local-stats-pixel fb-conv-api

Lietuvas latvieši (ss13)0

55 0

emotion

Pēc bērēm pelni izkaisīti kapsētā, speciālā laukumiņā, kas domāts tiem, kam nav piederīgo. Nāves dienā vaļējā grāmatā var ieraudzīt izgaismotu mirušā vārdu. Katram ir iespēja iededzināt virtuālu svecīti, kas deg visu laiku.

Jāņa dzīvoklī no latviešiem nevienu neielaida, tur rosījās sociālie dienesti. Ko viņi tur darīja un meklēja, nav zināms. Kad viņi savu revīziju bija beiguši, tad piedāvājuši savākt dažas Jāņa mantas. Tās latviešu kopienas cilvēki atveduši pie Rutas kundzes. Novietotas garāžā, jo bijušas ar mitruma un pelējuma smaku. Esot arī mantu saraksts. Vislabāk no mantām Rutas kundze atceras somu ar šaha kluba apbalvojumiem un kausiem Jānim par uzvarām sacensībās. No datora esot bijis tikai monitors. Kur pazudis dators, neesot varējuši uzzināt. Vēl bijis pliks televizors, bez komutācijas auklām un pultīm, putekļusūcējs arī bez piederumiem un šļaukas, kafijas automāts. No dokumentiem dažas saplēstas apliecības ar noplēstām fotogrāfijām un dīvaini cilvēku saraksti.

Jāņa Lesceiteresa apkaimē dzīvojošo latviešu sarakstos bijuši tādi latvieši, par kuriem Rutas kundzei nav bijis nekas zināms. Vēl esot ļoti interesanti bezpajumtnieku saraksti ar piesaisti Lesceiteres ielām. No kurienes viņam šādi saraksti - tā arī nav toreiz sapratuši. Sākumā par mantām izziņojuši latviešu kopienā, ja nu atrastos kāds, kas ar mieru būtu paņemt sev ko lietošanai.

Pusgada laikā neviens nav pieteicies, tad mantas nodotas kādai labdarības organizācijai.

Pie Rutas kundzes palikuši tikai papīri, ko viņa laipni rādīja arī Zitai.

Vēl Rutas kundze bija rakstījusi uz ASV lietuviešu kopienai, lai atrastu Jāņa paziņas, kas bija it kā aizbraukuši uz dzīvi tur, bet saņēma atbildi, ka nekas nav atrasts.

Jau pirmajā telefonsarunā Zita Rutas kundzei teica, ka būtu vēlams dabūt kādu Jāņa fotogrāfiju, jo par mantām mums intereses nebija. Rutas kundze šo laiku līdz Zitas apciemojumam bija veltījusi fotogrāfiju meklēšanai. Viņai ir ļoti daudz dokumentu par turienes latviešiem. Atsevišķas mapes ar fotogrāfijām no dažādām latviešu sanāksmēm, kurās Jānis piedalījies, bet nevienā fotogrāfija Jānis nav redzams. Ir mapes ar avīžu izgriezumiem par latviešu dzīvi Leicesterē, arī par šaha klubu - Jāņa nav nekur. Rutas kundze to nosauc par mistēriju un ir vairāk satraukta par to nekā Zita.

55 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000