local-stats-pixel fb-conv-api

Nelietderīgā lietderīgums3

127 0

Kādu brīdi biju vilcinājies ar domu par šīs grāmatas ņemšanu, bet kolīdz sāku lasīt, nevienā mirklī nenožēloju, ka tomēr esmu paņēmis Daces Meieres tulkoto Nučo Ordine manifestu „Nelietderīgā lietderīgumu”. Starp citu, grāmatu izstādē es arīdzan dabūju autora autogrāfu. Arī Dace grāmatā ierakstīja mazu ierakstu. Tikai dienu pirms tam biju sācis lasīt šo grāmatu un jau ievads uz mani atstāja patīkamu iespaidu. Viss, ko autors runāja, precīzi atbilda tam, ko jau no neatminamiem laikiem uzskatu par savas dzīves prioritāti, proti – baudīt to, ko daru, nevis tiekties tikai uz materiālo labumu, jo „cilvēks kļūst aizvien nabadzīgāks tieši tad, kad domājas kļūstam bagātāks.”

„Ir sāpīgi redzēt vīriešus un sievietes, kas iesaistījušies neprātīgā skrējienā uz peļņas Apsolīto zemi, zaudējot jebkādu interesi par apkārtējo – dabu, lietām, citiem cilvēkiem. Viņu skatiens ir tik cieši pievērsts sasniedzamajam mērķim, ka viņi vairs nespēj priecāties par ikdienas sīkumiem un uztvert skaistumu, kas caurstrāvo mūsu dzīvi, to skaistumu, kas saredzams saulrietā, zvaigžņotās debesīs, maigā skūpstā, plaukstošā puķē, tauriņa lidojumā, bērna smaidā. Jo nereti diženais vislabāk ir sajūtams pavisam vienkāršās lietās.”

Kolēģis no Mansarda pat teicās, ka šīs grāmatas sakarā derētu iegūt finansējumu no valdības, lai to varētu uzdāvinātu visiem deputātiem. Kad ar šo ideju viņš aizsteidza pie Daces, kura to iztulkoja arī pašam grāmatas autoram, šis teica, ka tāda ideja esot bijusi arī Brazīlijā un vēl dažās valstīs. Jā, izlasot ko tādu, nevar nedomāt par cilvēku stulbumu un tiekšanos tikai pēc naudas. „Mūs dara laimīgus nevis tas, ka mums kaut kas pieder, bet gan tas, ka mēs to baudām.” (Monteņs)

127 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Lielisks apskats!

8 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt