local-stats-pixel fb-conv-api

Stāsts par Černobiļas tīrīšanu23

346 20

Sveiki. dārgie spocēni, šodien es jums pastāstīšu mana tēva stāstu, kurš tika noslēpts no daudziem pasaules lietotājiem....

Sāksim ar to, ka 90-to beigās vai 2000-to gadu sākumā bija saruna par Černobiļas zonas tīrīšanu... Pa naktii daudzas personas, jeb bijušos Latvijas armijā dienējošos cilvēkus izsūtija uz Černobiļu, Ukrainu, lai iztīrītu Černobiļas zonu. Uzreiz saku, ka mans tēvs skaitās kā nācijas nodevējs, jo viņš izbēga no tā vilciena. Tātad apmēram tajā vietā, kad jau piebrauca pie Ukrainas, bija pauze kaut kāda stacijā. Tēvs stāstīja, ka gar visu vilcienu staigāja armijas cilvēki un bija neiespējami izbēgt. Bet viņa draugs, sauksim viņu par Uldi, palīdzēja viņam, jautāsiet kā? Ļoti elementāri. Viņš novērsa apsargu uzmanību ar ļoti dīvainām rīcībām, precīzāk sakot, viņš notēloja lēkmi, pa to laiku, kamēr Uldis novērsa uzmanību, mans tēvs izbēga un kaut kādā brīnumainā veidā nonāca Latvijā, Rīgā.. Mans tēvs kādu laiku bija mierīgs, bet pēc mēneša viņš uzzināja, ka visi, kas bija vilcienā, ir miruši, jo tajā laikā radiācija vēl nebija tā izzudusi un bija iespēja saslimt ar visa veida slimībām... Pēc tam manu tēvu meklēja, bet, kā cittreiz gadās, viņu neatrada, un viņu pavēstija par mirušu, pazudušu... Tālāk īsti jums nestāstīšu, jo, iespējams, šis raksts nonāks kaut kur tālāk un var būt ziepes. Lūgums moderatoriem, administratoriem neiesniegt manu IP addresi, jo var sanākt sūdi.... Labi šis būs viss.

346 20 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Ar gadiem nedaudz kļudijies, tas bija 80-to gadu beigās, mēs vēl bijām PSRS sastāvā un mums nebija nekāda noteikšanas. Zinu vairākus gadījumus, kā mūsu tautieši izglābās no nosūtīšanas uz Černobiļu. Visu cieņu tiem cilvēkiem, kuri zaudēja dzīvību un veselību,lai pasargātu mūs. Godināsim un atcerēsimies viņus, lai veselība un visas vēlēšanās piepildās. Paldies Jums.

34 1 atbildēt
Nu beidz.. Tas jau bija zem okupācijas varas.. Nevienu jau par to cietumā neliek. Un.. Ja nevēlies stāstīt? Kāpēc saki runāt?emotion
34 1 atbildēt
pirmkārt kā jau vienā no komentiem bija teikts tas bija 80-to sākumā. Otrkārt bija četru veidu nosūtītie. Pirmie bija armijnieki. Tiem gāja viss smagāk. Tos nosūtīja uz reaktoru. Otrie bija ugunsdzēsēji. Ti gāja palīgā armijniekiem dzēst reaktoru. Mierinājums bija pretradiācijas aizsargtērps. Protams kā zināms tas neko nepalīdzēja. Trešie bija pilitiskie pretinieki. Tem bija jātīra pati Pripitja. Bez aizsargtērpiem. Kautkas līdzīgs kā dzīvajai lielgabala gaļai. Ceturtie bija brīvprātīgie. Ar tiem vija tā, ka ja biji pažarnieks tad sūtīja uz reaktoru. Ja ne tad palīdzēji evakuāciju tālākā pakaimē un un vēl visādus puslīdz sviestainus pasākumus zem nosaukuma seku likvidēšana. Šai grupai ir vis smagāk ilglaicīgā peripdā. Diezgan nestabila nercu sistēma, un vēl dažādi veselības traucējumi. Vēl ir saucamie černobiļas bērni. Tiem ir bērni kas dzimuši nevis černobiļā, bet gan tepat latvijā, tikai no vecākiem kas bija uz seku likvidēšanu. Latvijā tas pat ir oficiāls nodaukums. To visu zinu diezgan smalki jo sencītis bija kā brīvprātīgais. Ir diezgan smagi sadzīvot gan ar senci, gan ar mazo brālīti. Varètu jau uzrakatīt veselu rakstu par to, bet būs daudzi punkti kas atkārtotos no citiem rakstiem. Ko varu piemetināt kas citos rakstos notwikti ka nav bijis ir tas, ka vis lielākā radiācija uzrādījās zeķēs un gultas palagos.
18 1 atbildēt

Nu drausmigi sarkastīts,vismaz varēji pacensties ar teikuma uzbūvi.

9 3 atbildēt

interesanti kāpēc neviens nekur nepiemin, kad pie seku likvidešanas iegāzās helītis reaktorā. kad bija ķīniešu roboti pirmajās likvidēšanas dienās,kuri sagāja greblī pirmajās 30min. Bet manam tēvam bija jamočī ar kamazu pa černobiļu praktiski pusi dienas. bija arī tanki ar svina bruņām, tikai neviens viņiem no komandējošā sastāva neteica lai ver ciet lūkas un tā viņi neilgi pēc atbraukšanas jau bija miruši. Pēc darba maiņām visiem bija jāiziet radiācijas pārbaudes , bet kā par brīnumu nevienam netika konstatēts paugstināts radiācijas līmenis. Un tā viņi visi nolauza savu sroku līdz galam. p.s man tanī laikā bija 5g. 

7 1 atbildēt

traki

2 0 atbildēt
Nu labi,bija ko nosūtīja uz turieni neprasot vai grib vai nē.Bet bija daļa kas brauca yz turieni pavisam brīvprātīgi,cerībā saņemt luelo piķi,kas bija sasolīts,un saņemt bez rindas automašīnu žiguļi(toreiz lai nopirktu mašīnu,bija jāgaida rindas kārtībā gadiem ilgi).Tie tad lai nesūdzās tagad.un lai neprasa par to pabalstus tagad.
2 0 atbildēt

Stāsts izdomāts ?? Nu tad gan tu esi degradēts un skolā tu mācies kādā 5.klasē emotion

3 1 atbildēt
Tas bija 80to nevis 90to gadu beigaas.
2 1 atbildēt

Mazliet dīvains stāsts..  Černobiļas katastrofa bija 1986. gadā..  Un ko nozīmē "bijušos Latvijas armijā dienējošos"?? Tie kas dienēja Latvijas 1.Republikas armijā - jau sen ir pensijā.. 

2 1 atbildēt

Bet tas bija psts laikā kad viņš bija nodevējs...tgd nav psrs emotion ... ši tema nav mana stiprā puse kā

ir pēc tam n shiatz..

1 1 atbildēt

Nu...Domā kā gribi... U dumb ass... :*

0 0 atbildēt
Stāsts ar daudzām nesaderībām
0 0 atbildēt

Kā viss?

0 0 atbildēt
Bullshit...
0 1 atbildēt

Man vecaistēvs stāstīja, ka tajā laikā, kad sūtīja, cilvēki - vīrieši domāja visādus veidus kā izvairīties,piemēram, viens no gadījumiem bija apēst kaut kādu figņu un teikt, ka esi slims utt. Pēctam tev tiek veikts rentgens, un rādās , ka kuņģī ir melns caurums un automātiski tevi nepaņem. Bet nu vai tā 100% taisnība, gŗuti teikt.

0 3 atbildēt