local-stats-pixel fb-conv-api

Spice - sauciens pēc palīdzības!.63

574 5

Runāšu par to, kāda pašam pieredze (biežš lietotājs), kāpēc sāku lietot, kāpēc clvēki kļūst atkarīgi no tā, un cik traki ir manam draugam ar kuru sākām to lietot kopā. Ļoti ceru, ka šis raksts tiks plaši apspriests komentāros.

Sākšu ar to, ka zālīti pirmo reiz pamēģināju 14. gados.. Ļoti patika. Spēlējām aklās vistiņas, smējāmies kā traki.. Bija ļoti liela atvieglojuma sajūta, itkā visas problēmas pazustu un vari vienkārši baudīt mirkli.

Laikam ejot sāku pīpēt katru nedēļas nogali. Pienākot vasarai un sezonālajam darbam sākām pīpēt arvien biežāk. Tā nu arī uzsēdāmies ar draugu, jo strādājām vietā, kur maksāja pēc katras darba dienas. Un šķita tikai normāli uzpīpēt katru vakaru.

Tad arī gadiem ejot, pīpējām biežāk un biežāk. Un jāsaka, ka atkarība patiešām nerodas tāpēc, ka marihuāna to izraisītu, bet tāpēc, ka gribējās to kaifu un atslodzi no pasaules. Man nav spēcīgs raksturs un jāsaka, ka reālajā dzīvē jutos depresīvs, nedzīvs un neticēju nedz sev, nedz jebkam citam..

Bieži domāju par to, kad atkal varēšu uzpīpēt, lai tiktu pie sava ''čila''.
Tad sāka aptrūkties nauda, jo zināms, ka zāle nemaksā lēti.. Tajā laikā populārs palika SPICE.

Aprēbinājums bija daudz lielāks, un cena daudz zemāka, tāpēc likās izdevīga substitūcija. Bija posms, kad biju bez darba un ņēmu kredītus lai varētu nopirkt SPICE. Pīpēju katru dienu - visu dienu. Un tā aptuveni gadu no vietas. Man bija tikai 19.. Darījām to kopā ar manu labāko draugu..

Bet tad pienāca laiks, kad bija jādodas studēt uz ārzemēm. PALDIES DIEVAM! Ierodoties citā valstī viss mainījās.. Daudz jaunu vietu, cilvēku ko iepazīt.. Iedzīvošanās problēmas utt. Tas mani izglāba no SPICE. Tagad vēl protams pīpēju zāli, bet ne tik bieži cik iepriekš kautgan ļoti, ļoti gribās.

Bet mans draugs palika LV. Un viņam paliekot vienam, nebija nekas labāks ko darīt.. Kad viņš uzpīpē, tad vienkārši ir kā mironis.. Nedz runā, nedz kustas.. Vnk guļ savā pasaulē.

Es ļoti par viņu uztraucos un nezinu, kā viņam palīdzēt, jo pirms mēs vispār kaut ko sākām, bija pavisam cits cilvēks.. Bija ļoti attapīgs, dzīvespriecīgs, tiešām ar spēcīgu loģisko domāšanu, pat veikls un sportisks.

Bet tagad viņam darbā ir problēmas, jo lietas krīt ārā no rokām, nespēj koncentrēties. Es zinu kā tas ir.. Kad pats pīpēju SPICE, tad jutos tieši tāpat.. Bet redzu, ka viņam tas jau ir nākošajā līmenī un negribu, lai draugs atteiktos no dzīves, vai pat nonāktu slimnīcā. Tā štelle Tevi iztukšo un Tu paliec kā tukšs karkass.. Jau gandrīz gadu neesmu pīpējis, bet vēlaizvien jūtu sekas. Tagad viņš ir tik ļoti degradējies, ka to nevar nepamanīt pat tad, kad nav uzpīpējis.

LŪDZU, JA KĀDS ZIN.. KĀ LAI ATMET TO MĒS#U?


574 5 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 63

0/2000

Trūkst problēmu?! SPICE! 

52 5 atbildēt

Cik stulbam ir jābūt lai sāktu pīpēt to sūda spaisu? Srsly. Marihuāna ir vairāk vai mazāk ok, bet nu ja nevari atļauties, tad nepīpē tik bieži, bet ja rodas atkarība, značit vispār nedrīksti lietot apreibinošas vielas... 

