local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc man ir grūti atmest smēķēšanu?11

107 1

Fakti paliks fakti un visu šo es pastāstīšu un uzreiz saku, labāk nesākt!

Tātad man bija apmēram septiņi vai astoņi gadi, kad pirmo reizi es pamēģināju smēķēt.

Protams, ka tā nebija vesela cigarete, bet gan tautā saucamais ''beņčiks''', kuru mēs ar brāli atradām uz ielas. Tad aizgājām uz mājām uz pa slepeno paņēmām sērkociņu kastīti.

Pirmo dūmu savu es atceros ļoti labi, atceros arī ka klepoju, ad ievilku pirmo domu.

Es iedomājos, ka vairs nesmēķēšu nekad mūžā. Arī bērnudārzā un skolā visi runājām, ka nē nekad mūžā to nedarīsim. Tomēr tas ir tikai fakts. Tev pašam ir jānovērtē šī situācija.

Pēc tam, es ar savu brāli un brālēnu aizgājām pastaigāties un atkal atradām pamestā mājā jeb ''stroikā'' cigarešu izmēķus, aizgājām pie brālēna, kas dzīvoja tur blakus un paņēmām sērkociņus, kad neviens neredzēja.

Aizgājām uz stūra un sākām smēķēt, vairs neklepojām neviens.

Tomēr brālēns pēc laika vārtījās zemē un klidza, mēs ar brāli raudājām un nezinājām ko darīt.

Pēc laika viss viņam par laimi bija labi.

Tagad viņš nesmēķē, bet mēs ar brāli gan.

Tad es mācījos trešajā klasē un atkal smēķēšu tautā saucamos ''beņčikus'', bet tagad tikai nevis aizdedzināju ar sērkociņiem vai šķiltāvām, bet ar ugunskura palīdzību.

Tomēr skolotāja to visu redzēja un pastāstīja vecākiem ... Tomēr mani vecāki ir sakarīgi un neko sliktu man nepateica.

Tagad man ir divdesmit divi gadi un smēķēju jau diezgan ilgu laiku.

Gan ar pārtraukumiem, gan bez pārtraukumiem.

Kā pārtraucu smēķēt, tad sešpadsmit gadu vecumā svēru 48 kg, bet pēc 12 mēnešiem jau aptuveni 78 kg.

Tad no stresa, es atkal sāku smēķēt un ar laiku nometu svaru.

Tagad sveru aptuveni 65 kg un protams, ka viss no stresa un smēķēšanas.

Priekš manis un visiem smēķēt ir grūti atmest un tam vajag gribasspēku, kura man nav diemžēl.

Tāpēc iesaku pirms mēģināt smēķēt uzreiz apdomājaties visus iespējamos faktus, kas pastāvēs!

107 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
Ir jāmaina domāšana. Tu uzņēmi svaru, man atkal bija tā, ka parādījās depresija, kopā ar agresiju, un likās ka nekam nav jēgas tad kad metu nost. Tanī pat laikā, kad smēķēju, tad es gāju kādu dienu garām stadionam un sapratu ka man nepatīk kāds esmu fiziskā formā. Bet tad es beidzot arī sāku pieaugt- sāku lasīt grāmatas par nevis pašu atmešanu, bet par dzīves uztveri, un pazuda šis shortcut- "Risināums visām nervozitātēm- cigaretes". Idejiski ir tā, ka tev jāsaprot, ka ar katru lietu ko tu dari, tu iekļūsti % grupā, kas to dara. Tu vari būt labāks/sliktāks par citiem. Tā ir vieglāk novērtēt savus sasniegumus, un neatkāpties no tā. Nedomā, ka galvenais sasniegums atmetot smēķēšanu būs daudz naudas. Sasniegums var būt, ja tu noskrien 1km. Tad palielini savu mērķi, un uzstādi jaunus izaicinājumus. Noskrien 5, 10 km utt. Un kad esi izdarījis, tad atalgo sevi- nopērc ko garšīgu, padalies soc.tīklos. Nav jābaidas un jāklusē-tas ir tavs sasniegums, un par to nav jākaunās! Smēķēt var jebkurš, tas neprasa baigo piepūli. Bet tai pat laikā, tas nav saniegums. Tu nevari kādam palielīties ar to, ka smēķē. Mēs dzīvojam vienreiz, tā ir, bet nesmēķējot tev pavērsies daudz vairāk iespēju, un ilgtermiņā būs daudz vairāk sasniegumi. Es kā puisis, gribētu labāk meiteni, kas sver vairāk, nekā parasti, bet toties nesmēķē. Bet tā, tu smēķējot nogriez sev daudzas iespējas. Arī grūtniecībā tas traucēs, ja smēķē. Padomā par to, un lai ir spēks atmest.
6 0 atbildēt

"Es iedomājos, ka vairs nesmēķēšu nekad mūžā. Arī bērnudārzā un skolā visi runājām, ka nē nekad mūžā to nedarīsim. "

Pagaidi, tavs pirmais cigarešu dūms notikās bērnudārza laikā? Meitēn, mēs laikam esam cita paaudze. 

Es, piemēram, bērnudārzā tik tikko sāku iepazīt atšķirību starp meitenēm un zēniem, lēkāju pa spēļu laukumu, un braukājos ar riteni.

Nemaz nezināju, kas tā smēķēšana un cigaretes tādas ir. (starp citu esmu smēķētājs,) un nesaskatu šajā procesā neko sliktu, mani tas nomierina, atslēdz domas no darbiem, iespējams atpūsties īsā laikā turklāt mūsdienās taču viss ir kaitīgs, piemēram: pārtikas produkti veikalā, gaiss pilsētās. emotion

6 1 atbildēt

Cilvēki smēķē jau cik gadsimtus. Arī man piemita šāds netikums. Vienu dienu sēdēju un domāju.... interesanti, kā tā var būt, ka neviens vēl nav atradis veidu kā viegli tikt vaļā no šī netikuma. Nu nevar tā būt. Izspriedu, ka gan jau risinājums ir un visticamāk, ka tas būs uzrakstīts kādā grāmatā vai video. Neko daudz neprātojot, atvēru google un ierakstīju "kā viegli atmest smēķēšanu".... un, neticēsiet, bet atradu grāmatu ar šādu nosaukumu. Izlasīju šo grāmatu, sekoju visiem norādījumiem, kas grāmatā bija minēti un no tā laika neesmu smēķējis (grāmatu izlasīju kaut kad 2012 gada rudenī). Varbūt kādam noder emotion

5 0 atbildēt

Atmest smēķēt ir vienkārši, ja sevi pareizi noskaņo. Viss ir tikai un vienīgi tavā galvā, tā nav nekāda fiziska atkarība. Mainot savas domas un motivāciju, to var ļoti vienkārši atmest, kaut vai iesākumā mēģinot uz lapiņas pierakstīt plusus un mīnusus ko tu iegūsti no smēķēšanas. Redzot, ka mīnusu puse jau pārsniegusi 100, kamēr plusu puse palikusi nemainīga, respektīvi apaļa 0, var sākt apjaust cik smēķēšana ir liels sūds un ka tev to nafig nevajag. Un ja met nost, tad met uzreiz, nevis pa bišķiņai. Es šādi atmetu un neesmu ne dūmu ievilcis jau 8. gadu. Svaru var viegli regulēt praktiski pilnībā izslēdzot ogļhidrātus no ēdienkartes (ketogēnā diēta), jo tikai un vienīgi ogļhidrāti veicina liekā svara uzkrāšanos.

4 0 atbildēt

labāk tiktiešām nesmēķēt emotion

4 0 atbildēt

Nevajag mēģināt atmest - tas nav iespējams..

Vienkārši nepīpē un viss.. pats ar 20 gadu stāžu - paciņa dienā , ja nedzer - 3 ja dzer.. pīpēju visus - pīpī, cigārus, paštītās, mēģināju pats audzēt tabaku.. naktī cēlos uzpīpēt ..  nometu - uzreiz, bez nekādām mokām, kad sapratu kā tabaka iedarbojās - un iedarbojās tā tikai psihaloģiski..

pati ķimiskā iedarbība ilkst vien 8 minūtes (maksimums) pēc pēdējā dūma..  ķīmisks pieradums neveidojās, jo nikotīns pārvēršās par nikotīnskābi - kas ir PP vitamīns - organisms to pats ražo..   Nevajag nekādus plāksterus - kas samazina pakāpeniski nikotīnu - tā ir sevis spīdzināšana, un jaunas villas nodrošināsāna ražotājiem.., nekas vairāk.. Vajag vienkārši pārtraukt un viss... ​

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Vectēva brālim amputēja kâjas pirkstus jo no gadiem ilgas smēķēšanas radās problēmas ar asinsvadiem, momentāli atmeta. Draugs atkal atmeta un jau 8 gadi nesmēķē pēc kunģa čūlas operācijas, tā ka redziet atmest var un pie tam momentāli 😁
0 0 atbildēt