local-stats-pixel fb-conv-api

Ļaunums4

Mūsdienās daudz tiek pieminēts vārds ļaunums. "ļauns cilvēks, ļauna diena, ļauna pieredze" utt.

Ļaunums mūsdienās ir nepareizi lietots vārds.

Agrāk par ļaunu sauca tikai sātanu, vai tā kalpus. Tad sanāk, ka gandrīz visi cilvēki ir sātana kalpi, ļauna diena ir tāda kā satana diena un ļauna pieredze ir sātana uzdevums saistībā ar tevi.

Bet vai cilvēki saucot kādu par ļaunu domā par sātanu? Nē.

Vārds ļaunums mūsdienās tiek izmantots, kā īpašības vārds.

Piemēram; raksturo to vīrieti. ~ viņš ir ļauns........

Vai šis vīrietis ir sātans, vai tā kalps? Maz ticams. Visticamāk, šis vīrietis ir izdarijis vai oateici ko tādu, kas nepatika cilvēka,. kas nosauca viņu par ļaunu.

Tad ir vērts padomāt, kāpēc es viņu saucu par ļaunu? Vai tāpēc, ka viņš nepatīk man vai tāpēc, ka viņš kalpo kādam reliģiskam nezvēram?

Slepkavas. Tos var dēvēt par ļauniem cilvēkiem, jo viņi pārkāpuši piekto bausli "tev nebūs nokaut".

Bet dievs nav teicis "tev nebūs teikt taisnību" vai arī "tev nebūs teikt, man netīkamus vārdus".

Nav ļauns tas cilvēks, kas taisnību saka, vai savas domas par tevi izsaka.

Ļauns un patiess nav kopā liekas. Ir tikai ļauns un tikai patiess.

Vajag prast atšķirt ļaunumu no patiesuma. Jan tev kāds pasaka, ka tu viņām nepatīk, viņš nav ļauns, viņš ir patiess. Ja kāds tevi nemīl un salauž tavu sirdi, viņš nav ļauns, bet gan paties, pres tevi un pats pret sevi. Ļauns viņš būtu ja melotu un teiktu, ka mīl, un pēc laika pamestu. Bet vai arī tad to varētu dēvēt par ļaunumu? Vai tas nebūtu patiesums? Jā, varbūt novēlojies patiesums, bet tomēr. Vai cilvēks ir ļauns, jo viņš nedara, tā ka tu gribi? Vai viņš ir ļauns, jo tev kautkas viņā nepatīk? Cilvēku ļaunu nepadara, viena cilvēka doma par viņa ļaunumu. Ļaunums ir plašš jēdziens, un neviens nesaskaras ar patiesu ļaunumu, ja vien nav ticies ar neredzamajiem, tā teikt sātanu un tā līdziniekiem.

Ja, kāds ir nedaudz asāks savā valodā, rupjāks vārdos un nesaudzīgāks darbos, tas nepadara viņu par ļaunu cilvēku. Līdz viņš nepārkāpj bausli.

Un kā saka - ļauns cilvēks ir nemīlēts cilvēks.

Bet asiā vloda, rupjie vārdi un nesaudžigie darbi var būt rakstura iezīmes.

Nevienu nevajag saukt par ļaunu, tādēļ, ka tev vinņš nepatīk.

Lielākā daļa cilvēku, nav saskārušies ar patiesu ļaunumu. Neviens cilvēks nevar izstarot tādu ļaunumu, kā ļaunie neredzamie spēki.

Nejauksim, cilvēkus ar gariem.

Ir teiciens "cik cilvēku, tik viedokļu". Šis ir mans viedoklis.

57 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Vareji vairak bildes ielikt
3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Forši emotion  Turpini tālāk emotion 

2 0 atbildēt

Nu, ļauns cilvēks savā būtībā ir tāds, kurš lietas dara nepareizi, kura dzīve ik uz soļa sāpina apkārtējos. Tad tādu sauc par ļaunu. Viss ir diezgan vienkārši - nedari otram to, ko pats negribētu, lai Tev dara. Tā kā dzīvojam sabiedrībā ar noteiktu vērtību sistēmu, tad ir diezgan viegli tomēr nošķirt, kas ir labs un kas ir ļauns. Un tās nav subjektīvas lietas, bet gan objektīvas. Par sliktām lietām, kuras otru ietekmē dramatiski, arī lietk cietumā utt.. bet ir lietas, par kurām cietumā neliek, tomēr cilvēki no Tevis izvairīsies, ja tāds būsi. Vari jau domāt, ka viss ir subjektīvs, bet tā pats sev var dzīvi sačakarēt emotion Cilvēks, kurš saka otram patiesību ir labs kandidāts, lai dzirdētu patiesību par to, ka arī pats nemaz tik labs nav.

0 0 atbildēt