local-stats-pixel fb-conv-api

Ar laiku 23

48 0

Rebeka skatījās YouTube video, līdz sadzirdēja ka Magdalēna pamodās. Pēc dažām minūtēm viņas jau gāja laukā pa durvīm. Laiks ārā bija silts un pūta neliels vējš. Kad viņas gāja laukā pa pagalma vārtiem, pretī nāca sieviete ar mazu sunīti.

Pa ceļam Magdalēna kā vienmēr runāja par viskautko.

''Rebek, kā tu domā, kā cilvēki nokrāso kolu melnā krāsā?''

''Kāda starpība?'' Rebeka uzdeva,

''Man garšo kola,'' Magdalēna klusi noteica, ''bet labāk man garšo fanta...''

---

Ziedoņdārzā kā vienmēr bija dzirdama ūdens šalkoņa no strūklakas, kā arī bērni smējās un bļaustījās. Uz soliņiem sēdēja mammas, kuras lielījās ar savu bērnu panākumiem, kafejnīcā sēdēja pārīši un pārrunāja kur doties pa atlikušo vasaru.

Rebeka visu ceļu sēdēja telefonā. Nesen saplīsa viņas vecais, tādēļ šobrīd viņai tika iedots HTC. Whatsapā klases grupā visi runāja par grāmatām un mācībām.

Kad viņas ar Magdalēnu nonāca bērnu laukumiņā, Magdalēna aizskrēja spēlēties ar citiem bērniem, starp kuriem bija arī viņas draudzene Beāte. Parasti viņas ar Beāti smilšu kastē spēlējās, taču šoreiz viņas kopā ar pārējiem spēlēja kautkādu nesaprotamu spēli. ''Bezsmadzeņu radījumi,'' Rebeka nodomāja un gāja apsēsties.

Uz soliņa viņa izņēma papīru un pildspalvas, kuras bija paņēmusi līdzi un sāka zīmēt. Atkal jau Rebeka sāka zīmēt kaķi ar rozā ķermeni un zilu galvu. Kad Rebeka jau apvilka kontūras, atskrēja Magdalēna un teica ka grib dzert.

''Kur man tev te tagad dzert dabūt?'' Rebeka nokaitināti prasīja.

''Nu nopērkam,'' Magdalēna skatoties uz bērniem teica,

''Man nav līdzi nauda, tā kā nāksies tev paciesties.''

Magdalēna aizskrēja un rebeka turpināja zīmēt. Kad viņa tika jau līdz galvas krāsošanai, Magdalēna atskrēja un teica ka vairāk negrib spēlēties. Pēctam viņas gāja tālāk, un Rebeka atcerējās par stieņiem un pagriezās uz to pusi.

''Apsēdies tur, labi?'' Rebeka pateica un iedeva Magdalēnai savu somu.

Rebeka ātri uzmeta kūleni uz augstāka stieņa un apsēdās pie Magdalēnas. Laukumā pie stieņiem bija vēl trīs cilvēki. Rebeka viņus nopētīja. Viens bija nedaudz apvēlies, viņam bija brūni mati un brūnas acis, otram, kurš bija īsākais, bija pelēkzilas acis un smilškrāsas mati, bet trešajam bija zilas acis un blondi mati.

''Lohi,'' nodomāja Rebeka un ar Magdalēnu devās mājās.

---

Pie durvīm bija dzirdama atslēgu graboņa un Rebeka saprata ka mamma nāk mājās.

''Nu, kā jums šodien gāja?'' jautāja Rebekas mamma,

''Normāli, pēc dārziņa Magdalēna aizmiga. Kad izgulējās, mēs aizgājām uz ziedoņdārzu.''

''Tad labi.'' mamma noteica un devās uz virtuvi.

Rebeka lika Magdalēnai sakārtot gultu. Viņas gulēja divstāvīgajā gultā. Viņa uzkāpa augšējā gultā, paņēma planšeti un sāka skatīties visādus DIY video. Pēc kāda laika mājās atnāca arī tētis.

Kamēr Rebeka skatījās kā youtubere pielīmēja mākslīgās puķes pie koka, viņa iedomājās par tiem cilvēkiem ko viņa redzēja ziedoņdārzā. Kāpēc puisim ar smilškrāsas matiem bija tik augsta piere? Kāpēc blondajam puisim bija tik mazas acis?

Pienāca jau vakars, ārā palika tumšs un Rebeka gāja gulēt. Zem pūkainās rozā segas bija ļoti silti un Rebeka iemiga diezgan ātri. No apakšējās gultas bija dzirdams kā Magdalēna klusi spēlēja Talking Angelu.

48 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

 emotion 

1 0 atbildēt
Ļoti precīzi aprakstītās vēlīnā bērnudārznieka izdarības emotion Visādi citādi gan man nav īsti skaidrs, uz kurieni šis stāsts ved :/
1 0 atbildēt