local-stats-pixel fb-conv-api

Sieviete - automehāniķe. Kāpēc ne?12

173 1

Šis būs vairāk kā personīgais viedoklis par to vai sievietes var strādāt profesijā, kas ''paredzēta'' vīriešiem jeb a.k.a. automehāniķe.

173 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Vīrieši kas nemāk novērtēt sievietes darbu auto/moto nozarē visticamāk kad paši neko nesaprot un negrib tikt apkaunoti citu vīriešu priekšā.

P.s Es esmu vīrietis un man nav nekādu pretenziju kad Sievietes strādā auto/moto nozarē. Vajag mācēt novērtēt citu cilvēku darbu un aizraušanos par ko viņi ir mācījušies un dara ar aizraušanos. 

8 1 atbildēt

Nav iebildumu - sieviete-mehāniķe darbu izdarīs kārtīgāk, nekā džeks ar attieksmi "Da viss būs normāli, ka tev saku!"

3 0 atbildēt

Aizmirsti par to atomehāniķu skolu! Saša Aleksandrs tevi apmācītu daudz labāk un arī tādas lietas, ko nevienā skolā nemāca!  emotion 

1 0 atbildēt

Pastāv arodi, kuros nav ierasts redzēt sievietes. Automehānika būtu viena no tiem, tāpat kā būvniecība vai ceļa darbinieki. Protams, sieviete var interesēties par dzinējiem, automašīnu sastāvdaļām, utt., bet sabiedrības stereotipos nav pieņemts, ka sieviete dara vīriešu darbu. Braucot uz automehāniku, šaubos, ka vīrietis uzticēs Latvijā sievietei labot viņa mašīnu. Jā, skarbi, bet tādi tie vīrieši ir mūsu pasaulē, pilni ar alfas un betas censoņiem, kuri cenšas izrādīt savu varenību.  

1 0 atbildēt

''Eiropa nav zona, kas diskriminē sieviešu dzimumu''.

Ja esi lasijis manus rakstus, noteikti pamaniji, ka ļoti ņemos pa tehniku.

Nezinu, kā citās valstīs bet Latvijā, man ir ļoti daudz pārmetumu no pretējā dzimuma pārstāvjiem, ka esmu meitene, man nav ko darīt aviācijā / dzelzceļa un auto nozarēs ļoti mīksti sakot. Šad tad pat gadās, ka saukā par Ku*i u.t.t.

Diemžēl, bet ar šo saskaros gandrīz ikdienā, itīpaši kad ievietoju kādu rakstu emotion .

Raksts super, iepriecināja ka vēl pastāv šādi domājoši cilvēki !   emotion  

0 0 atbildēt
Siviete un mašīna ir katastrofaemotion
0 0 atbildēt

Nu malacis, skrūvē vien, ja patīk. Man jau vienalga kurš labojis manu mašīnu, ja darbs ir izdarīts pareizi. 

Es pats esmu visu dienu noskrūvējies un dienas beigās pārguris secinājis ka rokas bez benzīna neatmazgāt. Jāsaka, ka ir dažādi iemesli, kādēļ šī profesija nav īsti paredzēta sievietei, centīšos dažus uzskaitīt:

1) Eļļas, degviela, dubļi un visi pārējie labumi, kas izriet no auto aprūpes nav sievietes labākie draugi. Pašam ir sanācis nolieties ar benzīnu tā, ka ja kkur uzrautu dzirksteli, tad es būtu cilvēks lāpa. 

2) Daudzas skrūves ir ļoti ļoti sarēžģīti dabūt vaļā, ja nu arī pietiks spēka, tad ar laiku var pastiprinātā ātrumā augt muskuļi ķermeņa aukšdaļā, un te es nerunāju par krūtīm.

3) Nevarētu teikt, ka tas ir labs darbs, ja vien nestrādā kādā labā servisā. Liela daļa cilvēku labo savus grabuļus ar apšaubāmas kvalitātes detaļām, tad arī skaidrs, ka mehāniķim maksāt negribēs.

0 0 atbildēt

Pazīstu gan sievieti - mehanīķi, gan vairākas sievietes auto-moto sportistes. Ja patīk, kāpēc, lai to nedarītu, bet tajā pat laikā gribētos, tomēr, teikt ,ka tas nav sievietei piemērotākais darbs. Servisā bieži vajag lielu fizisko spēku, lai dabūtu vaļā, kādu ierusējušu detaļu vai paceltu, ko smagāku - ne kura katra to varēs (protams,arī ne visi vīrieši)

0 0 atbildēt
Kpc sievietes tā teicas uz vīriešu amatiem? Kas man tagad jājūtas nelīdzvērtīgākai, ka nemāku veču darbus? Un vecim sūdīgāk par to, ka zeķes adīt nemāk? Tiešām sievietēm gribas tos grāvjus iet rakt kopā ar veci, tik ēst tāpat vāra un visu pārējo ko agrāk sieviete darīja nez kpc grib, lai sieviete dara?
2 3 atbildēt