local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīves novērojumi: Pozitīva un negatīva reputācija.13

154 0

Savā dzīvē esmu saskāries ar dažādiem cilvēkiem un dzirdējis daudz un dažādus dzīves stāstus. situācijas un bēdu stāstus. Pa maniem nodzīvotajiem gadiem uz šīs Zemes, esmu sapratis, ka vairums no mums,it īpaši jaunā vecumā, ir apsēsti ar savu reputāciju, kas tikai nozīme, ka esam apsēsti ar apkārtējo cilvēku domām. Šobrīd tu visticamāk jau padomāji, ka šis raksts ir par to cik slikta ir mūsu sabiedrība un kā mums visiem vajadzētu dzīvot,absolūti neuztraucoties par to, ko citi cilvēki domā par tevi. Par kāda nožēlu,( un cita prieku), esmu reālists un vienmēr skatos uz Pasauli kāda tā ir , nevis kādu to vēlētos redzēt.

Reputācija ir svarīga sastāvdaļa jebkuram cilvēkam, jebkurā dzīves posmā. Vai tā būtu tava reputācija darba vietā, skolā, ''uz ielām'' vai citur, princips paliek tas pats- visi vēlās, lai apkārtējie redzētu tevi tādu, kāds/kāda tu vēlies būt- skaists/skaista, gudrs/gudra, harizmātisks/harizmātiska un veiksmīgs/veiksmīga. Veidojot šo rakstu, atsaucu atmiņā vairākas reizes kad esmu dzirdējis frāzes-'' Man vienalga ko par mani domā'' vai '' Viņi mani nepazīst'' un visslavenāko no šīm frāzēm-'' Viņiem vienkārši skauž''. Realitāte ir tāda, ka šīs frāzes izmanto cilvēki kuriem ir pozitīvs skatījums no apkārtējiem vai pretēji, cilvēki kuri izmanto šīs frāzes kā savdabīgu aizsargmehānismu pret apkārtējo cilvēku negatīvo skatījumu.

Reputācija ir īpatnēja paradība sabiedrības vidū, jo tai nav noteiktu veidu kā paredzēt, kāda tā izveidosies rīkojoties līdzīgi, dažādās situācijās. Pēc manas pieredzes, visvieglākais veids kā saglabāt pozitīvu reputāciju ir kārtīgi apdomāt informāciju, ko tu nodod sev apkārtējiem cilvēkiem, tādā veidā minimizējot interpretējamu informāciju, ko vēlāk var izmantot pret tevi. Šajā rakstā mēģināšu atspoguļot atšķirības starp reputācijas iegūšanas veidiem un darbībām kādas jāveic atšķirīgās situācijās.

Cilvēkiem kā kopumam ir tendence pakļauties tā saucamajam ''bara instinktam'', izsakoties vieglāk- vidē kurā ir vairāk ''huligānu'' nekā ''gudrīšu''(izmantoju šos apzīmējumus pārnestā nozīme, kas neattiecās tikai uz skolas vidi), vienmēr izcels negatīvas iezīmes kā apsmiešanu, agresiju, manipulāciju, necieņu un vispārēju izrādīšanos un ārišķību, pāri labām iezīmēm, kā disciplīnu, mērķtiecību, pieticību. Atslēga uz pozitīvu skatījumu šādās situācijās, ir būt nežēlīgam un neiejūtīgam, brīžos kad no tevis sagaida agresiju un izaicinošu uzvedību, bet izpalīdzīgs un atvērts, kad no tevis šādu uzvedību negaida. Tā tu saglabāsi mazliet mistērisku un līdz galam neizzinātu uzvedības raksturojumu, kas novedīs pie cilvēku ieinterisētības un pat nelielu simpātiju izveidei, vidē kurā tu atrodies, jo labsirdību no nežēlīga cilvēka vienmēr saņem pozitīvākā gaismā, nekā absolūtu godīgumu no labsirdīga cilvēka. Sabiedrībai kopumā ir tendence interpretēt vārdu ''labs'' ar vārdu ''vājš''.

Saglabājot savus īstos nodomus nezināmus, savas darbības un viedokļus daudzpusīgus ir viens no veidiem kā saglabāt sevi pozitīvā gaismā un izveidot sev vēlamo reputāciju katrā vidē. Lai gan šajā rakstā izcēlu tikai mazu daļu no visiem iespējamajiem veidiem kā iegūt sev vēlamo reputāciju, vēlos tevi iedrošināt atstāt man komentāru, izsakot man savu viedokli, jautājumus un neskaidrības un attstāt savu veidokli uz manu jautājumu, vai man turpināt šo rakstu tālāk un vai vēlies redzēt šada tipa rakstus no manis nākotnē, kā arī dalies savā pieredzē par situācijām kurās esi izveidojis/ izveidojusi sev vēlamu vai nevēlamu reputāciju.

154 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
Reputācija daudz ko izsaka. Sagraut ir viegli,atgūt neiespējami.
2 0 atbildēt
Man vispar po*** ko doma citi.Ja kads pa mani doma vienalga sliktu vai labu tas ir jauki,jo par mani tacu doma.
2 0 atbildēt

Cilvekiem vajadzetu iemacities dzivot prieks sevis nevis prieks citiem. Man neinterese ko par mani doma citi. Zem astes to reputaciju.

2 0 atbildēt
Vieglāk būtu lasīt, ja nebūtu katrs īpašības vārds divos dzimumos. Daudzi jau saprastu, ja tiktu izmantoti tikai vīriešu dzimtas īpašības vārdi, vieglāk uztvert tekstu.
1 0 atbildēt
Man patīk, ja par mani domā labi, bet man riebjas, ka mani ietekmē. Es veidoju pats sevi, savu reputāciju, nevis tādu, kā citi grib.
0 0 atbildēt