local-stats-pixel fb-conv-api

Veģetārisms... kāpēc ne?11

16 1

Un kāpēc es tam pievērsos. Ēdot gaļu tu pat neiedomājies, ka tamdēļ tika nogalināts dzīvnieks. Iedomājies savu sunīti, ja tev tāds ir. Citās valstīs, kā ķīnā viņus ēd! Tamdēļ vien jau ir aizdomāties par veģetārismu. Citiem mīļa ir govs vai kaza, varbūt cūka.
Iedomājoties to cilvēku bērnus, kuriem pieder fermas, kurās dzīvo dzīvnieki, kurus pēctam nokauj. Esmu viena no tiem.
Maniem vecākiem pieder kazu ferma Ukrainā (babinykozy.com.ua). Katru mēnesi tiek nogalināts kāds kazlēns, kas tāpat netiek apēsts, bet stāv uz galda un smird pēc līķa. Varbūt kādam garšo, bet pirms sāc ēst iedomājies, ka tas ko tu ēd ir bijis dzīvs.
Vēl cilvēki grib nopirkt suni pat neaizdomājoties, ka katru dienu pasaulē tiek iemidzināti 10 000 suņu un viņus vēl varēja aizgādāt mājās, lai viņi nemirst.
Es negribu pievērst tevi veģetārismam pret paša(s) gribu, tikai... aizdomājies!

16 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

baigi maz teksta. neliek pat aizdomāties. es praktiski nejūtu atšķirību ka neēdu gaļu un tad kad ēdu. es varētu grauzt pat kartonu ja tam būtu barojošas vielas un tas būtu garšīgs. 

es nekļuvu par veģetārieti nevis tāpēc ka man būtu žēl dzīvnieku, nevis tāpēc ka ar tiem briesmīgi izrīkojas, bet gan tāpēc ka gribēju zināt kāda ir atšķirība. un varu teikt ka atšķirība ir tikai viena - mani ēšanas paradumi ir mainijuši nosaukumu. tas arī viss. man vienalga cik un kā dzīvnieki tiek nokauti, man vienalga cik dēļ tā izmirs, vai kļūs nedabiski, vai kādas kaitīgas un arī nekaitīgas vielas iekļūst organismā. 

vienkārši nav jēgas. ja tev patīk dzīvnieki - esi par veģetārismu. ja vienalga - dari kā gribi. esi kaut vegāns kas strādā lopkautuvē, vai protestants. 

1 0 atbildēt

Svarīgas ir asociācijas. Tas nozīmē to, ka veģetārietim pa prātu kuļas šīs te nejaukās asociācijas... cits par to neiedomātos. Svarīgi, kā uztver. 

Bet nu nākotnē būs laboratorijas gaļa, pagaidām dzīvniekiem būs vēl jācieš kādu laiku.

No veģetāriešu viedokļa aizdomājoties, vai laboratorijas gaļai arī nav jūtu ?

Un kā ar lauvām, kuras apēd zebras ? Tur arī zebra cieš.

0 0 atbildēt
Ķīnā ēd tikai vienu šķirnei suni, un mums varbūt tad šķiet prātam neaptverami in sadistiski, bet neviens jau nav padomājis no viņu skata punktā, varbūt ari viņiem šķiet dīvaini, ka mēs esam dažādus dziviekus, kuri viņu valsti ir cieņa. Neesmu pret veģetārismu, bet man nepatīk ka tu šeit to pasniedz!
0 0 atbildēt
Neesmu veģetārietis, bet, ja kāds vēlas, tad, lai nēēd gaļu...Raksts ne šāds ne tāds.
0 0 atbildēt

emotion

Tu domā veģetārisms ir, lai nebūtu "jāslepkavo" ?

Tu domā tie salāti nav dzīvi?

Uzraksti konkrēti kādas vielas mēs uzņemam no gaļas un kādu diētu "veģetārietim" uzturēt, lai organisms uzņemtu/sintizētu 100% nopieciešamās lietas.

Šis ir kaut kāds no burbuļa iekšpuses rakstīts "dzīvnieki ir mūsu draugi nevisēdiens" bullšits. Neapvainojies, protams, bet pasaulē ir krietni vairāk mēslu par ko uztraukties, to maigo, nevainigo jēriņu ar lielajām, miklajām acīm jēga ir tikt apēstiem un smaltiem desās, neatņem to viņiem.

0 0 atbildēt
Ievērojiet to, ka ne visi pirmie raksti ir ideāli un es šo rakstu pievienoju vienkārši dēļ tā, ka nevēlos, lai mans profils stāvētu tukšs.
0 0 atbildēt