local-stats-pixel fb-conv-api

īstā dzīve UK. peronīgā pieredze 25

96 1

Taakaa ieprieksheejais raksts nebij iisti pilniigs bet taapat nopelnija pietiekoshi daudz plusus, esmu izdomaajis uzrakstiit visu nedaudz siikaak, kas un kaa. :)

paldies par ieprieksh atstaatajiem komentaariem kas mani iedvesmoja daudz vairaak.

Iprieksh mineeju ka pirmaa pilseeta kur pabiju 2 diennaktis bij lauki, bet nemineeju kaadas bij naakamaas pilseetas kur dziivoju.

Peec "laukiem" (iisti patneatceros kaa to vietu sauca) paarvaacos uz Grantham, kas ar bij maza pilseeta bet ar lielaakaam iespeejaam atrast vismaz fabrikas darbu, lai iekraatu naudu un paarceltos kur citur. Grantham nodziivoju aptuveni 3 meeneshu un paspeeju pastraadaat 2 fabrikaas. Vistu fabrikaa, kur jaapako jau gatavaa produkcija, un kartupelju fabrikaa kur darbs iipashi neatshkjiiraas. Abi darbi bij monotoni. Mieriigi kaads gudrs praats vareetu izdomaat kaa darbiniekus aizstaat ar robotiem.

darbu abaas fabrikaas dabuju caur agjentuuru. Valodas zinaashanu truukums nebij nekaads skjeerslis.

Nauda bij iekraata un paarceelos uz Peterborough kas ir nedaudz vairaak uz dienvidiem. Pilseeta bij daudz lielaaka un atsauksmes no vieteejiem iedziivotaajiem par to pilseetu bij ljoti labas. Taa skaitaas kaa viena no iebrauceeju pilseetaam kur ir ljoti daudz noliktavu un fabriku. Darbu dabuju jau naakamajaa dienaa. Bet protams ka caur agjentuuru. Saaku straadaat "amazon.co.uk" kur nostraadaaju visu "busy" jeb laiku kad kompaanijaa ir darba piepluudums un vajag daudz darbiniekus. 3 meeneshus peec "busy" 80% darbinieku atlaizh, tajaa skaitaa arii mani, atstaajot tikai tos kas straadaajushi iipashi produktiivi.

Taa nu saakaas laiks kad gada laikaa paspeeju pastraadaat ljoti daudz vietaas. saakot ar pukju fabrikaam, un beidzot ar zupu fabrikaam. Pienaaca laiks kad visaa anglijaa ir maz darba, jeb ziemas periods, kad lielaakajai daljai kompaaniju nav pieprasijumu un daudzas no taam savu darbiibu uz paaris meeneshiem beidz pat pavisam. Noveicaas jo satiku savu ljoti labu darbu kas paliidzeeja iekaartoties pie vinja darbaa kompaanijaa "YODEL". Taa ir kompaanija kas liidziiga "FedEx". (home delivery network) Darbs bij ljoti labs un ljoti labi atalgots. Pa 5 darbaa pavadiitajaam stundaam dienaa bij jaastraadaa tikai 3. paareejo laiku, vienkaarshi guli keidzhaa vai speelee ar koleegjiem kaartis. Maksaaja par to apaljus 300 paundus nedeeljaa. Domaaju ka esmu nonaacis uz zalja zara jo visiem tika pazinjots ka doshot bezterminja darba liigumus. Protams par neko nedomaajot visa nopelniitā nauda izteereejaas siikumos. Paraadijaas ceriiba, ka beidzot tikshu pie patstaaviiga darba, bet nekaa. Liigumus pasniedza tikai tiem kas bij nostraadaajushi nedaudz ilgaak par mums. Liidz ar to es biju uz speeku izsiikumu robezhas un nonaacu liidz nervu sabrukumam. Visi speeki no manis bij izsmelti. Tobriid esoshajaa gada perioda atrast jebkaadu darbu bij ljoti sarezhgjiiti.

Slimniicaa noguleeju 2 nedeeljas un uzreiz peec slimniicas paarceelos uz Bristol pie maasas, kas atkal ir daudz lielaaka par ieprieksheejo pilseetu un ar ne tik daudz iebrauceejiem kaa Peterborough. Liidz ar to lielaakas ceriibas ieguut labaaku darbu. Gandriiz uzreiz dabuju darbu pasta noliktavaa un straadaaju tur jau gandriiz gadu, veljoprojaam pez liiguma. Protams caur agjentuuru.

