local-stats-pixel fb-conv-api

Pirmais darbs manā mūžā man atvēra acis30

88 2

Dzīvojot kopā ar vecākiem ir grūti saprast, kam nauda aiziet un cik grūti tā nāk. Vienmēr esmu bijusi tā, kurai vajag labas mantas, drēbes. Vārdu NĒ es nesapratu. Zinot, ka mani vecāki strādā labos amatos, nesapratu, kāpēc viņi nevar man nopirkt tādas lietas, kādas ir pārējiem. Biju dusmīga uz viņiem, domāju, ka pēc vidusskolas netērēšu laiku studējot, bet gan uzreiz iešu strādāt, lai varētu atļauties “krutos” brendus. Viņi ļoti gribēja, lai iestājos augstskolā, studiju programmā, kura man nodrošinās labu, atalgotu darbu. Bet tā kā viņi teica, ka man nebūs dzīvoklis, būs, iespējams, jādzīvo kojas, es pavisam nostājos pret iešanu augstskolā.. Es viņiem teicu, ka neiešu tādā gadījumā studēt, iešu strādāt, kaut vai Maximā... (biju ļoti iedomīga meitene).

88 2 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Tev jāiet pastudēt, jo mainot uzskatus, domāšanu par 360 grādiem, nekur tālu netiksi emotion

17 1 atbildēt

Tā ir: sākot strādāt tu uzreiz saproti - cik pelni, cik kas maksā.. nevis tikai vecākiem visu prasīt..

9 0 atbildēt

Labrīt , esi laipni gaidīta Latvijas nodokļu maksātāju rindā emotion !

6 0 atbildēt

No ligzdas izvēlusies. Un tie vēl ir tikai ziediņi !!! 

6 0 atbildēt
Laipni lúdzam pieauguso dzivé emotion
6 0 atbildēt

Kad pati nezini ko gribi, ir veselīgi aiziet pastrādāt. Daudz ko un atri var iemācīties un saprast.

5 0 atbildēt

Un jā , citēju: "ādu par visiem 360 grādiem" . Pēc būtības sanāk, ka veiksi vienu pilnu apgriezienu ap savu asi un dosies tajā pašā virzienā! Saprotams, ka nav domāts burtiski, bet labāk pārliecināties, pirms bārstīt visādas te gudrības pa internetu / #Dalai Lama

4 0 atbildēt

Tādi pašvaki vecāki Tev būs bijuši, ja reiz 18 gadu laikā tā arī nebija iemācījuši naudas vērtību un to skarbo patiesību, ka kokos tā neaug.

Nodokļi Latvijā nav tie lielākie. Varbūt tiešām sāc studēt, painteresējies par nodokļu sistēmu citās valstīs un sapratīsi, ka te vēl viss ir civilizēti. Pavisam cita diskusija jau ir par to, kur un vai nodokļi aiziet tiem paredzētajiem mērķiem. Bet šoreiz ne par to.

Cita lieta ir, ka tā saucamo "vienkāršo darbu darītāju" (pārdevēji, apkopēji, sētnieki, oficianti, utt.) algas ir pārāk zemas. Jo, ja rietumvalstīs, strādājot vienkāršāku darbu, cilvēks var atļauties sev jumtu virs galvas, paēst, padzert un apģērbties, tad Latvijā ar to aldziņu labi ja istabeli var noīrēt. Respektīvi - izdzīvot vienam ar to algu ir neiespējami.

4 0 atbildēt

Izglītība ir laba lieta, bet tikai tad, ja gribi strādāt visu dzīvi. Ja pabeigsi augstkolu tāpat kā es, tad sapratīsi ka Tu vari dabūt tikai labāku darbu un naudas tāpat nekad nepietiks. Neviens cilvēks nav palicis bagāts, pat nav palicis turīgs strādājot algotu darbu - šī atklāsme Tev neko nemaksās, ja vien sapratīsi ko es rakstu.

Vienīgā izeja ir savs bizness un katrs to var izdarīt un tam ir lielāka jēga nekā katru rītu celties un cerēt, ka Tevi neatlaidīs no Tava ''labi apmaksātā'' darba. Ejot uz darbu mēs piepildam mūsu priekšnieka sapņus, ne savējos.

Kā arī nav vērts savu domāšanu pagriezt par 360 grādiem - tas neko nedos.

4 0 atbildēt

Gaidām pasaku zemēs!

3 0 atbildēt

 ir jāmaina sava domāšana un uzskati par naudu un dzīvi kā tādu par visiem 360 grādiem... 

Hmm - varbūt pirms studījām atsvaidzini savas pamatskolas zināšanas?  

2 0 atbildēt

Vot šitos es nesaprotu, kuri skaita, cik lieli nodokļi ai ai ai. Tipa, ja nebūtu nodokļi, tad viss būtu rožaini un varētu pusgadu dzīvoties pa Kanārijām un Antālijām. Ja nebūtu "bezmaksas medicīna", tad tik tu redzētu, cik kas maksā. Atkal būtu slikti un būtu par ko čīkstēt.

3 1 atbildēt
Iedomīga meitene, kas iet stradāt maximā...
1 0 atbildēt

Hah es kā sāku strādāt, vēl mazāk novērtēju naudas vērtību, nezinu ar ko tas saistīts, bet man patika patērēt un dzīvot ar šiku, kaut arī pēctam pāris dienas jāgrauž roltoni , lai galus galu galā savilktu emotion

Kopš tā laika ar prieku tērēju katru savu kapeiku pat uz nieciņiem, un nejūtos vainīgs par to emotion

1 0 atbildēt

labs speciālists jebkurā valstī tiek novērtēts

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

~un jau PIRMAJĀ dienā man atvērās acis...kāda ir realitāte, cik lieli nodokļi aiziet valstij, un kāpēc cilvēki piekrīt aplokšņu algām, atbalstot ēnu ekonomiku, kāpēc cilvēki Latvijā bieži vien ir nelaipni un nīgri.

pirmajaa dienaa.... taa vienk... magija.

~

0 0 atbildēt

700 eiro vidēji mēnesī uz rokas, pieņemot ka strādāsim 40 gadus (480 mēneši) sanāk 336 000 eiro. Jautājums kam ar to pietiek? Ja nemaldos jaunais Bently GT Continental maksā vairāk. Cik nu kuram ambīcijas augstas, taču reizi nedēļā aizmirsties pietiek... Reālitāte Latvijā.

0 0 atbildēt

Nebūtu nodokļi, nebūtu tā pati medicīna, kaut vai neatliekamā, nebūtu iekšlietu struktūras, policija utt un uz ielām valdītu pilnīgs haous. Nebūtu bezmaksas izglītība, nebūtulai arī cik smieklīgas, bet sociālās garantijas. Ja tagad sūdzās par ceļiem tad tad tādi vispār nebūtu, infrastruktūra pilnīgi nulle, karoč Valsts kā tāda nepastāvētu.... Protams valdībai ir vēl kur piestrādāt un pacelt šo valsti, bet neīdi par to, ka Tev jāmaksā nodokļi un ja to kādu iemeslu dēļ nedari, tad lūdzu nelieto citu nodokļu maksātāju naudu, izmantojot medicīnas pakalpojumus bezmaksas, izmantojot ceļus utt

1 1 atbildēt

Nu, mahimā strādājot pie brendu lupatām (useless) netikt! emotion

0 0 atbildēt