local-stats-pixel fb-conv-api

Klaiņojumi upes valdzinājuma iespaidā0

65 2

Šodien pastāstīšu jums par upi. Nē, nu, protams, ka arī par daudz ko citu, bet tomēr stāsta vadmotīvs būs upe. Lai kur un kā vestu ceļš, tas vienmēr mani aizved pie upes. Un upe katru reizi ir savādāka.

Kaut kā sanāca tā, ka aprīļa otrajā pusē divas dienas bija īpaši siltas. Eju es un redzu, ka kastaņkoki uzvedas ka aptrakuši. Tikko vēl bija kaili zari, bet te jau pumpuri tādi resni, gatavi tūlīt vai uzsprāgt. Nu tā arī bija – uzsprāga. Un pēc tam vārīgās, salātzaļās lapiņas trīcēt trīcēja atkal uznākušā aukstumā... tik žēl bija, tā vien gribējās visas sasildīt.

Nemaz nemanīju, ka jau biju pie upes. Upe plūda tik rāma un pakļāvīga kā jauna sieviņa, tikko izgājusi pie vīra. Tā skatījās manī ar gulbju baltumiem acīs un viegliņām plivināja gaisīgos niedru brunčus.

Nedēļu vēlāk kastaņkoki mani sagaidīja ar izteiktiem treidekšņiem zaru līganajās rokās. Neviļus sāku pārvietoties gatves dejas solī. Un aizdejojos. Nu, protams, ka līdz upei. Pa ceļam trāpījās laikam jau viens no upes apsargiem, glūnīgi-viltīgu skatienu pavadot manus dejas soļus.

Šoreiz upe arī dejoja kā īstena spāniete, mētājot baltās gulbju spalvas, spīdot ar pīļu zaļganmelnajiem spārniem un sveicinot mani ar kaiju spalgo balsi.

Krastmalā dzeltenu pieneņu pulciņš bija piesēdis patērzēt un uzsmaidīja man savu saulaino smaidu. Turpat blakus fantastiska sniega kupena aicināja pienākt tuvak, un lika saprast, ka ne jau tas sniegs, bet apdullinoši smaržojošs un ziedošs krūms.

Viens ļoti tīrīgs varnucis piekrastē bija uzrīkojis pirts dienu, cītīgi peroties pa ne visai silto ūdeni.

Vēl pēc nedēļas kastaņkoku trejdekšņi bija brīnumainā kārtā pārvērtušies par skaistiem, smaržīgiem saldējumu konusiem. Ar milzīgu piepūli noturēju mēli...

Nākamajā dienā lija lietus. Upe bija uzsegusi sev pelēku seģeni un izskatījās pēc sirmas māmuļas. Balti gulbju mati lēni vijās ārā no seģenes un turpinājās kaiju knābjos. Sastapu arī mazu ezeriņu ar saliņu vidū..

Pastaigājoties gar upi, var sastapt ļoti savdabīgus radījumus. Un arī savdabīgas kompozīcijas...

65 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000