Kaartiiba sheit vinjiem ir sekojosha. Agjentuura tevi iekaarto kompaanijaa kuraa tev ir atljauts straadaat 3 meeneshus. Peec 3 meeneshiem tevi patur uz ilgterminju ja kompaanijai tu esi iepaticies. Ja nee tad tevi atlaizh, vai agjentuura piedaavaa tev citu darbu caur vinjiem - kas ir ljoti mazs ticam ka piedaavaas jo vinjiem itkaa nekad uz doto momentu nekas neatrodas. Savaadaak ir ar lielaakaam agjentuuraam kur tu pat vari pats izveeleeties kur straadaasi naakoshos 3 meeneshus.

Ne reti agjentuuras izdomaa kaa apiet to likumu par vel 3 meeneshiem, lai tik tu paliktu pie vinjiem straadaat un vinjiem iekaseetos papildus nauda. Citas agjentuuras vinji uztaisa tavus pirmos 3 meeneshu bez nodokljiem kas nzuzraadas nevienaa sisteemaa un skaitaas ka tu straadaa nelegaali. Pirmo reizi ko taadu piedziivojot tev liekas ka viss ir kaartiibaa. Tad kad ir pagaajushi pirmie 3 meeneshi tad vinji tevi uztaisa par legaalu straadnieku un tu maksaa nodoklju. Taa tu pie vinjiem pavadi pus gadu.

pashreizeejaa agjentuura kur straadaaju tagad, skaita meeneshus tikai tad ja esi pie vinjiem nostraadaaji 3 meeneshus no vietas. Tapeec vinji izsauc tevi uz darbu tikai 3 dienas nedeeljaa taa noildzinot laiku. Taa nu es sheit straadaaju jau 9 meeneshus ar 3 meeneshu paartraukumu jo biju atradis labaaku darbu.

Tie kas komentaaros rakstija ka es tikai chiikstu un neko nedaru lai pashi pameegjina bez kontaktiem un sheit ieguutas izgliitiibas atrast labaaku darbu.

pa 4 meeneshiem esmu iesniedzis vairaak kaa 150 CV un pilniigi neviens nav atbildeejis. Esmu suutiijis darba pieteikumus internetaa vairaak kaa uz 200 vietaam un neviens nav atbildeejis. Vareetu skjist ka iemesls tam ir taads ka man CV ir tik raibs un ar tik daudz noliktavaam un tapeec mani negrib njemt dreebju veikalaa vai restoraanaa bet nee, taa nav. Es izmainiiju CV un sarakstiju tur ka esmu straadaajis dazhaados veikalos un kafeiniicaas Latvijaa. bet neviens taapat neatsaucas.
Vinji ieliek darba sludinaajumu tikai ķesīša peec, bet reaali darbaa pienjem tikai tos cilveekus kam tur jau straadaa kaads pazinja. Retos iznjeemuma gadijumos vinji panjem cilveekus no "ielas" lai kompaanijaas nerastos paaraak lielas "bandas" kas savaa starpaa visu laiku "čubinās" un "izēd" citut darbiniekus. Lielaakoties dreebju veikalos nenjem iebrauceejus ar manaamu citas valodas akcentu lai pamatiedziivotaajiem nerastos slikts priekshstats par veikalu. neviens tev to aciis neteiks bet tas taa ir. To ir apstiprinaajushi daudzi Vieteejie iedziivotaaji ar ko esmu runaajis.

Esmu izpeetijis visas apkaarteejaas koledzhas kur maaciities, bet visur ir astronomiskas maksas par kursiem. Velviena iespeeja ir maaciities uz valsts reekjina bet neviens tev nenodroshina dziivoshanu bet tikai atmaksaa kursus. Lai nokaartotu bezdarbnieku pabalstu un maaciitos par velti (bezdarbnieku pabalsts sheit ir 56 paundi nedeeljaa eeshanai un atmaksaata dziivesvieta) paiet aptuveni 2 meeneshi. bet par ko lai es dziivoju 2 meeneshus jo visiem tuvajiem cilveekiem jau esmu paraadaa un negribas liist veel dziljaakos.

Bij iespeeja maaciities "Learn direct" (organizaacija kas nodarbojas ar iedziivotaaju apmaaciibu diezgan zemaa liimenii). Vienkaarshi gribeejaas dabuut papiirus ka man ir vismaz kautkaads liimenis anglju valodaa un matemaatikaa. Tad kad uz turieni aizgaaju man iesvieda aciis papiiru ar likumu kas paredz ka persona kas dziivo anglijaa mazaak kaa 3 gadus nedriikst tur maaciities. Kautgan pirms paaris meeneshiem, kad mana maasa tur gaaja, vel vareeja.

pamazaam Anglija saak apgriezt visas ekstras kas agraak bij pieejamas visiem. Ne velti valsts viiri apsver domu izstaaties no ES. ko es silti vinjiem neieteiktu dariit. Bet taa jau ir cita teema.

