local-stats-pixel fb-conv-api

Vot izlasijas2

26 2

Izlasīju rakstu par Rundāles novadu avīzes «Bauskas Dzīve» 13. maija numurā, kārtējo reizi apstiprinās, ka ne vienmēr mēs esam apmierināti ar tiem ļaudīm, par kuriem mums ir jābalso.

Ja gribam redzēt sev tīkamu nākotni, tad ir jārunā par problēmām, kuras ir risināmas. Pašreizējie deputāti Rundāles novadā kā vienīgo aizmirsto nostūri ir atstājuši Viesturus. Varbūt kādam liekas, ka mums ir maz balsis, tādēļ nevajag neko darīt?

Viesturu ciematā netika veiktas aktivitātes, lai veidotu sabiedrībai tīkamu vidi, nav asfaltētas ielas, nav celiņi bruģēti, nav iekārtoti bērnu rotaļu laukumi, vismaz rekonstruēti, lai bērni pilnveidotos.

«Simtlatnieki» veic daudzus darbus un atpūšas grāvmalēs, bet ir ļoti svarīgi, lai viņi tiek nodarbināti ar sabiedrībai vērtīgiem darbiem, kā piemēram, rekonstruētu bērnu rotaļu laukumu, kurš pašlaik ir bērniem dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Skolēni visu ziemu stāvēja tumsā, gaidot autobusu, jo laterna, kura nedega kopš uzstādīšanas brīža, vēl joprojām nedeg. Vai tiešām neuztrauc bērnu drošība? Arī veicot rakšanas darbus, saistībā ar laternu uzstādīšanu, tika izārdīti asfalta segumi privāto māju pagalmos, kurš tagad salabos tos?

Man arī nav skaidrs, ko darīt pensionāriem un invalīdiem? Viesturu centrā nav, kur sēdēt jaukajās vasaras dienās. Brīnišķīga diena, uz ielas spēlējas bērni, arī vecmāmiņas izgājušas „paklačoties”. Bet padzīvojušajām dāmām tā arī neizdodas pasildīties saulītē. Izrādās, ka mūsu pagalmā, kurš atrodas pašā centrā, nav neviena soliņa. Tagad zagļi un kramplauži pastāvīgi apciemo vietējo iedzīvotāju mājokļus. Uzlauž durvis, iznes mantas – un... neviena liecinieka! Bet, ja pie kāpņutelpas būtu soliņi, bet uz soliņiem sēdētu mūsu pensionāres, nevienam neizdotos nepamanītam ieiet mājā...

Jāatzīst, ka vispār jau Rundāles novadā soliņu ir un ne mazums. Bet pastāv kāda atlase. Iebraucot kaimiņu pagasta sētā – redzam tos kārtīgus, pie katras namu kāpņutelpas. Bet Viesturos nav neviena. Mēģināju atrast kādu loģisku izskaidrojumu, bet nespēju. Pat sajutu nelielu aizvainojumu – kā gan nogrēkojušies tie Viesturu iedzīvotāji, kuri nav pelnījuši soliņus pie savas mājas? Vsp Riga jau tas pats ir. Loti daudzas pilsetas ta ir...

Par ceļu kvalitāti es pat nerunāšu, tas vien paliks sapnis, par kuru daudzi sapņo.

26 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Bauskas Dzive
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Vispār Latvijā ir ļoti daudz kas darāms un ļoti daudz kas vēl sakārtojams un tie nav tikai soliņi, jeb labiekārtoti bērnu spēļu laukumi emotionBet lai šo visu "sakārtotu" par to ir jārunā un jādiskutē, jo vairāk, jo labāk, un jāņem aiz pautiem tie ierēdņi, kuriem tas viss būtu jādara, kā nekā tieši tāpēc arī tiek maksāti nodokļi. Tākā turpini vien tādā pašā garā, netaisnība ir jāceļ gaismā emotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt