local-stats-pixel fb-conv-api

Bebrs Juztims10

96 2

Šis stāsts būs visai nepatīkams un beigas viņam ir traģiskas, kapēc labāk nelasi viņu, ja tev žēl kustoņu. Kādā no vietējā meža strautiem mitinājās Bebrs Juztims, kurš ar savu plakano asti tiranizēja visus apkārtējos meža kustoņus. Nepārtraukti Juztims taisīja traci mežā, grauza paples ar saviem asajiem zobiem nakts laikā, kas neļāva pārējiem kustoņiem mierīgi izgulēties un rīkoja visai nejēdzīgas saviesības, kur izsmēja pārējos kustoņus. Bebrs Juztims bija ļoti slavas kārs, viņš pašā platākajā strauta vietā sagāza dambi, kas aizsprostoja strautu un pārpludināja vietējo apkārtni. Kapēc no tās dienas apkārtni apsēda garsmecerainie odi ar īpaši resnām kājām un gariem smeceriem, kas kustoņu kažokus sacaurumoja neskaitāmās vietās.
Bebrs Juztims tikai turpināja ālēties un lēkādams pa dambja virsmu bļāva, ka viņš ir pats gudrākais un zin visvairāk. Vardes, tritoni un lielkārpu krupis nevarēja vairs izturēt bebra Juztima izgājienus. Viņi visi sanāca kopā un piespļāva balto oškausiņu, kas liecināja par to, ka viņu mērs ir pilns un viņi vairs nespēj samierināties ar šāda veida uzvedību no bebra Juztima puses. Tajā pašā brīdī nātrāji, kas auga apkārt oškausiņam, sakustējās un no viņiem, sakaltušajām lapām čaukstot, izlīda meža treknākā odze, kura acis mirkšķinot neizpratnē raudzījās uz piespļauto oškausiņu. "Kas te notiek?" - odze atpletusi savu lielo rīkli, baltajiem zobiem spīdot, šņāca. "Bebrs Juztims mums neļauj naktīs gulēt" - visi kopā īdēja kopā sanākušie rāpuļi. Odze gudri izbāza savu šķelto mēli un ieteica rāpuļiem pārcelties zemāk aiz dambja, kur strauts turpināja savu ceļu uz jūru, sparīgi čalodams un nesot sevī nēģus.
Tā bebrs Juztims palika viens uz sava sagāztā dambja. Vienīgais ko viņš vairs varēja tiranizēt bija kokā sēdošie kraukļi, kuri viņa izgājieniem nepievērsa lielu vērību. Kas jo īpaši kaitināja bebru Juztimu. Vīņš sāka trakot un lēkāt pa dambja virsmu tā, ka sanestie žagari un nogāztie koki dambja malās sāka krakšķēt, bet tas neaturēja bebru Juztimu no tālākas trakošanas. Dambim krakšķot un šūpojoties, strauts apkļāva dambja malas un dambis pārvērtās par plostam līdzīgu saliņu, kuru strauts ar visu tā trakotāju ieskaloja jūrā.

Lasi, vērtē, komentē emotion

96 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

zaļa varde zaļā zālē un zaļa sērkociņu kastīte. emotion

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Labākais, ko jebkad esmu lašījis. Laikam maz lasu. Vai aŗī vispār nelasu.

1 0 atbildēt

Nu, baigi forši, bet es neko nesapratu emotion

1 0 atbildēt

tas saucās.... bebra mazās fanes liek - ,bet nīdēji un cilvēki kam patika raksts liek +emotion

0 0 atbildēt

 emotion labs

0 0 atbildēt