local-stats-pixel fb-conv-api

Lietuvas latvieši (ss12)1

76 0

emotion

Tagad daži vārdi par Rutas kundzi. Viņas parziņā ir visi dokumenti par Leicesterē un tuvākajā apkārtnē dzīvojošiem latviešiem. Katram zināmam latvietim iekārtota sava dokumentu mape, kurā tiek krātas un apkopotas visas savāktās ziņas. Latviešu sarakstus palīdzējis sakārtot datorā un izprintēt Jānis. Gandrīz par katru latvieti var atrast ziņas - kad ieradies, no kurienes ieradies ar ko nodarbojies, dzimšanas, miršanas dati un daudz kas cits, fotogrāfijas, izgriezumi no vietējām avīzēm u.t.t. Viņa savos 89 gados vēl pati strādā ar datoru.

Tagad viņai, ieskatoties Jāņa Krūmiņa mapē, bija jāatsauc atmiņā notikumi, kas risinājušies pirms 6 un vairāk gadiem. Viņa stāsta vispirms visu, kas atzīmēts Jāņa Krūmiņa mapē.

Ir pierakstīts kurš zvanījis par Jāņa ievietošanu pansionātā. Arī Jāņa nāves dienā 12. novembrī zvanījis Balodis (viņas palīgs latviešu lietās no jaunākas paaudzes). Vēl Balodis zvanījis 16. novembrī. ar ziņu par vēl dažiem mirušajiem latviešiem. Saņēmusi arī zvanu, ka kremēšana notiks 20. novembrī. Izvadītājs bijis vietējais angļu mācītājs. Rutas kundzes uzdevums bijis mācītājam palīdzēt sastādīt izvadīšanas runu, pastāstot tuvāk par Jāņa Krūmiņa dzīvi.

Viņa saka, ka Jāni pazinusi daudzus gadus, bieži ar viņu bijusi kontaktā, bet nu nav bijis nekā ko stāstīt, jo par viņu pašu zinājusi pamaz.

Esot bijis ļoti inteliģents, draudzīgs, atsaucīgs, nācis uz latviešu kopienas sanāksmēm, strādājis izglītotu darbu ar datoriem, labi pelnījis. Citiem palīdzējis, ja datoram kāda ķibele bijusi, aktīvi darbojies Leicesteres šaha klubā, licis naudu uz suņu un zirgu sacīkstēm.

Piederīgo nav bijis. Par saviem īstajiem vecākiem neko nezinot, jo esot adoptēts bērns. Par audžu vecākiem arī neko nezinot.

Nav varējuši atrast nevienu Jāņa fotogrāfiju. Bērēs Rutas kundze vēl ar kādu Dzidras kundzi stāvējušas radu pusē, kā vistuvākie cilvēki, jo viņš taču esot bijis apaļš bārenis un neviena tuvāka cilvēka viņam nav bijis.

Otrā pusē bijuši it kā darba biedri un šaha kluba biedri, kurus nav pazinusi. Esot bijis arī viens ļoti labās drēbēs ģērbies kungs. Rutas kundze esot viņu ievērojusi, jo kā viņa saka:

- viņš nepārtraukti mani petīja un noskatīja no galvas līdz kājām.

76 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Uff, paldies rasik, jau domaaju, ka esi paardomaajusi un turpinaajumus vairs neliksi...Man ir loti interesanti

5 0 atbildēt