local-stats-pixel fb-conv-api

Lietuvas latvieši (77)10

259 0

emotion

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Lietuvas-Latviesi-76/776110

Esam Hanoverē rīta agrumā. Izkāpjam un dodamies uz priekšu kā visi pārējie. Izkāpušo pasažieru nav daudz, jo tā nav maršruta galastacija. Vilciens kursēja no Maskavas uz katkādu pilsētu Vācijas dienvidos, tāpēc arī man vēl Hanovere nav gala stacija, bet būs jābrauc talāk Brēmenes virzienā.

Iztālēm, pie pirmā vagona ieraugu jau savu sagaidītāju. Kopš mūsu pēdējās tikšanās bērnībā pagājuši vairāk kā 50 gadi un tagad atpazīstam viena otru tikai pēc pēdējo gadu fotogrāfijām.

Pēc sasveicināšanās uzzinu, ka mēs nekur nesteidzamies. Ierosinu palīdzēt manai ceļa biedrenei atrast vajadzīgo peronu un nopirkt braukšanas biļeti. Biju pat nedaudz pārsteigta, ka viņa labā vācu valodā prata visu paskaidrot. Vispirms nolikām manas somas rokas bagāžu glabātuvē, atstāju tikai visus dokumentus pie sevis un nelielu rokas somiņu.

Hanoveres dzelzceļa stacija ļoti liela, daudzas slīdošās kāpnes savieno peronus otrajā stāvā ar kasēm, uzgaidāmajām zālēm apakšā. Palīdzam viņai nopirkt biļeti un pavadām uz vajadzīgo peronu. Nu esam brīvas.

Lai tādā rīta agrumā mani varētu sagaidīt, māsīca atbraukusi jau iepriekšējās dienas vakarā un noīrējusi stacijas tuvākajā viesnīcā 2- vietīgu numuru. Tagad dodamies turp.

Viņa jau splānojusi šo dienu pavadīt mums Hanoverē un tikai vakarpusē doties ar vilcienu tālāk uz viņas mājām. Daudz nemaz neatpūšamies, jo runājamā ir tik daudz.

Brokastojam turpat viesnīcas restorānā. Viņa jau iepriekš nopirkusi biļetes apjomīgai ekskursijai pa Hanoveri un tūdaļ pēc brokastīm steidzamies uz ekskursiju, nododot viesnīcas numuru, jo tas vairs nebūs vajadzīgs.

Tā ir labi organizēta grupas ekskursija pa pilsētas ievērojamākām pilīm, baznīcām, dārziem, parkiem gida pavadībā vācu valodā. Tā rit bez steigas, braucam gan ar ekskursiju autobusu, gan staigājam kājām.

Neparasti maz cilvēku uz ielām, nekādas drūzmas. Nestāstīšu sīkumus. No ekskursijas palikuši atmiņā karaliskie dārzi. Tagad salīdzināšanai stila ziņā kā tagadējie Rundāles pils dārzi. Pie vienas baznīcas durvīm pulcējās kāzinieki. Te manas acis ieraudzīja tiem laikiem man neierastu kontrastu: eleganti ģērbti jaunlaulātie, daļa viesu smokingos, dāmas elegantās vakarkleitās, bet viņu vidū jaunieši apdriskātos džinsos un krosenēs. Šodien tam nepievērstu vairs nekādu uzmanību, jo šodien arī pie mums aiziet uz operu caurās džinsās, un ne tikai, dažiem ir parasta lieta.

Diena paskrien nemanot, kādā atpūtas parka nojumītē vēl iebaudām karstas Vīnes desiņas ar piedevām un laiks steigties uz dzelzceļa staciju.

Vēl neliela ekskursija Hanoveres stacijā, lai iepazītos ar peronu un uzgaidāmo telpu izvietojumu, naktī atpakaļceļā uz mājām pēc mēneša tad vaēšu viena pati atrast savu Maskavas vilcienu un bagāžas glabātuves.

Nopērkam biļetes uz Emdenes vilcienu, paņemam manas somas un braucam ziemeļrietumu virzienā vēl vairākas stundas.Mums jānokļūst līdz Hengstfordei.

259 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt
kaktus fosh.es kolekcione tadus.jau bus kadi 20 dažadas skirnes.savaktas aug viena liela pukupoda.ipatneji izskatas kad zied katrs zars sava toni:-)
0 0 atbildēt
stastinsh labs.
0 0 atbildēt

Izpētīju pat kartē minētās vietas emotion

0 0 atbildēt
nu ja.man ari parasti atrak sak ziedet.
0 0 atbildēt

"Uzķēros" uz šīs sērijas un lasu kā romānu : ) 

Vai nav iespējams salikt  rakstos saites uz nākošajām (līdzīgi kā uz iepriekšējām) nodaļām priekš tiem, kuri sāk lasīt no sākuma gala? Gribās taču lasīt hronoloģiskā secībā... : )

Paldies par rakstiem!

0 0 atbildēt

Aizrādījums vietā. Pacentīšos sakārtot.

0 0 atbildēt