local-stats-pixel fb-conv-api

Lietuvas Latvieši (76)4

187 0

emotion

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Lietuvas-latviesi-75/776020

Vilciens attiet laikā kā paredzēts sarakstā. Kupejā esam divas sievietes. Kupejas trīsvietīgas, bet ļoti šauras un pat neērtas. Tādās padomju zemē vēl nebiju braukusi. Tikai iebraucot Brestā, kad ar spec. ceļamkrāniem sāka pārcelt mūsu vagonus uz blakus sliedēm uz citām platformām sapratu, kapēc mūsu vagoni un kupejas ir ar samazinātu izmēru. Eiropas sliežu ceļi ir šaurāki par mūsējiem. Pārcelšana bija labi atstrādāta, gandrīz nemanāma un pasažieriem nesagādāja nekādas neērtības. Nepilnā pusstundā viss vilciena sastāvs bija uz blakussliedēm. Varējām turpināt ceļu, neviens mūs netraucēja. Pārbraucam pāri Baltkrievijas - Polijas robežupes Bugas tiltam, vilciens drīz apstājās diezgan klajā vietā. Paziņoja, ka te esot robežpunkts un kontrolei jāsagatavo dokumentus. Piezīmju grāmatiņā esmu ierakstījusi pa logu izlasīto robežpunkta nosaukumu Polijas pusē -Terespol.

Mani dokumenti ir labi noglabāti. Jau mājās, gatavojoties braucienam, biju drēbēm piešuvusi lielas iekškabatas drošības labad, jo par dokumentu zagšanu bija daudz dzirdēts. Arī naktī saviem dokumentiem gulēju virsū. Poļu robezsargiem interesēja tikai mūsu pases un vīzas. Muitnieki mūsu kupejā tikai ielūkojās, bet nepārbaudīja neko.

Turpinājām ceļu. Ar interesi lūkojos pa logu uz Polijas dabas ainavām. Tās daudz neatšķiras no Baltkrievijas pelēcības. Daudz kur vāca kartupeļus, atarot vagas ar zirdziņiem un lasot kartupeļus ar rokām, pat tehniku nemanīja.

Pilsētās mazliet krāsainākas ainavas un cilvēki spilgtākās drēbēs. Mūsu vilciens brauc bez pieturām kā īsts tranzitvilciens, pietur vēl tikai Varšavā un Berlīnē. Dokumentus vēl pārbauda Berlīnē, bet par bagāžu turp ceļā neinteresējas neviens.

Ar savu kupejas biedreni jau esmu iepazinusies.Tā ir par mani nedaudz vecāka kundzīte no Kazahstānas, esot faktiski vāciete, bet precējusies ar kazahu un palikusi uz dzīvi Kazahstanā, nu pirmo reizi braucot uz dzimteni apciemot radus. Viņa mazliet nervozēja, jo Hanoverē neviens viņu nesagaidīs, bet viņai jāpārsēžas uz citu vilcienu, kas atiet pēc divām stundām. Apsolīju, ka centīšos viņu vienu nepamest, ja mani, kā norunāts, sagaidīs mana māsīca. Vēl mazliet nosnaužamies. Hanoverē iebrauksim čertos no rīta, izkāpsim no vilciena un jātur būs vaļā ausis un acis.

187 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Par vagonu pārcelšanu lasot atcerējos veco anekdoti kādēļ tie sliežu platumi atšķiras. 

Kad būvēja pirmo dzelzsceļu Krievijā, meistars prasa vadonim : Cik tad platu būvēsim, kungs, tikpat cik eiropā vai platāku ?  Kungs paliek domīgs un pie sevis nomurmina : Haxy* больше ?....   No tā laika tad tā arī iegājās, tieši par tik arī platākas tās sliedes sabūvēja.

2 0 atbildēt

mani vienmēr interesējis, kā notiek tā vagonu šasiju maiņa. šas youtubē iečekošu emotion

0 0 atbildēt