local-stats-pixel fb-conv-api

Skriet esot stilīgi. Kādēļ es sāku skriet?44

704 0

Presē un sociālajos portālos skriešana pēdējā laikā tiek atspoguļota kā stilīga nodarbe, bet tas nav iemesls, kādēļ pavisam nesen sāku skriet es, rūdīts neskrējējs.

Tas sākās pavisam vienkārši. Vienu svētdienas dienu aprīļa pirmajā pusē sēdejām pie galda, ēdām pašu ceptu picu un es dzēru aliņu. Kā nu saruna tā iegājās, bet viena pie galda sēdoša meitene sāka stāstīt, ka gatavojas kaut kādam Lattelecom skrējienam (kas norisinās šīs nedēļas beigās, starp citu) un pagaidām viņa vairāk par 8km noskriet nevar. Viņas mērķis esot noskriet 10km. Saruna man atsauca atmiņā, ka sen atpakaļ, kad vēl biju ciešamā formā (tagad man ir liekais svars), kaut kāda suņa pēc piekritu noskriet 10km iekš Nike Riga Run, kas man arī izdevās.

Ar lielu pārliecību par saviem vārdiem, iesaistījos sarunā: "Domāju, ka parasts cilvēks, kam nav liekais svars, bet kurš arī visu dienu nepavada sēdus, spētu izturēt 10km skrējienu līdz galam". Protams, meitene izteica neticību tam. Pasmējāmies, ka izdzeršu aliņu un pamēģināšu noskriet 10km.

Kaut kā tā doma iepatikās un pēc pusstundas ieliku ausīs nesen Narvesen iegādātās Philips skriešanas austiņas (kuras patiesībā biju iegādajies darbam, lai varētu paralēli mūziku klausīties un dzirdēt apkārt notiekošo) un devos skriet. Nelieli aplīši netālu no mājas. Pa riņķi un riņki, līdz sapratu, ka vairāk nevaru. Bet 10km noskrieti bija. Patiesībā pat 11.8km.

704 0 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Nezinu es sevi nevaru motivēt skriešanai. Nenormāli garlaicīgs process. Kādu nedēļu noskrienu un vienkārši apnīk.

Ar riteni ir pavisam cita štelle. Ar to pa stundu var nomizot lielus gabalus daudz ko apskatīt un kad esi pārguris tik un tā uz priekšu tiek.

12 0 atbildēt
Var redzet ko izdara paša motivācija un cita viedoklis!!
10 0 atbildēt

es 3 km knapi 16minūtēs varu noskriet un skrienot nežēlīgi sāp potītes..... emotion

8 0 atbildēt

Es skrienu, lai aizbēgtu no urlām...    emotion  jeb vismāz tā reiz bija bērnībā.

7 0 atbildēt

Labs darbs. Tā kā man garie gabali sagādā nerālas mocības, grūti iedomāties, kā tie 10-15km ''izskatās''.

P.S. Man garie gabali skaitās viss, kas ir garāks par 2km. emotion

4 0 atbildēt
Malacis, prieks par cilvēkiem kā tu emotion
4 0 atbildēt

Prieks par cilvēkiem kas sporto. GL!

2 0 atbildēt

Malacis! Nekad nepadodies, ievelc arī Tu kādu šajā "programmā"  emotion

2 0 atbildēt

Prieks par tādiem cilvekiem kā Tu! emotion

Pēdējā laikā redzu daudz cilvēkus, kas pieversušies skriešanai, starp tiem esmu arī es.

Pietiek izskriet vairākas reizes savas noteiktās distances, un tas pāriet dienas režīmā. Var arī saukt par atkarību emotion

Tā tik turpini! emotion emotion emotion

2 0 atbildēt

Sakot, ka cilvēki ir teju vai radīti skriešanai, jo iepriekšējos laikmetos skrejus dzinušies pakaļ medījamajiem zvēriem līdz tie aiz pārguruma apkrituši. Tā kā skrieniet! Skrieniet vēl! 

2 0 atbildēt

njā ja iepriekš nav skriets arī 10km ir daudz.. es rūdīts izbijis vieglatēts, man tādas muskuļu sāpes neeksistē... pēc pjankas pat 5 no rīta pamostoties noskrienu vairāk kā 15km pēdējoreiz kad skrēju pēc pusgadu pauzes nomaucu 18km pēc 15 ziemā nojuka elpošana sarijos gaisu un pēdējie 3 kiļi bija konkrētas mocības.. ,bet ja no mājas aizskrējis atpakaļ jau jātiek.. emotion laikam vairs nekad neskriešu pēc navigācijas ārzemēs.. emotion

1 0 atbildēt

man problēmas ar lieko svaru.... augums 1.91m svars 122kg, 2mēn uz svaru zāli pagaidām staigāju lai uzņemtu muskuļu masu un iekustinātu vielmaiņu, domāju 2.gadu laikā nomest līdz 100kg

1 0 atbildēt

Aizkavētās muskuļu sāpes ir laba lieta. Pēc tā var noteikt, ka muskuļiem ir bijusi slodze. Nevajadzētu pārcensties, tad savādāk otrā vai trešā dienā piecelties nevar, un var pazust vēlme turpināt. 

1 0 atbildēt

ir lieli cilveki ar plašu sirdi, ir īgni rešņi kā tu, izskatās, ka tu esi 2, variants.

Ps. uzskatu, ka apmeklējot zāli 3menešu ir normāli pacelt 115kg, jā jā pēc taviem uzskatiem tas nav normāli...

0 0 atbildēt

paga, ja tu sver uz pusi mazāk, kā es, tātad tavs svars  ir 60kg emotion emotion tu meitene? vai arī  anoreksikis vecis? tu vari pacelt savu svaru, es varu pacelt gandrīz savu svaru, tātad es esmu 2x spēcīgāks, tātad sēdi biksēs mazais liliput.

0 0 atbildēt
Par visu pasaka jau vina niks. emotion Neteresim laiku idiotiem.
0 0 atbildēt

Man ar tāda luste uznāk tik nevaru saņemties domāju agri no rīta paskriet, bet tik atlieku no rīta uz rītu vienmēr sev kādu attaisnojumu un mierinājumu izdomaju emotion

0 0 atbildēt

Protams!

0 0 atbildēt

Tomēr nav labi pirms skriešanas sadzerties ūdeni, labāk ir ieēst ko vieglu un nelielā daudzumā, piemēram, banāni ļoti labi der tam visam pasācienam, bet nu ar ūdens dzeršanu nevajag pārspīlēt pirms skriešanas, tas ir apmēram tas pats kā zupīti apēst pirms skriešanas emotion

0 0 atbildēt