local-stats-pixel fb-conv-api

Lauki nav bedre, taču pilsēta arī nav slikta.6

165 0

šeit esmu vien pāris stundas, bet tā vien šķiet, ka šajā lapā lielu popularitāti guvusi ta sauktā marijazakis. un kāpēc? tāpēc jo viņa "noliek" cilvēkus, kas dzimuši vai dzīvo laukos. mazliet palasīju komentārus zem rakstiem, liekas ka visi šī portala lietotāji sadalījušies divās lielās grupās, proti - vieni, tie, kas aizstāv laukus un lauciniekus un otri, kas atbalsta pilsētu un pilsētniekus.

es laikam nepiederu ne pie vienas no šīm grupām, jo es uzskatu ka gan dzīvot laukos, gan pilsētā ir forši. es pati esmu no pilsētas (Rīga), taču bieži dodos ārpus tās. es neuzskatu, ka pilsētas ir tikai Rīga, Daugavpils un Jūrmala, kā teikts kādā no marijazakis rakstiem. man konkrēti sanāk diezgan bieži izbraukt kaut kur ārpus pilsētas, piemēram uz Siguldu, Valmieru, Cēsim, Sulkrastiem u.c. , kā arī uz dziļākiem laukiem (ja var to tā sakukt) piemēram Latgalē, pie pašas Latvijas robežas esmu ciemojusies pie kadas ģimenes, kam mājās nebija ievilkta elektrība, tomēr cilvēki bija laipni un atsaucīgi, uz manu lūgumu nomazgāties normālā dušā (ar draugiem braucām ar riteņiem pa Latviju, ārā lija lietus un bijām nošļakstīti ar dubļiem) ar ziepēm ( tāda viņiem bija) jaukie cilvēki atbildēja : "Protams, ka drīksti!" , kā arī pēctam pabaroja mūs visus (bijām vairāk, kā 10 cilvēku)un novēleja laimīgu ceļu. vai Rīgā kāds to darītu? atbilde - protams, ka nē! kā arī marijazakis minēja, ka laukos nav ko darīt, tās nu gan ir pilnīgas muļķības! laukos var darīt lietas, ko pilsētā nav iespējams darīt ( ja nu vienīgi neesi traks/a) piemēram, peldēties pa pliko ezerā zem zvaigžņotās debess. kā arī tā sauktie ciemati (kas patiesībā ir pilsētas, bet Latvijā jau šobrīd kā pilsētas skaitās tikai Daugavpils, Jūrmala, kas starpcitu atrodoties pie atklātās jūras, kaut gan cik man zinām tā atrodās pie Rīgas Jūras līča, kā arī Rīga). piemēram, Cēsīs ir divas lieliskas slēposanas trases uz kurām brauc cilēveki no visas Baltijas ( Žagarkalns un Ozolkalns), kā arī ļoti interesantas ir Cēsu pilsdrupas un pilsparks, kā arī sava veida "zooloģiskais dārzs" (kaut gan to par tādu īsti nevar nosaukt) tajā var apskatīt tādus dzīvniekus kā lamas, kamieļus u.c. tad vēl piemēram, Līgatne, kurā ir ļoti daudz skaistu dabasskatu un piejamas izjādes ar zirgiem pa skaistu, gleznainu mežu, kā arī interesants dabas parks, kurā iespējams aplūkot dažādus Latvijas dzīvniekus, piemēram, lūšus, lāčus, vilkus u.c. katrā ziņā pilnībā nepiekrītu tam, ka laukos vai mazajās pilsētiņās nav ko darīt un ka tajās ir netīrs vai kādā citādā viedā sliktāk nekā pilsētā, ja nu vienīgi savādāk!(: jāatzīst gan, ka attālumi ir lielāki un ziemā ne visus mazas nozīmes ceļus tīra.

bet tomēr pilsētā arī ir savi labumi. viss ir tuvu, veikali, skolas, bernudārzi (laigan, es dzīvojot 10 minūšu attālumā no Rīgas centra, katru dienu mēroju vairāk kā stundu ilgu ceļu uz skolu). pilsētās ir liel veikali un ir ērti iepirkties. tomēr pilsētās ir sastrēgumi un mēs tāpat pavadām tādu pašu laiku nokļūstot no punkta A līdz punktam B kā cilvēkii laukos. turklāt pilsētā ir diezgan piesārņots gaiss.

bet kā jau teicu neesmu ne lielo lauku aizstāvju, nedz arī pilsētas mīlētāju pusē. uzskatu ka gan laukiem, gan pilsētai ir savas labās un sliktās lietas un iezīmes, tāpēc būsim cilvēcīgi un nesauksim viens otru par kropļiem, stulbeņiem, maukām u.c. jo tas patiešām aizvaino. cilvēki nav vainīgi pie vietas kur piedzinuši un/vai dzīvo.


165 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Ideāls variants- dzīvot pilsētā un baudīt visas tās priekšrocīas 5 dienas nedēļā, bet brīvdienas pavadīt laukos

10 0 atbildēt

Piekritīšu tavam rakstam. tādus Marijazakis rakstus neesmu redzējis,bet dzīvē,jo īpaši rīdzinieki bieži noliek lauciniekus kā pāķus ,atpalikušos utt. Pasaules mērogā tikai Rīga ir pilsēta un arī tāda diezgan nīkulīga. Latvijas mērogā par pilsētām ir jāuzskata 76 vai 77 apdzīvotas platības no kurām mazākā ir Durbe. Par to,ka muld par 3 vispār ir sviests. Jā,protams, Latvijā ir tādas vietas,kuras var saukt par "galīgiem laukiem" un čuhņām ,jo īpaši darba ziņā ,jo dzīvo 3 pensionāru pāri un pāris jaunieši ,kas tur atbrauc paciemoties ,bet lielākoties arī laukos ir ko darīt. Protams,dziļos laukos nebūs supermārkets ,kino,kafejnīcas ik uz stūra,nebūs augstskolas ,10 slimnīcas,kā tas ir Rīgā,bet laukiem būs citi plusi. Katram cilvēkam jāprot atrast sev derigāko vietu,bet tas nedod tiesības nolikt,kādu ,kas domā citādāk. Kā teiktu sens krievu multeņu varonis -Dzīvosim draudzīgi.

9 0 atbildēt

marijazakis bija uzmanības deficīta sindroms, un mēģināja sev pievērst uzmanību no cilvēkiem speciāli taisot debīlus rakstus, vai tiešām kāds viņu uztvēra nopietni?

8 0 atbildēt
Viens jēdzīgs raksts par šo tēmu.
5 0 atbildēt