local-stats-pixel fb-conv-api

Starp grāmatām. Otrā daļa1

77 0

To dienu laikā, kuras tiku aprakstījis pirmajā daļā, es ne tikai parunāju ar Treibergu, kuru no rīta lasīju, bet arī ar Krišjāni Zeļģi, kurš bija ienācis sev kaut ko iegādāties. Viņa pirmais krājums tobrīd jau teju bija izpārdots, šķiet, palikusi bija vēl tikai viena vienīga grāmata. Manā īpašumā gan tā jau bija atrodama visai pasen. Laikā, kad viņš bija ienācis, biju paņēmis mazu pauzi. Kad Krišjānis bija apgājis grāmatu pilnos galdus, viņš pienāca aprunāties. Galvenokārt mani interesēja mazais 25 eksemplāru kopums, kurš tika izdots pavasarī (?). Jautāju Krišjānim, vai dzejoļi, kas tajā iekļauti, ir lasāmi arī kaut kur citur, un viņš teica, ka jā. Bet par viņa krājumiem jau esmu rakstījis, tāpēc šādu ievadu droši varēju arī nerakstīt. Kaut gan, rakstā par dzeju gribējās uzrakstīt par visiem pēdējā laika dzejniekiem.

Pirmajā dienā, piemēram, lielu uzmanību izpelnījās dzejnieks Henriks Eliass Zēgners, kurš iegādājās sešus savas debijas grāmatas eksemplārus. Kad jautāju, vai grāmata ir laba, viņš atbildēja noraidoši, tāpēc nolēmu to neiegādāties. Viņš bija ienācis arī otrajā dienā, tāpēc smejoties jautāju, vai viņam nepieciešami vēl seši eksemplāri. Henriks teica: „Nē!” Tā vietā viņš jautāja pēc Led Zeppelin grāmatas. Joka pēc pajautāju: „Sešas?” Var jau būt, ka viņš nedaudz apvainojās, jo teica, ka man laikam tas joks ir dziļi iesēdies. Protams, es pasmaidīju…

Viņa krājumu iesāku lasīt Ziemassvētku vakarā, jo izrādījās, ka Anna to toreiz bija iegādājusies. Man gan šis fakts bija paslīdējis garām, lai gan biju viņu apkalpojis. Divas dienas iepriekš es par „Elementiem” jautāju arī Jānim O. Viņš bija gatavs kaut ko uzdāvināt Ziemassvētkos, bet beigu beigās tomēr paņēmu citu grāmatu, ne vēl vienu dzejas krājumu, kurš, starp citu, ir simpātiski veidots. Par saturu gan vēl nemāku spriest, jo netiku īpaši tālu. Tobrīd pat likās, ka „Aizliegtajā paņēmienā” tomēr vajadzēja to nopirkt. Bet nekas, izlasīšu Annas eksemplāru, jo tas tik un tā nebija paredzēts manā sešu dzejas krājumu aprakstā. (Janvārī es to izlasīju un secināju, ka Henriks nebija melojis.) Tā vietā būtu prātīgi beidzot ķerties klāt pie pirmās grāmatas, pirms tam piezīmējot, ka tajās dienās arī Inga Pizāne bija atnākusi iegādāties dažas labas grāmatas. Viņas debijas grāmata „Tu neesi sniegs” iznāca teju pirms gada un ir ļoti iesakāms krājums. Vasarā es pie viņas Krāslavā iedzēru šmakovku, ha!

77 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

emotion

2 0 atbildēt