24 1 atbildēt

"atmest" ir tik pat viegli cik "sākt smēķēt". Tā ir tikai pretēji vērsta darbība. Nevajag dzīvot ilūzijā par "atkarībām" un "grūtībām", tas viss ir sūds. Ja sevi nemānīsi, ar laiku sapratīsi, ka tie visi ir nieki un nekurīt legālo draņķi ir pavisam vienkārši. Es nesaprotu kāda gan var būt dzīšanās pēc sintētiskā thc , tb JWH efekta? Viņš vienmēr ir vienāds. Ar katru dienu "smērē" aizvien mazāk, līdz "nesmērē" vispār. protams, var jau palielināt apjomus, bet tad ar veselo saprātu jābūt uz "jūs". Ļauties "draugu" spiedienam arī ir diezgan glupi. var taču nesmēķēt, tāpat kā "tusos" nedzert, bet tāpat labi pavadīt laiku. Nav nepieciešama motivācija vai mērķis, bet gan MUGURKAULS, kura ĻÕTI daudziem TRŪKST. Ja cilvēks nespēj patstāvēt pats ar sevi, savām vēlmēm, uzskatiem un viedokļiem, tad rezultāts ir "atkarība" no spice. emotion

Es neiesaku jaukt marihuānu / hashu un spice vienā katlā. tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. tas ir tas pats kas runāt par vārītiem kartupeļiem , frī un rīsiem.. emotion

17 0 atbildēt
Problēma IR un diezgan liela- lietojam 2-4 draugi jau 9to menesi bliežam. pirmos 5 hašišu, likas viss ok. Tad sakas Spaisa ēra arī Salduu hašišs vairs nebija pieejems nerunajot nemaz par marihuanu. Katru dienu domajam atmest un ta pat nekas nesanak, jo eiforija sit parak pa smadzenem, draugi mani vispar liekas ka kkur pazud ka uzkurii ielien sevii un aizmieg. Es vismaz zem spaisa kadas darbības kadu joku izspļauju, bet vairs nav kam jo visi grib iepipet tik daudz lai neko nesaprastu un nosliktu sevi tapec es paralēli cenšos sevi saglabāt labā fiziskā un garīgā stāvoklī. Bet skatoties uz saviem draugiem kas sak kurit arvien vairak es saku saprast ka manā dzīvē būs citas prioritātes kas ļaus man dzīvot laimīgu pilnvērtīgu dzīvi! Ja pats neatmetīšu (šaubos ka nē, jo process jau sacies, devas un biežumus jau esmu samazinajis) Došos pie narkologa, bet atmetīšu un Dieva dēļ mēģiniet atmest! Un nekad nepamegjinat tas ir mesls kas tikai traucēs dzivot pilnvertigu dzivi!
14 0 atbildēt

Spice tur, spice tur, a es vienīgais esmu, kurš par spice uzzināja no spokiem? Tādi draņķi nekad nav interesējuši, tāpēc brīnos kāpēc kādu tas var tik ļoti aizraut. Esmu vēl gana jauns, bet nezinu nevienu, kurš šo kaku būtu lietojis ;)

15 2 atbildēt

Ja jau pats nespēj atteikties no spiece,meklē narkoloģijas centru,tur tev palīdzēs.Principā jau ja pats nēsi pietiekami stiprs,vien pliks narkoloģijas centrs neko nepalīdzēs.

Spice rada neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus,jeb vienkāršāk sakot smadzenes padara par dārzeni.

15 3 atbildēt

Kā, lai atmet? Cietums uz 30 gadiem visiem spaiseriem...

16 8 atbildēt

Zini kāpēc var redzēt, ka Tevī tas spaiss nav atstājis baigo iespadu? Tāpēc, ka Tu atzīsti to par kļūdu, juti sliktas izmaiņas un atzini ka tas ir mēsls. Man labs draugs pīpēa legālo. Viņš bija nonācis līdz tādai stadijai, ka neatzina, ka jūtas stulbs, laigan normāli nevarēja parunāt, teica ka lēģis ir labs u.t.t. Tagad viņš neatgriezeniski ir palicis stulbs.

