local-stats-pixel fb-conv-api

Mana dienasgrāmata- 11.septembris0

<<Sākums

<<Astotā daļa

Pulkstenis rādīja pulksten 6 rītā, kad tas zvanīja. Es cenots to izslēgt. Bet neveikli. Jo to atbloķēju un atkal nācās slēgt ārā modinātāju caur procesiem (šoreiz vismaz vēlāk nebļāva).
Gribēju, gribēju un tagad, kad man beidzot ir "maisiņu" tēja- neesmu pārāk priecīgs. Tēja, kas garšo pēc papīra un maize ar sieru, neskaitot brokastu pārslas bija manas brokastis (siers bija ierobežotā daudzumā, nācās ekonomēt- maziņa šķēlīte katrai maizītei).

Šodien viss gāja diezgan raiti un drīz biju pieturā sagaidīt autobusu. Parasti uztraucos par to, ka ejot uz pieturu sadzirdu autobusa dūkšanu, sabīstos un sāku skriet, bet kad nonāku pieturā- izrādās tas nebija autobuss, bet buldozers. Sākumā viņi vasaras sākumā pieliek zīmīti, ka viņiem ir projekts, kas jāīsteno līdz vasaras beigām- vajag nomainīt ūdens vadus. Tad noslinko visu vasaru un tagad tikai sāk kaut ko darīt (būtu rupji teikt kaut ko, bet visnopietnākais sākas tagad). Ziniet cik tas ir nepatīkami aukstā laikā palikt bez siltā ūdens ?

Autobusā kārtējo reizi satiku kaimiņu. Šoreiz viņš varēja braukt vēlāk, jo viņam bija tukša pirmā stunda. Atceros, ka viņš stāstīja, ka viņam ir foršs modinātājs, kurš prot lidot, bet viņš teica, ka tas ir nepatīkami. Tas varētu būt nepatīkami, laikam ? Vismaz kamēr noķer modinātāju esi pamodies un pie reizes ir rīta rosme. Man pašam bija daudz maz līdzīgs modinātājs, tikai tam bija riteņi. Uzsvars uz bija, jo pēc tam, kad tas meklējot brīvību nokrita no gultas malas, tas traumēja riteņus un vairs nevar pabraukt.
Tā runājot nonācām līdz man vajadzīgajai pieturai. Šodien viņš brauca tālāk.

Ceļš līdz koledžai bija diezgan drēgns, bet vismaz Saule spīdēja acīs no mākoņu pamales.
Zem tilta es novēroju ko interesantu ! Es novēroju, ka katru dienu lietuslāses pil no tilta uz zemes un ir ļoti ticams, ka reiz tās izveidos stalaktītus (otrādi apgrieztas lāstekas, kuras ir sastopamas alās). Tas varētu būt diezgan fascinējošs skats: tu esi pilsētas atmosfērā, bet kad ej zem tilta, tad redzi elementus, kas ir raksturīgi dabai. Tikai, diemžēl to izveidošanās prasītu ļoti ilgu laika posmu. Varbūt reiz mēs tos arī ieraudzīsim?

Koledžā pirmais pāris bija programmēšanas valodas. 20 minūtes gaidījām pirmajā stāvā, tad gājām uz 404. kabinetu (dīvaini, ka tur tas bija). Mūs iepazīstināja ar programmēšanas pamatiem un es nonācu pie secinājuma, ka "Q Basic" var izmantot, kā atlētikas simulātoru. Manas domas skaidrojas diezgan vienkārši- ir iespējams uzrakstīt programmu, kas attēlo to, kā lidos bumbiņa. Un tas viss ir balstīts uz formulām, kas ir mācītas fizikā. Tātad, programmēšana savā mērā arī ir balstīta uz fiziku, bet tad arī sanāk, ka fizika ir programmēšana ? Vēl mums parādīja variantu ar varbūtībām, kad pastāv 2 vai vairākas iespējas un programma procentuāli šīs iespējas parāda. Diezgan jocīgi, ka dators var izpildīt šādu komandu. Un arī metot monētu iespēja nav visai 50/50 . Metot monētu tas ir atkarīgs no monētas labsajūtas jums palīdzēt vai nepalīdzēt un tas pats ir ar datoru.
Šis viss protams ir ļoti forši un programmēšana varētu šķist grūta, bet patiesībā grūtākā daļa ir izdomāt, kādas komandas izmantot skriptā. Respektīvi- programmētājiem jāprot domāt(domāt ļoti plaši).

Tālāk sekoja informātika, kurā mums uzdeva otro darbu uz atzīmi. Jātaisa prezentācija par datoriem. Prezentācijas man jau bija apnikušas iepriekšējā mācību iestādē, bet ko padarīt. Prezentācija par datoru un skaitļojamo mašīnu vēsturi. Vai jūs zinājāt, ka Leonadro Da Viņčī iesaistījās to izgudrošanā ? Viņam bija skaitļotāja rasējums, kurš tika savākts tikai 20.gs un izrādījās strādāt spējīgs. Secinājums- nekad neapšaubīt varenos cilvēkus, kuri dzīvoja pirms mums, kuru dēļ mums tagad ir dabā obligāti dabūt loģisku paskaidrojumu no visa, kā dēļ maģija sabiedrībā izsīkst.

Skrēju uz autobusu. Protams, ka es neuzspētu, bet šoreiz manā rīcībā bija vairāk laika un nonācis pieturā gaidīju vēl 15 minūtes. Diemžēl kaķa uz palodzes nebija. Man bija skumji bez viņa, bet tagad man bija uzticama persona ar kuru es varēju sarakstīties (#HappyLife).

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Mana-dienasgramata-14septembris/769763">Desmitā daļa >>

9 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000