Paldies ka izlasiji.

Atvainojos par pieljautajaam gramatikas un interpunkcijas kljuudaam. Nedaudz ir piemirsusies viela ko maacijos Lat. val. stundaas. :D

ja ir kaadi jautaajumi droshi rakstiet komentaaros. :)

96 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Es pats
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

nekas,ka nejēdz nopirkt un uzinstelēt ''Tildes Biroju'',bet nu komatus jau varēji salikt.Tā ir necieņa pret lasītāju...

3 0 atbildēt

Pirmkārt, nafig braukt uz to angliju - sūdu bedre vien ir, uz kurieni pārsvarā brauc zema intelekta latvju bāleliņi, jo viņiem tur dzīvo tādi paši koriši...

Otrkārt, visas naudas notriekšana sūdos un nekā neiekrāšana ir raksturīga tieši latvju bāliņiem ar zemo IQ (un, augstākais, ar videnes izglītību).

Treškārt, neredzu jēgu un loģiku visu laiku pestīties pa noliktavu darbiem - tas tak viens un tas pats darbs, tik citā noformējumā.

Ceturtkārt, ja neesi vēl pamanījis, tad visām šīm valstīm topā ir cilvēki ar specializāciju - elektriķis, mehāniķis, santehniķis utt, kuri pelna ļoti labus ciparus. Darbs ne no tiem prestižākajiem, toties algas dubultā.

Tā ka labāk brauc uz Latviju, iegūsti kādu specializāciju un tad vari braukt atpakaļ un normāli strādāt, nevis pa mucas dibenu kulties uz riņķi.

Piektkārt, savus CV vari pakārt WC uz nagliņas un droši nekur nesūtīt. CV ir jēga sūtīt tikai tādiem retiem speciālistiem ar augstiem sasniegumiem, kādus ir grūti atrast. Nevienu šefu neinteresē kārtējā melnstrādnieka necilais CV. Viņam ir pilnīgi pie kājas, ko tu darīji pirms tam - mazgāji atejas vai biji viesmīlis kafūzī - tas pats pelēkais rūķa darbs vien ir. Tas ir visur - Latvijā, Anglijā vai Lietuvā. Parastās, pelēkās darba rokas darbu meklē ar kājām, muti un smadzenēm. T.i. Personīgi čāpojot uz konkrēto uzņēmumu un runājot ar šefu. 

6 4 atbildēt

Paziņa ar jauno draudzeni arī aizbrauca uz UK, bet pirmie 6 mēneši bija murgs, izdzīvoja tikai pateicoties SMS kredītiem (palīdzēju paņemt). Arī bija tā figņa par mācīšanos, tikai ne sū.da nemaksāja. Tagad jau abi ļoti labi iekārtojušies, laikam tik kādas 2 - 3x reizes darbu mainījuši, kaimiņš papildus ieguva privātā trenera licensi un ir arī daži klienti ko trenēt.

Vēl viena paziņ, gan bija iekārtojusies ļoti labi, bet diezgan pasen labs darbs bankā bija kaut kāds augsts amats, aprecējās ar arzemnieku, bet nebija laimīga, atbrauca atpakaļ uz Latviju, aprecēja no jauna - strādā par kapeikām, bet ir laimīga !

1 0 atbildēt

Ja tev nav ideāla angļu valoda un komunikācija tad savus CV var iet tualetē par parpīru izmantot. Kā LV tā arī citās zemēs, ja tev nav smukas actiņas, lieli pupi nekur labu darbu bez blata nedabūsi. Otrs variants- strāda aģentūrā un gaidi kad tevi ņems uz kontrakta, bet ir taču barjera, ir sevi jāpierāda, bet kā pieradīt- ar dirsas bučošanu vai ar centīgu, smagu darbu būs vien paša izvēle. ;)  Rakstam ieteiktu salikt bildes kkādas un zem katras bildes aprakstu, visu kopumā vnk apnīk lasīt. :)

1 0 atbildēt
Nepiekritu par job seekers alowance.. Tad kad es biju bez darba, man saka maksat pec paris nedelam. Un par macisanos, man ari piedavaja no job centra macities bet ar barclays bankas atbalstu un 2 gadiem it ka studijas, bet man nacas atteikties par cik biju bernina gaidibas. Un Latvijas pieredzi un izglitibu vari iebazt viena vieta, vini uz to nemaz neskatad, vini skatas tikai un vienigi uz Anglijas pieredzi.ta pat ir ari ar izglitibu diemzel.
0 0 atbildēt