6 0 atbildēt

Ja LV kāds vāc pretiniekus šitiem sūdiem, droši rakstiet uz profilu, labprāt piedalos

6 0 atbildēt

Es nesaprotu tos jauniešus tagad. Ik pa laikam parādās, ka cik nogādāti slimnīcā un vēl sliktākas ziņas, bet turpina vienalga "kurīt" to draņķi

8 3 atbildēt

Un es jau domāju, ka raksts būs par t/c SPICE Home.

 

Jokus pie malas - prasīt padomu internetā nav īpaši gudri, ir jākonsultējas ar speciālistiem - ģimenes ārsts, narkologs, psihologs u. tml., jāvēršas narkoloģijas/atkarības centros, lai uzņem atkarīgo draugu. Nekādas citas metodes bez piespiedu nederēs, ja cilvēks pats nav spējīgs atmest un ir ar tik nožēlojami vāju raksturu, ka vajag palīdzību.

4 0 atbildēt

Jelgavā ir Minesotas slimnīca, kas palīdz ārstēt no atkarības - narkotikas, alkohols... Pazīstu 2 cilvēkus, kas tur veiksmīgi izārstējušies no alkohola atkarības (tiesa, lietot nedrīkst pat mazos daudzumos, jo tad tā elle atkal sāksies) un vēl pāris, kas tur ārstējušies no narkotisko vielu atkarības, trīs no viņiem vairs nelieto, bet pārējie 2 diemžēl atsāka...

4 0 atbildēt

Manā jaunībā bija tikai divi varianti: līme vai benzīns.

4 0 atbildēt
Lai kautko atmestu ko ilgstosi lieto. 1) atsaties uz savu dziivi un notikumiem tajaa dziives periodaa kad tu kautko lieto. 2) paskaties reaali uz savas dziives perspektiivaam tuvaakajiem pieciem gadiem. 3) iedvesmo sevi ar lieliem meerkiem. 4) izveelies. Ko tu veelies un uz to ej. Ja izveelies alko vai narkotikas tad tas ir tavs dziives celsh. Pa izveeleesies iet uz saviem merkiem tad sapratiisi ka tas nav iespeejams ar alko vai narkotikasm. Ja pats saproti ka nevari atmest bet gribi atmest tad narkologs palidzees
2 0 atbildēt

Brīnos, vispār kā cilvēki, kuri spēj tik daudz un gudri kaut ko tādu uzrakstīt, var lietot to mēslu?

2 0 atbildēt

Gribas spēks ir vis kas vajadzīgs lai to mēslu atmestu, tāpat kā cigaretes vai citas vielas.

1 0 atbildēt
Kam tad? Dirsa vinju spraud?
1 0 atbildēt

Nez. Pīpēju gandžu jau sesto gadu, jūtos lieliski , nodarbojos ar cīņas sportu , strādāju ilgas stundas , mācos , vasaras doma studēt ārzemēs. Nopīpēju spice gadu , septiņus gadus atpakaļ , nekādu problēmu , raksturs arī man ir stingrs. Tas laikama tkarigs no civlēka , ja Tu esi vājš kā jau pats savā rakstā pieminēji tad tev ari ir lielāka iespēja paļauties vielai. Ja esi spēcīgs miesā , dvēselē un garā tad nekas tāds +/- tevi neskar. Laigan ir jāņem vērā ka gadās visādi un arī stiprākie mēdz lūzt.

Vēlu Tev spēku un izturību un Tavam draugam garīgo atmodu, tad arī viss līdzsvarosies.

1 0 atbildēt

paliidzeet var tikai apkārt esošie cilvēki,jo pat atkariigais jau neredzēs problēmas.Vajag kaut pret pašu gribu nogātāt kādā specializētā iestādē.Vismaz tur buus kaut nedaudz laika apdomāties.

1 0 atbildēt

Ja viss jau tik tālu nonācis, tad es nezinu.. vai nu lai saņemās (diezgan nereāli, jo es pat parastu pīpēšanu nevaru atmest), vai nu lai jau krāj sev zārkam, lai neierok plastmasas maisā. emotion

Bet ja nopietni, mudini, vai labāk piespied viņam pieteikties narkoloģijas centrā..

1 0 atbildēt