaut kas ir noticis.

-Es ieskrēju stenderē.

-Bet kāpēc tev caur lūpu tek asinis?

-Labi es tev pastāsīšu. Man Edgars pārsita lūpu.

Sākās stunda, bet visa uzmanība bija pievērsta Jānim. Tad ienāca skolotājs un lika visiem piecelties. Jānis bija vienīgais kas sādēja un vel joprojām raudāja par pārsisto lūpu. Tad pie viņa piegāja skolotājs un prasija:

-Kāpēc tu raudi?

-Es negribu par to runāt,- Jānis vaimanēdams atbildēja.

Pēc stundām Jānis momentā gāja mājās. Mājās Jāni momentā ieraudzija mamma kas viņam gatavoja torti. Mamma gatavojās jāni pārsteigt, bet tad viņa ieraudzija ka Jānim ir pārsista lūpa un prasija:

-Jānīti, kas ar tevi ir noticis

Jānis atbildēja:

-Man skolā viens zēns pārsita lūpu.

Mamma prasija viņam:

-Kurš tev to nodarija. Vai tas bija tas negantais zēns Edgars.

-Jā ta bija viņš, tikai nesaki to direktoram, jo tad būs vel sliktāk,- Jānis bailīgi atbildēja.

Tikmēr Aina, Anna, Henrījs, Zane, Andris, Marta un Jēkabs gāja uz veikalu nopirkt dāvanu Jānim dzimšanas dienā. Nopirktdami dāvanu viņi visi gāja pie Jāņa. Kad Jānis atvēra durvis viņš bija pārsteigts. Visi viņa draugi nebija aizmirsuši viņa dzimšanas dienu.

Jānis priecīgs ielaida ciemiņus iekšā un teica:

-Jūs tomēr neēsat aizmirsuši manu dzimšanas dienu

Aina priecīgi atbildēja:

-Nu protams neēsam aizmirsuši.

Jēkabs ari piebilda:

-Tā patās ka tu neaizmirsti mūsu dzimšanas dienas tā arī mēs neaizmirsām tavējo dzimšanas dienu.

Visi priecīgi sāka svinēt svēkus un Jānim beidzās neveiksmes.

8 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000